Γράφει ο ...Σπινθήρας: Τα μεγάλα ψέμματα

Τα ψέμματα τελειώσανε, φίλοι μου. Οι δικαιολογίες, οι θεωρητικούρες, οι δήθεν ιδεολογικές διαφορές για τη σελίδα 127 του Μαρξ και την 326 του Λένιν, που τάχα μας εμπόδιζαν να ενωθούμε, αποδείχτηκαν το μεγάλο ψέμμα. Και το μεγάλο βόλεμα.
Όπως τελείωσε και το ψέμμα ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα εθνικής ανεξαρτησίας γιατί αυτό λύθηκε με τις αστικές επαναστάσεις του 19ου αιώνα». Και το ψέμμα ότι ο αγώνας είναι μόνον ταξικός. Λες και υπάρχει ταξικός αγώνας που δεν είναι και πατριωτικός. Αφού οι ολιγαρχίες διαλύουν τα έθνη. Τέλειωσε και το ψέμμα του δήθεν διεθνισμού. Γιατί δεν μπορείς να είσαι διεθνιστής αν δεν είσαι πρωτίστως και κυρίως πατριώτης.
Η αλήθεια, πλέον, στέκεται ολοφάνερη και σκληρή απέναντί μας και μας φωνάζει ότι το πρόβλημα μας είναι ότι έχουμε χάσει την Εθνική μας Ανεξαρτησία-όσην είχαμε, γιατί ολόκληρη δεν είχαμε ποτέ. Κράτος χωρίς εθνική ανεξαρτησία είναι αποικία κι ο λαός του δούλος.

Όταν ένα λαός παρακολουθεί το ξεπούλημα της πατρίδας του και σωπαίνει γίνεται συνένοχος.
Όταν ένας λαός δέχεται να κυβερνάται από λωποδύτες τότε είναι συνένοχος σε όλ’ αυτά που θα συμβούν στα παιδιά του και στα εγγόνια του. Οι δυνάστες μας (και όχι εταίροι) συζητούν να επιμηκύνουν τη… διάσωσή μας (βλέπε σκλαβιά) για 60 χρόνια! Που σημαίνει ότι θα χαθούν τρεις γενιές.
Το ξεπούλημα αναλυτικά

Χθες ξεπουλήθηκαν 14 αεροδρόμια. Ακολουθούν:
Η ΔΕΗ, το νερό (ΕΥΔΑΠ-ΕΥΔΑΘ), το Ελληνικό, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, η παραλία Αφάντου στη Ρόδο, οι ΔΕΣΦΑ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Rosco, ο Αερολιμήν Αθηνών, το Ποσείδι Χαλκιδικής, το Κέντρο Ιππασίας Μαρκόπουλου. Διάφορες μαρίνες, η Εγνατία Οδός, τα ΕΛΠΕ, ο ΟΤΕ (ό,τι έχει απομείνει στο κράτος) , ΔΕΠΑ και άλλα πολλά (βλπ. sofokleousin.gr).

Η ευθύνη του κόσμου της Αριστεράς

Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης κι εμείς σας λέγαμε ότι πρέπει να σπεύσουμε να δημιουργήσουμε λαϊκό μαζικό κίνημα ενωμένο με πατριωτικά χαρακτηριστικά μας απαντούσατε: «θα βγει κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας και θα κάνουμε τότε το λαϊκό κίνημα».
Όταν ο Μίκης κι εμείς σας λέγαμε να υπερασπιστούμε τους στρατηγικούς τομείς της χώρας, το ίδιο απαντούσατε.
Όταν λαϊκές δυνάμεις προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τοπικά κινήματα (π.χ. για το νερό) μπαίνατε μέσα και τα φρενάρατε. Γιατί όλα τα προβλήματα θα τα έλυνε ο Αλέξης, που του είχατε τυφλή εμπιστοσύνη. Λες και δεν γνωρίζατε, αριστεροί άνθρωποι, ότι χωρίς Κίνημα, συμμαχίες και σχεδιασμό δεν μπορείς να τα βάλεις με το διεθνές κεφάλαιο.
Το ξέρατε, αλλά δειλιάσατε. Πώς είναι δυνατόν, αριστεροί άνθρωποι, να περιμένετε σωτήρες;
Τώρα γιατί στεναχωριέστε κι αισθάνεσθε προδομένοι. Δίκιο έχετε, σύντροφοι, κι εμείς το ίδιο αισθανόμαστε κι ας μην στηρίξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια, το φανταζόσασταν ποτέ, ότι αριστερό κόμμα θα έκανε συγκυβέρνηση με δεξιό κόμμα και θα συνυπέγραφαν τρίτο μνημόνιο;
Το «βρώμικο 89» ωχριά μπροστά σ’ αυτή την ανίερη συμμαχία. Εμείς πάντως το περιμέναμε. Όχι επειδή είμαστε εξυπνότεροι, αλλά επειδή μας είχαν προετοιμάσει τα κείμενα του Μίκη.
Όταν ο Αλέξης πηγαινοερχόταν στην Αμερική μας λέγατε «έτσι πρέπει να κάνει, είναι διπλωματική κίνηση».
Ο Τσάβες, ο Φιντέλ, ο Μοράλες κι όλοι οι σύγχρονοι επαναστάτες πηγαινοερχόντουσαν στα διάφορα «μελετητικά» ιδρύματα του αφέντη ή ετοίμαζαν την ανατροπή του;
Ο Βελουχιώτης συναντήθηκε ποτέ με τους ναζί; Όχι βέβαια! Και μην βιαστείτε ν’ απαντήσετε ότι όλοι αυτοί οι δανειστές δεν είναι οι νέοι Χίτλερ. Γιατί δεν είναι; επειδή δεν έχουν στήσει Άουσβιτς; Δολοφονίες πάντως κάνουν καθημερινά. Αυτοκτονίες, υποσιτισμός, θάνατοι λόγω έλλειψης κοινωνικής ασφάλισης, ανεργία, άστεγοι… Και μήπως δεν είναι Άουσβιτς να είσαι πρόσφυγας πολέμου, να ζεις στο πεζοδρόμιο και να είσαι νηστικός και χωρίς νερό στους 41 βαθμούς Κελσίου; Γιατί ποιος ευθύνεται γι αυτό αν όχι η Δύση που τόσο λατρεύετε και θαυμάζετε επί 40 και πλέον χρόνια, σύντροφοι της ανανεωτικής αριστεράς;
Τόση η λατρεία σας για τη Δύση που δεν αντιδράσατε ποτέ σε όλους αυτούς τους εθνομηδενιστές των κομμάτων που υποστηρίζετε. Κι έμεινε η σκέψη των παιδιών σας χωρίς ελληνικότητα. Συγχαρητήρια! Να δούμε ποια νεολαία θα υπερασπιστεί τώρα τη δύσμοιρη πατρίδα… Πάντως τα παιδιά των Αμερικάνων, των Ιταλών, των Ισπανών, των Γάλλων κ.λπ. έχουν ακόμα πατριωτισμό… Να μην σας πω για τους Βάσκους και τους Καταλανούς, πόσο πολύ αγαπούν τις πατρίδες τους, γιατί θα κοκκινίσετε. Όπως κι οι λαοί της Λατινικής Αμερικής. Τελικά όλοι οι λαοί του κόσμου αγαπούν την πατρίδα τους πλην των Ελλήνων;
Και τώρα τί κάνετε; Περιμένετε την Αριστερή Πλατφόρμα; Να κάνει τί; Να κυβερνήσει ή να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση της Βουλής των μνημονίων και του ξεπουλήματος; Αστεία πράματα. Αποδείχθηκε κι αυτό ένα μεγάλο ψέμμα. Μέσα από το σημερινό Κοινοβούλιο καμία αλλαγή υπέρ του λαού δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν αποφασίζει για τίποτα. Οι αποφάσεις παίρνονται απ’ έξω και μας επιβάλλονται.

Θα επιτρέψουμε να σβήσει η έννοια της Αριστεράς;

Φαντάζεστε την Ελλάδα χωρίς Αριστερά; Χωρίς φως, ελπίδα, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια, αυτοθυσία, τέχνες, πολιτισμό; Ποιος τα κρατούσε ψηλά στη συνείδηση του λαού ολ’ αυτά; Η Αριστερά. Κάποτε με το αίμα της. Όσο, όμως, μειωνόταν η δύναμή της κι η λάμψη της, τόσο αυτά εξέπιπταν στη λαϊκή συνείδηση. Κι έτσι φτάσαμε στα μνημόνια και στο ξεπούλημα. Διαβάστε και λίγο Μίκη…
Ο Αλέξης πάντως αποδεικνύεται κάθε μέρα και πιο δεξιός… στο όνομα της Αριστεράς πάντα… Κι έφερε, μαζί με τον Δραγασάκη, τον Φλαμπουράρη, τον Τσακαλώτο, τον Κατρούγκαλο, τον Σταθάκη, τον Φίλη (η γνωστή Αυγούλα… το απόλυτο όργανο της αντιπατριωτικής «αριστεράς», εδώ και κάμποσα χρόνια. Κυνηγάει τον Μίκη από το 1960) και τους υπόλοιπους, τον σκληρότερο νεοφιλελευθερισμό. Στο όνομα της Αριστεράς πάντα…
Να μην τους χαρίσουμε την Αριστερά! Έχουμε χρέος απέναντι στους νεκρούς της και στο μέλλον της Ελλάδας. Γράφω «νεκρούς της» και όχι «νεκρούς μας» γιατί εμείς αποδειχθήκαμε παντελώς ανάξιοί τους. Όμως, ποτέ δεν είναι αργά να το αλλάξουμε αυτό, σύντροφοι…
Είναι ψέμμα ότι ο λαός δεν θέλει να κάνει αντίσταση. Ο Φιντέλ ξεκίνησε με 80 αγωνιστές κι απελευθέρωσε την πατρίδα του. Ο Άρης μ’ άλλους 3 (ναι τρείς) κι έναν παπά έκανε αντάρτικο με 100.000 άντρες. Τί ήταν οι Έλληνες τότε κι αργότερα οι Κουβανοί; Διανοούμενοι όλοι; Ή είχαν εντρυφήσει στον μαρξισμό και τον λενινισμό; Ούτε λόγος. Μήπως ο Τσάβες, που είχε μπροστά του έναν λαό πεινασμένο, εξαθλιωμένο, με υψηλά ποσοστά παραβατικότητας; Κι αλήθεια ο Κορέα θυμάστε τί έκανε; Την πρώτη μέρα της εκλογής του είπε: «Το Εκουαδόρ είναι ανεξάρτητο κράτος. Τα στελέχη του ΔΝΤ είναι ανεπιθύμητα». Την επόμενη μέρα τους έδιωξε όλους από τη χώρα.
Όλοι οι λαοί της γης μπορούν να κάνουν αντίσταση. Αρκεί να βρεθούν οι πρωτοπόροι εκείνοι που θα τους πείσουν να αγωνιστούν.
Σύντροφοι του ΚΚΕ, καλά τα λέτε και τίμιοι είστε κι αγωνιστές. Εσείς, ψέμματα δεν λέτε ποτέ. Αλλά αν δεν αφήσετε την ξύλινη γλώσσα κι αν δεν εντάξετε και τον πατριωτικό αγώνα μέσα στον ταξικό, δεν θα καταφέρετε πολλά. Ο λαός σάς περιμένει να κάνετε το Παλλαϊκό Μέτωπο, ένα νέο ΕΑΜ. Μην φοβάστε τον λαό. Κάντε την ενότητα στη βάση του λαού! Ο Μίκης σας το πρότεινε. Δεν απαντήσατε.
Για να μην πολυλογούμε όμως. Το διακύβευμα είναι ένα: ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!

Η ευθύνη για το μέλλον της χώρας βαραίνει, κυρίως, τον κόσμο της Αριστεράς στο σύνολό του

Αν οι ηγεσίες δεν θέλουν την ενότητα, ας την κάνουμε μόνοι μας. Αν οι διάφοροι θεωρητικοί της Αριστεράς δεν την επιθυμούν, ας λειτουργήσουμε ανεξάρτητα. Ας ενωθούμε όλοι μαζί, όλη η βάση της Αριστεράς, για να δημιουργήσουμε το μεγάλο Παλλαϊκό Μέτωπο. Άλλος δρόμος για την σωτηρία μας δεν υπάρχει!
Όποιος Έλληνας, που δεν ανήκει στην ολιγαρχία, πιστεύει ότι θα τα καταφέρει να ξεφύγει από την μέγγενη των δανειστών είναι πολύ γελασμένος. Αυτοί είναι αποφασισμένοι να αρπάξουν όλο τον πλούτο της χώρας αλλά και το τελευταίο ευρώ τού τελευταίου καταθέτη.
Όπως βλέπετε, αγαπητοί φίλοι, ο Σπινθήρας σήμερα δεν έχει χιουμοριστική διάθεση. Γιατί η πατρίδα μας χάνεται κι εμείς μαζί της.
Πάντως την κριτική με συντροφικότητα την κάνουμε, όχι με αντιπαλότητα. Εμείς, είμαστε εδώ, σύντροφοι, έτοιμοι να ξεκινήσουμε όλοι μαζί τον Μεγάλο Πατριωτικό Αγώνα.
Να μην τους χαρίσουμε το μεγάλο μας ΟΧΙ! Όπως όλοι μαζί το είπαμε, έτσι όλοι μαζί να το υπερασπιστούμε. Είναι δική μας κατάκτηση. (Στο «όχι» προσθέτουμε και το «όχι» του ΚΚΕ).
Ή θα ενωθούμε για αντίσταση κι ανατροπή ή θα χαθούμε όλοι μαζί.
ΕΝΟΤΗΤΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Ένα είναι το σύνθημα μας: ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!»- Μίκης Θεοδωράκης, ο τελευταίος αντάρτης.

Ο Σπινθήρας

Σχόλια

  1. Συντροφοι αναγνωριζω στα παραπανω
    γραφωμενα μεγαλες αληθειες.
    Ομως ωφειλουμε να αναγνωρισουμε με ρεαλισμο
    πως η δημιουργια ενος ταξικου πατριωτικου κινηματος ειναι κατι που απαιτει τις αναλογες θυσιες
    το ηθικο σθενος αλλα και τον καταλληλο μηχανισμο
    που θα λειτουργησει.
    Χρειαζεται υπομονη& σχεδιασμο.
    Απαιτει την καθημερινη τριβη με τον κοσμο μια και σε πρωτη φαση πρεπει να πιστει για την ειλικρινια των προθεσεων(εδω εχει κανει τεραστια ζημια η "Συριζοπαρεα")αλλα και το ρεαλιστικο του σχεδιου.
    Ο κοσμος οπως καλα επισημαινεται τις τελευταιες δεκαετιες εχει "γαλουχηθει"να μην πιστευει σε συλλογικοτητες.Μονο ξεσπασματα(σαν το κινημα των πλατειων που ουτε διαρκεια ειχε ουτε συμπαγη προσανατολισμο).
    Σας χαιρετω και ραντεβοθ. καθημερινα στο πεζοδρομιο στους χωρους δουλειας,στα καφενεια των ανεργων και γενικοτερα σε τοπους που χτυπα δυνατα η καρδια της κοινωνιας.
    Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ20 Αυγούστου 2015 στις 10:39 π.μ.

    Θοδωρή καλημέρα!

    Πιστεύεις η δομή του ΚΚΕ δε μπορεί να στηρίξει τη δημιουργία αυτού του Κινήματος, αποτελούμενο όχι μόνο από μέλη του κόμματος; (στην επιφάνεια έρχεται πάλι η ρητορική ερώτηση του Μίκη κάποτε: "Πρέπει να είμαι μέλος του ΚΚ για να είμαι κομμουνιστής;")
    Τι ακριβώς δε διαθέτει το ΚΚΕ; Διάθεση για θυσίες; Ηθικό σθένος; Υπομονή και σχεδιασμό; Ή στερείται ποσοτικού και ποιοτικού έμψυχου δυναμικού; Σε ότι αφορά αρκετά από τα στελέχη του που επιμένουν να "παλεύουν" εντός Συστήματος και εντός Βουλής, επίτρεψέ μου να μην έχω ξεκάθαρη απάντηση στα παραπάνω...

    Τα πράγματα θεωρώ πως είναι πολύ πιο απλά και κάποιοι (δεν εννοώ φυσικά εσένα!) τα θέλουν δύσκολα και ανέφικτα...

    Κάθε μέλος του ΠΑΜΕ, μόνο ΜΙΑ πέτρα να πιάσει στο χέρι του -όχι πυροβόλο, ούτε περίστροφο, αλλά απλή πέτρα!- έχει ρίξει 100 κυβερνήσεις, χωρίς να τη πετάξει καν! Και όσο αφορά στη δυσπιστία του κόσμου, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι συνθήκες έχουν διαμορφωθεί έτσι που το μόνο κόμμα που ευνοούν είναι το ΚΚΕ! Το μόνο που χρειάζεται είναι μία αλλαγή ...επικοινωνιακού τύπου, καθώς η ουσία ήταν και παραμένει σωστή! Και μη πει κανείς πως το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για τα "επικοινωνιακά", διότι αν ισχύει αυτό, τότε πρέπει να ξεχάσουν άμεσα το επάγγελμα του πολιτικού και του βουλευτή και να βγουν τώρα στο βουνό να εφαρμόσουν όσα λένε. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν κάθεσαι στο τραπέζι του πόκερ, οφείλεις να παίξεις πόκερ...

    Ο Σπινθήρας αναφέρει κάποια πολύ ενδιαφέρονται θέματα όμως που πρέπει να σκεφτεί και να αναλογιστεί ο καθένας. Τις προάλλες, σε σχόλια ανάρτησης της γνωστής φωτογραφίας του κομμουνιστή Τάσσου, όπου απεικονίζονται διαδηλωτές που κρατούν δεκάδες κόκκινες σημαίες και στη μέση μία ελληνική, κάποια φίλη του ΚΚΕ σχολίασε πως "τι θέλει εκεί η ελληνική σημαία; Φτάνουν οι κόκκινες...", διότι όπως συνέχισε "το κομμουνιστικό γεγονός στηρίζεται στον διεθνισμό του και όχι στη πατριωτική καθίζηση"!!! Αν μιλάγαμε για μεμονωμένο περιστατικό βέβαια, δε θα το ανέφερα καν... Ακόμη απορώ με όσα μέλη και φίλους του Κόμματος επιμένουν να χαρίζουν τους όρους και τις έννοιες "Πατρίδα", "Πατριώτης" και "Εθνικό" στους φασίστες και τους νεοναζί που τις καπηλεύονται...

    Ούτε καν φαντάζομαι πως θα μπορούσαν να σκέφτονται το ίδιο στη Κούβα, στη Σοβιετική Ένωση και αλλού, με τις εννοιες αυτές... Μόνο στην Ελλάδα κάποιοι ντρέπονται για τη χώρα τους και δηλώνουν "αριστεροί"... Ο λεγόμενος "εθνομηδενισμός" που αναφέρει και αντιπαλεύεται με σθένος ο Μίκης από το 2010.

    Πρέπει τέτοιες νοοτροπίες να εκλείψουν άμεσα, για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η ζύμωση και η Ενότητα των υγιών δυνάμεων, όχι απαραίτητα σε επίπεδα Κινημάτων, αλλά πρωτίστως σε επίπεδο ατομικό, του κάθε κοινωνικού Αγωνιστή...

    Με απεριόριστη εκτίμηση,

    Χρήστος Σωτηρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναστασία Βούλγαρη20 Αυγούστου 2015 στις 12:25 μ.μ.

    Αγαπητέ μου σύντροφε Θοδωρή και συναγωνιστή μου Χρήστο,
    Πόσο δίκιο έχετε και οι δύο!

    Η δημιουργία του Μετώπου, είναι πράγματι δύσκολη υπόθεση. Χρειάζεται κοινωνικοπολιτική και ταξική ανάλυση της σημερινής κοινωνίας, γιατί οι συνθήκες έχουν διαμορφωθεί διαφορετικά. Οι συνθήκες πάντα αλλάζουν ταχύτερα από τα χαρακτηριστικά των λαών. Μόνο τα χαρακτριστικά των ολιγαρχιών παραμένουν ανά τους αιώνες ίδια.

    Χρειάζεται καθημερινή επικοινωνία με τον κόσμο, αλλά και βαθειά σκέψη του καθενός και όλων μαζί.

    Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σ' ένα νέο πρόβλημα, πρωτόγνωρο στην ιστορία των Κινημάτων: Το πρόβλημα του κατανωλιτισμού και της τεχνολογίας που λειτουργούν εις βάρος των λαών. Αυτά τα δύο κρίσιμα προβλήματα αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του λαού μας. Αυτό είναι θεμελιώδες και πρέπει, άμεσα, να αναλυθεί και συζητηθεί. Εν τούτοις, ο λαός μας, όπως και κάθε λαός, αν πειστεί , όπως λέει ο Θοδωρής, είμαι βέβαιη ότι θα ξαναβγεί στον αγώνα.

    Από την άλλη, όμως, τώρα παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για το ΚΚΕ και , αυτή τη φορά, πρέπει να την εκμεταλλευτεί. Αντικειμενικά, Μέτωπο χωρίς το ΚΚΕ δεν μπορεί να υπάρξει.Αν το ΚΚΕ είχε συμμετάσχει στο Κίνημα των Αγανακτισμένων και των Πλατειών, σίγουρα οι εξελίξεις θα ήταν εντελώς διαφορετικές...

    Πολύτιμη για εμάς τους Σπιθίτες η τελευταία φράση του Θοδωρή. Ίδια τα λόγια του μ' εκείνα του αείμνηστου συναγωνιστή μας του Θόδωρου Νικολαΐδη. Αυτό μας έλεγε συνέχεια και συνέχεια: "Να πάμε στον κόσμο, στα καφενεία, στα σπίτια. Πόρτα-πόρτα να διαδώσουμε τις ιδέες μας". Ο Θόδωρος ήξερε...

    Για να είμαστε δίκαιοι, όμως, επίσημα το ΚΚΕ ουδέποτε εξέφρασε την άποψη της "πατριωτικής καθίζησης", που είδαμε αναρτημένη στο ίντερνετ. Τώρα αν υπάρχουν μέλη ή στελέχη του που εκφράζουν τέτοιες απόψεις, αυτό βέβαια είναι ένα θεμα...

    Τέλος, να προσθέσω ότι η ζύμωση πρέπει να γίνει ταυτόχρονα και συλλογικά και ατομικά. Γιατί το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. Πολύτιμη εμπειρία για κάθε αγωνιστή είναι πάντα η επικοινωνία με τον κόσμο.

    Ας είναι λοιπόν, το επόμενο ραντεβού μας στα στέκια του λαού.

    Με συντροφικότητα κι εκτίμηση,
    Αναστασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά που γράφονται στο κείμενο καθώς επίσης και στα σχόλια με βρίσκουν σύμφωνο κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.
    Το πρόβλημα για εμένα είναι οτι λανθασμένα μιλάμε για "αριστερούς" επειδή απλά ψήφισαν και έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πλειοψηφία τους δεν έχει να κάνει με αριστερή ιδεολογία.
    Δεν πιστεύω δηλαδή ότι ο λαός είναι έτοιμος για οποιαδήποτε μορφή αγώνα. Και εννοώ ο λαός στην πλειοψηφία του, οχι εμείς οι λίγοι που θα διαβάσουμε αυτό το κείμενο. Δυστυχώς δεν βλέπω φως στο τούνελ στο άμεσο μέλλον, αν και ελπίζω να διαψευστώ ολοκληρωτικά.

    Γιώργος Μιχαηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.