ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΗΓΕΜΟΝΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ


Νέες εθνικές εκλογές στις 20 του Σεπτέμβρη αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για την τέταρτη φορά που γίνονται εθνικές εκλογές από τότε που εισήλθε η χώρα σε καθεστώς μνημονίων.

Πρώτες μνημονιακές εκλογές τον Μάιο του 2012.
Δεύτερες μνημονιακές εκλογές τον Ιούνιο του 2012.
Τρίτες μνημονιακές εκλογές τον Γενάρη του 2015.
Τέταρτες μνημονιακές εκλογές αυτές που ακολουθούν, τον Σεπτέμβρη του 2015.

Μέσα σε πέντε δηλαδή χρόνια, απ' το 2010 που μπήκε στην ζωή μας το μνημόνιο Ι, γίνονται 4 φορές εθνικές εκλογές, παρόλο που το σύνταγμα ορίζει ότι η κάθε κυβερνητική θητεία είναι 4ετης.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ότι κάθε μνημόνιο είναι χειρότερο απ' το προηγούμενο! Ότι η ξένη εξάρτηση παραμένει και εντείνεται! Ότι η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού γιγαντώνεται! Ότι το δημόσιο χρέος εκτοξεύεται (απ' την στιγμή που υπογράφονται διαρκώς νέες δανειακές συμβάσεις δισεκατομμυρίων) και ότι η δημόσια περιουσία φεύγει σταδιακά απ' τα χέρια του δημοσίου και περνάει στα χέρια ιδιωτών και ξένων. Αυτό είναι το μείγμα της πολιτικής των μνημονίων σε συνδυασμό με τις δανειακές συμβάσεις, με δύό λόγια...

Αυτό από μόνο του καταδεικνύει το πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό αδιέξοδο της πατρίδας μας, η οποία από τότε που εισήλθε σε καθεστώς μνημονίων έχασε πλήρως την εθνική της κυριαρχία, την κοινωνική της συνοχή και την συνταγματική της κανονικότητα.

Ας το καταλάβουν: Όσες εκλογές και να κάνουν, όσες φορές και να πάρουν την μνημονιακή τους εντολή, όσα ψέμματα και να πουν, αν δεν καταργηθούν τα μνημόνια και αν δεν ανακτηθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας, θα βρισκόμαστε διαρκώς στο σημείο μηδέν!

Τα μνημόνια έχουν ρίξει ήδη τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις. Έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου, έπεσε η κυβέρνηση Παπαδήμου, έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά, ΘΑ πέσει και η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θέμα απλώς πολιτικού χρόνου. Και αυτό διότι ουδέποτε τα μνημόνια δεν πρόκειται να επιτύχουν στην πράξη, διότι ουδέποτε ο λαός δεν πρόκειται να συναινέσει στην αυτοκαταστροφή του!

Οι λαοί έχουν την ιστορική και κοινωνική τάση να πηγαίνουν προς τα εμπρός, ΟΧΙ προς τα πίσω. Οι λαοί επιθυμούν την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, όχι την χειροτέρευση. Οι λαοί επιθυμούν την αύξηση του ελεύθερου χρόνου της εργασίας τους, όχι την μείωση. Οι λαοί επιθυμούν να έχουν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, όχι να δουλεύουν σε μια εργασιακή ζούγκλα. Οι λαοί έχουν την κοινωνική και ιστορική τάση να αντιστέκονται σε κάθε τι που τους προσβάλει και τσακίζει τη ζωή τους, όχι να υποτάσσονται.

Για αυτούς τους λόγους το μνημόνιο ΙΙΙ (και τα μνημόνια γενικότερα) δεν πρόκειται να “πετύχει”, όπως δεν “πέτυχαν” και τα δύο προηγούμενα. Το ξέρουν όλοι. Και οι Ευρωπαίοι και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση και η ίδια η κοινωνία, αλλά παρόλα αυτά η νέα κυβέρνηση – φάρσα της “αριστεράς” ακολουθεί την ίδια πολιτική, με αποκλειστικό στόχο να επωφελούνται τα κράτη που μας δανείζουν, οι τράπεζες, οι τραπεζίτες, τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα πάσης φύσεως μονοπώλια.

Έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και έχουν εξαθλιώσει τον Ελληνικό λαό στον βωμό των μνημονιακών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων. Τα χρήματα των δόσεων έρχονται στην Ελλάδα, εισρέουν στις Ελληνικές τράπεζες, μένουν κάποιο διάστημα μέσα, τοκίζονται και... επιστρέφουν εκεί από όπου ξεκίνησαν... Κερδίζουν δηλαδή οι ξένες τράπεζες και τα κράτη που μας δανείζουν δισεκατομμύρια ευρώ και εμείς αυξάνουμε κατακόρυφα το χρέος μας, αφού προηγουμένως φυσικά φτωχοποιήσουν τον Ελληνικό λαό, ξεπουλήσουν την περιουσία του και ιδιωτικοποιήσουν ακόμα και την μάνα που μας γέννησε.

Ο πολιτικός απατεώνας Α.Τσίπρας, εκλέχθηκε με αντιμνημονιακή ρητορική και πρόγραμμα και έπειτα έφερε το χειρότερο μνημόνιο! Αφού πρώτα δηλαδή μας έψηνε επί πέντε συναπτά χρόνια το αντιμνημονιακό ψάρι στα χείλη, ξαφνικά άλλαξε! Έχει πλέον προφίλ σοσιαλδημοκράτη και όσο περνούν οι μέρες στρέφεται όλο λίγο και δεξιότερα! Έγινε "μετριοπαθής", "ρεαλιστής"! Αφού εξέθεσε την Ελληνική αριστερά παγκοσμίως (μέχρι και οι αδελφοί Κάστρο απ' την Κούβα έσπευσαν να τον συγχαρούν μετά το μεγάλο ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος, δίχως να περιμένουν να δουν την τραγική κατάληξη της μετατροπής απ' τον Τσίπρα του ΟΧΙ σε ΝΑΙ), έρχεται τώρα και χωρίς ντροπή ζητάει ξανά την ψήφο του Ελληνικού λαού για να αρχίσει πλέον να εφαρμόζει στην πράξη την ολοκληρωτική διάλυση του Ελληνικού κοινωνικού ιστού και κράτους! Σου λέει, δεν αρκεί που σας έφερα το μνημόνιο, θέλω και να κυβερνήσω 4 χρόνια αυτοδύναμος ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Πρόκειται για την απόλυτη πολιτική και ιστορική φάρσα και καρικατούρα, που σε καμία περίπτωση η αριστερή ιδεολογία και η πραγματική Ελληνική αριστερά δεν πρέπει να χρεωθεί!

Είναι προφανές ότι ο ηγέτης μας Μίκης Θεοδωράκης δικαιώθηκε και επαληθεύτηκε σε όλες του τις πολιτικές προβλέψεις απ' το 2010 έως σήμερα. Είναι προφανές ότι ο Θεοδωράκης είναι ο μοναδικός που εκφράζει της πραγματική Ελληνική αριστερά, την αριστερά των αγώνων, της προόδου και του ριζοσπαστισμού. Και είναι προφανές (και τεκμηριωμένο για μας ιστορικά), ότι ο Θεοδωράκης είναι ο φυσικός ηγέτης της.

Στο πλαίσιο αυτό θα πορευθούμε. Έξω απ' το πολιτικό κοινοβουλευτικό σύστημα.

Και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας και θα χαράξουμε την στρατηγική μας, μαζί με τις ΣΠΙΘΕΣ και μαζί με όποια άλλη συλλογικότητα επιθυμεί να αντισταθεί πραγματικά και οργανωμένα σε αυτό το εθνικό ανοσιούργημα που δημιούργησε, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι προηγούμενοι εκπρόσωποι και θιασώτες των μνημονιακων πολιτικών.


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού

20 Αυγούστου 2015

Σχόλια

  1. Αναρωτιέμαι, τί νόημα έχουν οι εκλογές όταν οι ξένοι αποφασίζουν για εμάς.
    Όταν τα "τεχνικά κλιμάκια" αποφασιζουν μέσα στα υπουργεία.
    Μας κοροϊδεύουν κανονικά.

    Ο ηγεμών, κ. Τσίπρας, είπε χθες στο διάγγελμά του ότι έστειλε επιστολή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ε.Κ) και ζήτησε να γίνει ο 5ος θεσμός του Κράτους, για τα οικονομικά ζητήματα.

    Έυλογη απορία: Κι αν αύριο το ΕΚ που θα είναι θεσμός αποφασίσει να έχει λόγο και για άλλα κρατικά θέματα όπως ο στρατός, η αστυνομία, η εκπαίδευση κ.λπ;
    Κι αν θελήσει το Ε.Κ. να έχει λόγο για τον συνδικαλισμό, την ελευθεροτυπία κ.λπ;
    Να έχει λόγο για τις εναπομείνασσες λειτουργίες της αστικής δημοκρατίας; Αλήθεια αν γινει αυτό, αυτες θα διατηρηθούν;

    Να θυμίσω ακόμα ότι ο κ. Βαρουφάκης πρόσφατα μίλησε για τις Ενωμενες Πολιτείες της Ευρώπης (enikos.gr)
    Με επικεφαλής Τεύτονες και Αγγλοσάξωνες νεο-φεουδαρχες; Με ό,τι συνεπάγεται αυτό πολιτικά και πολιτισμικά...

    Οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια προς την κατάλυση των εθνών-κρατών και της αστικής δημοκρατίας; Δεν καταστροφολογώ, αναρωτιέμαι...Ίσως κάνω λάθος...μακάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις 20 Δεκεμβρίου 2014, οι συντελεστές της σελίδας «Θεοδωρακισμός», ανάρτησαν το ακόλουθο άρθρο theodorakism.blogspot.com/2014/12/blog-post_20.html
    Στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα Χριστούγεννα, σχολίασα εκείνο το άρθρο. Ένα απόσπασμα από εκείνο το σχόλιο είναι το ακόλουθο : «…Έχει "κλειδώσει" ήδη το δίμηνο διαπραγμάτευσης και θέλει (ο Σαμαράς) να ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία πριν εκπνεύσει..
    Ξέρει ότι δεν θα είναι πρώτο κόμμα προσωρινά, αλλά "κοιμάται ήσυχος" γιατί ο "νέος πρώτος", δεν θα έχει ούτε 20 ημέρες να κλείσει τα θέματα με την Τρόϊκα, που σημαίνει ότι και να υπάρξει "αριστερή" κυβέρνηση, αυτή δείχνει να είναι βραχύβια. Θα κληθεί αν βγει, να εφαρμόσει το "λεφτά υπάρχουν" που διαλαλεί στους πρώην ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψηφοφόρους του και επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, απλώς θα αναγκαστεί να πάει σε νέα δανειακή σύμβαση = ΜΝΗΜΟΝΙΟ, οπότε ας φανταστούμε τί έχει να γίνει ΜΕΣΑ στον ΣΥΡΙΖΑ.. Το λογικό είναι ότι θα επαναληφθούν πολύ σύντομα οι εκλογές»… 25/12/14
    Μετά από οκτώ ακριβώς μήνες, 20 Αυγούστου σήμερα που γράφω, επαληθεύτηκε η σκέψη μου.
    Με τον χειρότερο όμως, τρόπο..
    Μία πολύ κακή «αριστερή» παρένθεση για την Ελλάδα, που το μόνο το οποίο πέτυχε, ήταν να αποδείξει ότι οι… «σκληρές διαπραγματεύσεις» φέρνουν «πιο σκληρά μνημόνια»..
    Τα προηγούμενα, με διαπραγματεύσεις στην «σκιά» της δημοσιότητας, ήταν κατά πολύ ηπιότερα..

    Ήρθε η στιγμή, να αναλογιστούν οι πολίτες της χώρας μας, τις δικές τους ευθύνες. Σαφώς και είναι θεμιτό να κάνουμε μία λάθος επιλογή. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη όμως, είναι ένδειξη ανωριμότητας και επικίνδυνα..
    Η παρούσα κατάσταση, αποτελεί αστάθεια και ανωμαλία για τον τόπο μας.
    Στο παρελθόν, οι πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, μόνο καλό δεν φέρανε..
    Κανονικά, αν θέλαμε να εκδικηθούμε τον Τσίπρα, πρέπει να τον ψηφίσουμε..!
    Αλλά, ποιος σκεπτόμενος άνθρωπος, θα καταδικάσει την πατρίδα μας για να τον «τιμωρήσει προσωπικά»..

    Θέλουμε να κλείσει η καταστροφική παρένθεση για την κοινωνία και να ανοίξουν νέοι ορίζοντες.
    Στην παρούσα φάση, είναι εξαιρετικά δύσκολη μία στροφή και αλλαγή πορείας.
    Τα βροντερά λόγια που δεν έχουν ρεαλιστικό στήριγμα, είναι εξ ίσου επικίνδυνα.

    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!

    Οι ενθουσιασμοί οι οποίοι δεν έλειψαν κατά περιόδους ούτε από την παρούσα ιστοσελίδα για τον απατεώνα που (δεν) κυβέρνησε το τελευταίο 8μηνο, καλό θα είναι να περιοριστούν γιατί και οι πολλά υποσχόμενοι … αριστεροί… παρ’όλο που είναι συνεπείς με τις ιδέες τους, είναι εκτός τόπου και χρόνου.
    Είναι πράγματι απορίας άξιον, γιατί σε ένα αριστερό κόμμα, μιλάμε για «αριστερή πλατφόρμα»… Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το «Α», σημαίνει «Αριστεράς»…
    Κανένας δεν βρέθηκε να αναρωτηθεί ποτέ γι’αυτό ;
    Εκεί, αγωνίζονται ποιος είναι αριστερότερος ;
    Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός δεν γνώριζε τις προθέσεις της αριστερής πλατφόρμας στο αριστερό του κόμμα ;
    Η Ελλάδα τι φταίει ;
    Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ευχή μου, να αποκατασταθεί η σταθερότητα για την χώρα. Αυτό προέχει.
    Η επανάσταση με λόγια, δεν είναι καλλίτερη από τα ψέμματα του Τσίπρα.
    Και ο ΓΑΠ μας έλεγε ότι είχε εξασφαλίσει χρήματα για την χώρα. Tale Quale.
    Πατριωτισμός σημαίνει να πράττεις κάθε φορά, εκείνο που είναι ωφέλιμο και όχι βλαβερό για την χώρα σου. Για να μπορέσεις να την παραδώσεις στους επόμενους, βελτιωμένη, όχι διαλυμένη..

    Α.Ρ.Η.Σ. 20/8/2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπωσδήποτε η μορφή του Μικη αποτελεί μιαν από τις εμβληματικότερες μορφές στην Νεοελληνική Ιστορία και κανείς δεν μπορεί να μην θαυμάσει και να μην σεβασθεί βεβαίως την τεράστια καλλιτεχνική προσφορά του.
    Αναμφισβήτητο επίσης γεγονός ότι ο Μίκης "παράγει πολιτική"!
    Όμως εγώ σε αυτούς τους φίλους που τον οριοθετούν στις παρυφές του "μοναδικού πραγματικού αριστερού" γιατί επιτίθενται μετά μανίας στο ΚΚΕ για εκείνη την μπερδεμένη "ιστορία" της συγκυβέρνησης με την δεξιά (που σε τελική ανάλυση κυρίαρχο ρόλο είχε πάιξει και ο τότε Συνασπισμός) και αντίθετα δίνουν τόσο εύκολα συγχωροχάρτι σε κάποιον που και έχει πει εκείνο το ανεπανάληπτο "Ή Καραμανλής ή τα Τανκς" και επίσης διετέλεσε μέχρι και ...Υπουργός σε Κυβέρνηση της δεξιάς???
    Με τόσο ...επιλεκτική μνήμη, πώς θα συντάξουμε στρατιά ενάντια στα δεινά των νεοφιλελεύθερων μνημονίων και στις δυνάμεις που τα δημιουργούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Παπακωνσταντίνου, συμβαίνει οι εκτιμήσεις οι δικές μας για αυτά τα γεγονότα που αναφέρετε να είναι διαφορετικές.

      Στο βιβλίο του Π.Πετρίδη "Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ" υπάρχει μεγάλη ανάλυση για αυτά που αναφέρετε. Πολλά κείμενα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link.

      http://theodorakism.blogspot.gr/search/label/%CE%9F%20%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82%20%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

      Σας παραπέμπουμε σε αυτό το βιβλίο.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.