ΣΧΟΛΙΟ του Μίκη Θεοδωράκη σε άρθρο του Δ. Κωνσταντακόπουλου

ΣΧΟΛΙΟ του Μίκη Θεοδωράκη στο άρθρο του Δ. Κωνσταντακόπουλου 


Και βέβαια είναι μόνο η αρχή. Γιατί αυτό που βλέπουμε σήμερα (Πρέσπες κλπ.) είναι η «μικρή εικόνα», γιατί φυσικά την «μεγάλη» την αποκρύπτουν επιμελώς από τον λαό μας. Κι αυτή είναι το Σχέδιο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την διάλυση της Ρωσίας! Εκεί εντάσσεται και ο νέος ρόλος της χώρας μας ως κεντρικού κρίκου στην αλυσσίδα των δύο άλλων χωρών των δυτικών Βαλκανίων: της Αλβανίας και των Σκοπίων.

Σ’ αυτή την προπαρασκευή κεντρικό ρόλο διαδραματίζει ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Πάϊατ, που πρωτοστάτησε στα γεγονότα στην Ουκρανία με την «αναβάθμισή» της σε κεντρικό ρόλο λόγω της γειτνίασής της με την Ρωσία.

Η Ελλάδα έχει ήδη επιλεγεί σε κεντρικό κρίκο σ’ αυτήν την επιθετική πολιτική. Ήδη έχει αρχίσει η μεταφορά των νατοϊκών βάσεων από την Τουρκία στην Ελλάδα, που παράλληλα υποχρεώθηκε να δώσει την «ευλογία» της για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και αύριο-μεθαύριο και της Αλβανίας. Για τον λόγο αυτόν δημιούργησαν την κρίση στην χώρα μας για την Μακεδονία με την αποδοχή εκ μέρους μας να χαρίσουμε την ιστορική και πολιτιστική ελληνική Μακεδονία σε μια χώρα που δεν έχει απολύτως καμμία σχέση μαζί της.

Κι αυτό μόνο και μόνο γιατί βιάζονται να τελειώσουν με τον βαλκανο-νατοϊκό κρίκο των Βαλκανίων που λόγω της γεωγραφικής του θέσης θα παίξει στο μέλλον βασικό ρόλο στην επόμενή τους έφοδο για την διάλυση της Ρωσίας.

Η παρούσα κυβέρνηση θέλοντας να αποδείξει με κάθε τρόπο την πλήρη μεταβολή της χώρας μας σε ένθερμο υπηρέτη ξένων συμφερόντων, αποφάσισε επί πλέον των όσων έπραξε με τα Σκόπια, να απελάσει ορισμένους Ρώσους διπλωμάτες κόβοντας κάθε επαφή με μια χώρα και έναν λαό με τον οποίο είχαμε άριστες σχέσεις με ιστορικό θα έλεγα χαρακτήρα.

Η ενέργεια αυτή που δεν έγινε ποτέ έως σήμερα από καμιά ελληνική κυβέρνηση, μας αποδεικνύει πόσο αδίσταχτοι και επικίνδυνοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν. Άκαρδοι και ψυχροί μπροστά στον θρήνο των απλών ανθρώπων που τους καταδίκασαν σε φτώχια και σε πείνα αλλά και ανάξιοι απέναντι σε μια πατρίδα που δεν δέχθηκε ποτέ να γονατίσει μπροστά σε τόσους και τόσους ισχυρούς που επιδίωξαν κατά καιρούς να μας μεταβάλουν σε υποζύγια των δικών τους επιδιώξεων και συμφερόντων.

Αθήνα, 19.7.2018

Μίκης Θεοδωράκης


Πηγή: http://mikistheodorakis.gr/el/writings/articles/?nid=5388

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.