Ο Νικολάς Μαδούρο χαιρετά συνεπαρμένος ανύπαρκτα πλήθη (Video)

Αγαπητοί αναγνώστες,

Ένα πραγματικά απίστευτο και τραγελαφικό video διέρρευσε κατά την διάρκεια των πρόσφατων προεδρικών "εκλογών" της Βενεζουέλας, που δείχνει τον πρόεδρό της Νικολάς Μαδούρο να χαιρετά συνεπαρμένος ανύπαρκτα πλήθη, ωσάν να χαιρετά 2 εκατομμύρια κόσμου. 

Ο Μαδουρισμός (για τον οποίο στο πρόσφατο παρελθόν αναφέρθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης) και τα εργαλεία της προπαγάνδας που χρησιμοποιεί, σε αυτό το video φαίνονται ανάγλυφα. Προφανώς τα πλήθη που λείπουν απ' την πραγματικότητα της ζωής, θα έρθουν να προστεθούν στο video δια μέσου του editing, των οπτικών εφέ και της τεχνολογίας.

Αυτή είναι η κατάντια των καθεστώτων - ηγετών που δεν έχουν στην πραγματικότητα την στήριξη του λαού και καταφεύγουν σε διαφόρων ειδών προπαγάνδες ώστε να διαιωνίσουν την διεφθαρμένη - παράνομη εξουσία τους και να μετατρέψουν το μαύρο σε άσπρο.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει μιλήσει πολλές φορές γι' αυτά και τα έχει αναλύσει. 

Όταν καταστρατηγείς τον κανόνα Θέση + Αντίθεση = Σύνθεση αφαιρώντας την Αντίθεση, τότε μεταλλάσσεσαι αυτομάτως σε έναν κοινό δικτατορίσκο, ανεξάρτητα απ' την ιδεολογική αφετηρία απ' την οποία προέρχεσαι ή απ' το όποιο ιδεολογικό προφίλ θέλεις να πλασάρεις στην κοινωνία.

Θέση χωρίς αντίθεση συνιστά κοινωνική, πολιτική και ουσιαστική αποσύνθεση ολόκληρης της κοινωνίας - πολιτείας. Και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στην Βενεζουέλα, όπου ο κοινωνικός ιστός της εξαιτίας των τραγελαφικών ενεργειών και πολιτικών του Μαδούρο, σαπίζει ολοένα και περισσότερο, μέρα με την ημέρα.

Στο κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη Μαδουρισμός γίνεται εκτενή αναφορά και ανάλυση του συσχετισμού των πρακτικών Μαδούρο στην Βενεζουέλα με την παρούσα Ελληνική κυβέρνηση της δήθεν αριστεράς του Αλ.Τσίπρα

Με χαρά μας βλέπουμε ότι η ορολογία "Μαδουρισμός" που πολύ εύστοχα πρώτος ο Μίκης Θεοδωράκης ανέφερε, έχει πλέον διαδοθεί στην Ελληνική κοινωνία αλλά και στην δημοσιογραφική πιάτσα και τείνει να καθιερωθεί και να μπει στην συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, η οποία επιθυμεί η παρούσα κυβέρνηση και ο τωρινός πρωθυπουργός, να αποτελέσουν σύντομα έναν μακρινό εφιάλτη...

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού / Theodorakism   






Σχόλια

  1. Με 6.245.862 ψήφους (67,84%) επανεξελέγη ο Νικολάς Μαδούρο , Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

    Ο Henri Falcon , υποψήφιος του παραδοσιακού κόμματος της δεξιάς COPEI, έλαβε 1.927,387 ψήφους (20,93%), ενώ 10,82% των ψήφων έλαβε ο άλλος δεξιός υποψήφιος Javier Bertucci.

    Από τους 20.759.809 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, ψήφισαν 9.381.218 (46,7%), ποσοστό αισθητά μειωμένο από τις προηγούμενες εκλογές που 'ήταν 79,69% , ωστόσο στα ίδια επίπεδα συμμετοχής με τις δημοτικές εκλογές του 2017 και πάνω από 1 εκατομμύριο περισσότερο από τις εκλογές για την Συντακτική Συνέλευση. Εκλογές που έγιναν στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης της εγχώριας και διεθνούς δεξιάς.

    Όπως είχε ανακοινωθεί και πριν τις εκλογές, ΗΠΑ και ΕΕ δεν αναγνώρισαν το αποτέλεσμα ανακοινώνοντας νέες κυρώσεις, ενώ ανάμεσα στις χώρες που συνεχάρησαν τον Ν.Μαδούρο για την επανεκλογή του και κάλεσαν να γίνει σεβαστή η επιλογή του λαού της Βενεζουέλας, είναι η Ρωσία και οι Κίνα.
    Ανάλυση των αποτελεσμάτων.
    Από τους 20.759.809 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, ψήφισαν 9.381.218 (46,7%)
    Μαδούρο 6.245.862 ποσοστό 67,84.
    Εαν κάνουμε την αφαίρεση,20.759,809-6.245,862=14.513,947,δεν ψήφισαν τον Μαδούρο αλλά εκλογικά πήρε το 67,84...
    http://somosvenezuelagr.blogspot.com/2018/05/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.