Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Γαβράς - Θεοδωράκης για την "Τρίπολη 2021"

Έντεκα προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, ανάμεσά τους ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Κώστας Γαβράς, συγκροτούν την επιτροπή διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021 για την Τρίπολη.Στη διακήρυξη της επιτροπής επισημαίνεται ότι, «ως πρωτεύουσα της Αρκαδίας, είναι η ελληνική υποψηφιότητα που μπορεί να αναπτύξει μια πολιτιστική αφήγηση και έναν πολιτιστικό διάλογο με οικουμενικό περιεχόμενο και διεθνή απήχηση... Σε μια χρονιά εορταστική, 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να συνδεθεί το όραμα της ελευθερίας με το όραμα μιας ειρηνικής αναζήτησης της ευδαιμονίας», ενώ τονίζεται ότι η Τρίπολη φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη "πράσινη" πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Στην επιτροπή διεκδίκησης, επικεφαλής της οποίας έχει τεθεί ο σκηνοθέτης Κ. Γαβράς, συμμετέχουν οι Αγλαΐα Αρχοντίδου - Αργύρη, διευθύντρια του Μουσείου Πόλεως των Αθηνών, Θανάσης Βαλτινός, αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Μαρία Γεωργοπούλου, διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, Άγγελος Δεληβορριάς, τ. διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός, Μίκης Θεοδωράκης, μουσικοσυνθέτης, Νίκος Μανωλόπουλος, τ. διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ηθοποιός, Παντελής Σκαγιάννης, καθηγητής Πολιτικής Υποδομών, Καίτη Τζιτζικώστα, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Unesco.

Το σύμβολο που επιλέχτηκε για να δώσει την οπτική ταυτότητα της υποψηφιότητας είναι ο αυλός του Πανός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.