Η Νότια Αυστραλία τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη!

Μουσικό αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη στο 13o Ελληνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αδελαΐδας


Αυλαία με ένα μουσικό αφιέρωμα στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, πρόκειται να κλείσει το 13o Ελληνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αδελαΐδας, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας.

Η συναυλία που θα αποτελέσει και το Κύκνειο Άσμα του Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί με τραγούδια και συνθέσεις του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, που σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους μουσικοσυνθέτες με φήμη παγκοσμίου βεληνεκούς.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει συνθέσει μουσική και τραγούδια τα οποία έχουν ερμηνεύσει διάσημοι καλλιτέχνες όπως οι Μπιτλς, η Έντιθ Πιάφ και η Σίρλεϊ Μπάσεϊ.

Παράλληλα, έντονη υπήρξε η ενασχόλησή του με την πολιτική, με αποκορύφωμα τις διώξεις εναντίον του τα χρόνια της δικτατορίας, γι’ αυτό και πολλά από τα τραγούδια που έγραψε εκείνη την περίοδο κυκλοφόρησαν στο εξωτερικό.

Το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη θα ερμηνεύσουν τα μέλη του τοπικού μουσικού σχήματος «Μεράκι και Φίλοι» υπό τη διεύθυνση της εθνομουσικολόγου Δήμητρας Τσούνη.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο Charles Sturt, 72 Woodville Road, Woodville και ώρα 7.00 το βράδυ.

Πηγή: https://neoskosmos.com/el/200678/i-notia-afstralia-tima-ton-miki-theodoraki/


Σχόλια