Γράφει ο ...Σπινθήρας: Στοχεύουν στην καρδιά για να πετύχουν το μυαλό




Ένας τύπος που υπογράφει «ιστορικός», ένας γερμανός Ρίχτερ που το Πανεπιστήμιο Κρήτης έκανε επίτιμο διδάκτορα, αποδομεί την Αντίσταση του κρητικού λαού, απενοχοποιεί τα ναζιστικά εγκλήματα και εγγράφει τους «κομμουνιστές» της Αντίστασης ως «εγκληματίες».
Ο Λιάκος, ο  φίλος της Ρεπούση, που τον θαυμάζει κι ο κ. Τσίπρας, αποκαλεί τον Ρίτσο και τον Θεοδωράκη «εθνικιστές» και  θα αναμορφώσει, λέει, την παιδεία.

Μέσα σ’ όλον αυτόν τον συρφετό  εμφανίστηκε κι ο Ψαριανός στην εκπομπή ενός Γιαννακίδη, να μας κάνει μάθημα ιστορίας.
Το τι ανιστόρητες ανοησίες και ασύστολα ψεύδη ακούσαμε νυχτιάτικα δεν περιγράφεται. Για το 1821, για τον Διαφωτισμό που εμείς δεν ζήσαμε, για το Ναυαρίνο, για την Τουρκοκρατία που δεν ήταν σκλαβιά…


Συντονισμένα όλα τα παπαγαλάκια του νέου ολοκληρωτισμού, που απαιτεί να διαλυθούν τα έθνη-κράτη και να διαγραφεί η εθνική μας ταυτότητα και η ιστορική μας μνήμη.

Ώστε να περάσει η βαρβαρότητα των αγορών και ο άνθρωπος, που θα είναι ψυχικό και συναισθηματικό ράκος, να παραδοθεί στην αγριότητα. Και να γίνει ο ίδιος τερατώδης και άγριος.

Στοχεύουν στην καρδιά για να πετύχουν το μυαλό!

Για να κυριαρχήσει ο νέος ολοκληρωτισμός που τώρα ονομάζεται «οι εταίροι μας».

Ο νέος ολοκληρωτισμός αποδομεί την εθνική μας ταυτότητα, κυρίως, για να διαγράψει τη  μνήμη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που φέρουμε μέσα μας επί 3.000 χρόνια.

Η δική μας μνήμη είναι η μνήμη της δημοκρατίας ακόμα και σε συνθήκες τουρκοκρατίας. Εμείς ακόμα και σκλαβωμένοι ήμασταν ελεύθεροι!

Γι αυτό ενώ είχαμε 400 χρόνια τον κατακτητή είχαμε και 400 χρόνια  Κλεφτουριάς.

Γι αυτό κάναμε την Επανάσταση του 1821, την επανάσταση που άλλαξε την ιστορία της Ευρώπης. (Αυτό θα το εξηγήσω άλλη φορά!).

Γι αυτό ΝΙΚΗΣΑΜΕ τους ναζί.

Γι αυτό κάναμε το «Πολυτεχνείο».

Γι αυτό ξεχυθήκαμε στις πλατείες.

Γι αυτό ΝΙΚΗΣΕ ο λαός της Κερατέας.

Γι αυτό ψηφίσαμε «ΌΧΙ»

Γι αυτό οι λιμενικοί μας σώσανε μέσα σε δυο μήνες 100.000 πρόσφυγες.

Γι αυτό απλοί πολίτες έχουν σώσει μέχρι σήμερα χιλιάδες πρόσφυγες.

Γιατί όποιος αγαπάει την ελευθερία και τη δημοκρατία ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ και τη ΖΩΗ.

Διαβάστε δύο πολύ καλά άρθρα: το άρθρο του Στάθη με τίτλο «Ο Μέντορας και ο ακόλουθος [1]» (για τον Λιάκο) και το άρθρο του Γιώργου Μαργαρίτη «Και πάλι (δυστυχώς) για τον Ρίχτερ [2]».

Διαβάστε και τί έλεγε ο θαυμάσιος Μίκης:

«Στόχος αυτού του νέου Ολοκληρωτισμού είναι η Παγκοσμιοποίηση, δηλαδή το χτίσιμο ενός νέου, άγνωστου τύπου κοινωνίας πάνω στα ερείπια των Λαών-Εθνών-Κρατών με τη δημιουργία ενός νέου τύπου υπηκόων υποταγμένων και πιστών στα σχέδια και στις βλέψεις της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης που θα ελέγχεται και θα κατευθύνεται και θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Τραστ των Διεθνών Τραπεζών [3]».

Και

 «Η σύγχρονη διεθνής κατάσταση χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών που θα οδηγήσουν μέσω της παγκοσμιοποίησης της Αγοράς σε μια παγκοσμιοποιημένη Κοινωνία Υπερεθνικού χαρακτήρα υπό την αιγίδα της Υπερδύναμης.
Στο δρόμο για την ολοκλήρωση αυτού του στόχου τα ισχυρότερα εμπόδια είναι έως σήμερα τα Έθνη-Κράτη των οποίων οι ιστορικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες αμύνονται στην προσπάθεια της Υπερδύναμης να θρυμματίσει τον κοινωνικό τους ιστό, που εκτός από την ιστορία και τον πολιτισμό του κάθε λαού, τον αποτελούν και οι κάθε είδους κατακτήσεις ειδικά στον κοινωνικό, εργασιακό και μορφωτικό τους τομέα.
Επομένως το Έθνος-Κράτος αποτελεί σήμερα το τελευταίο ανάχωμα της άμυνας των ελεύθερων λαών. Το έσχατο φρούριο που εμποδίζει τον τελικό στόχο της πολιτικής του σοκ και του δέους, στρατιωτικού και οικονομικού, να μεταβάλει τους πολίτες σε απλά νούμερα ανίκανα να αντισταθούν στις ανάγκες και τους κανόνες της Νέας Τάξης[4]» 

Κι αφού τα διαβάσετε όλ’ αυτά γυρίστε την πλάτη στους Λιάκους, τους Ψαριανούς, τους Γιαννακίδες και σ’ όλους τους πληρωμένους του εθνομηδενισμού και της αποδόμησης.

Και πείτε στα παιδιά σας ότι κάθε βουνό, κάθε κάμπος και κάθε πέτρα αυτής της πατρίδας είναι ποτισμένα με αίμα αγωνιστών ηρώων.

Και πείτε τους δυνατά, άφοβα και με αγάπη τη λέξη "Πατρίδα".

Γιατί μόνον αν αγαπήσουν την πατρίδα θα αγαπήσουν τους λαούς όλου του κόσμου.

Γιατί μόνον αν τα παιδιά αγαπήσουν την πατρίδα θα αγαπήσουν τον διπλανό τους. Και θα νοιαστούν γι αυτόν. Και θα θελήσουν ν’ αγωνιστούν γι αυτόν και μαζί μ’ αυτόν. Και τότε θα νικήσουν!

Ελευθερία! Αυτή είναι η μεγάλη μας πίστη επί 3.000 χρόνια πολιτισμικής και ιστορικής συνέχειας.


Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr



[1] enikos.gr
[2] imerodromos.gr
[3] «Ευρωπαϊκή Πατριωτική Αντίσταση-Για μια Ευρώπη των Εθνών - Λαών και των Πατρίδων»
[4] Μίκης Θεοδωράκης, Ομιλία στην Αργυρούπολη, Φεβρ. 2011, στο Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή, Ιανός.σ.σ. 151-152

Σχόλια