Αιγαίο - του Μίκη Θεοδωράκη



Πριν από τρία χρόνια, οι «σοφοί» του Πανεπιστημίου του Στάτφορ (ΗΠΑ) προέβλεψαν ότι μετά από λίγο καιρό η Ελλάδα θα χάσει το Αιγαίο. Εκτός αν φροντίσει να επιλέξει ένα ή περισσότερους «προστάτες» σαν ένα φρόνιμο ποίμνιο  που θα πρέπει να είναι!

Σήμερα εμείς καταφέραμε να γίνουμε ως Λαός όχι μόνο ποίμνιο φρόνιμο αλλά και φοβισμένο και υπάκουο στις αποφάσεις και εντολές ξένων και ντόπιων εξουσιαστών. Ταυτόχρονα όμως γίναμε ένα εντελώς διαλυμένο «ποίμνιο» και άβουλο, σε βαθμό που να μη μας δίνουν σημασία και να μη μπορούμε να βρούμε έναν ισχυρό φίλο, (που θα ήταν ίσως κι αυτός «μια κάποια λύση») λόγω του ότι κανείς πια δεν μας παίρνει στα σοβαρά ως κράτος, ως κυβέρνηση και τελικά ως λαό. Έχουμε πλέον καταντήσει μια θλιβερή και ανερμάτιστη μάζα φοβισμένων ανθρώπων που αρέσκεται να τρώει τα σωθικά της.

Από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, δείτε πώς αυτός που τον γελοιοποιούν κυβέρνηση και υπουργοί, έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκομένων ισχυρών της οικουμένης σε σχέση με τους στόχους του (οικονομικούς και γεωστρατηγικούς). Ρωσία, ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιράν κλπ.

Αυτό το γεγονός, σε συνάρτηση με μια κυβέρνηση - «παιδική χαρά», όπου ο ένας πάει από δω και ο άλλος από κει, εδραιώνει την πεποίθηση του «αστείου» Σουλτάνου (που σε αντίθεση με τους δυτικούς κυβερνήτες των μειοψηφιών έχει πίσω του την μισή Τουρκία) ότι έχει τα χέρια του λυμένα κι έτσι είναι έτοιμος να αρπάξει (σε πρώτη δόση) τα νησιά που έχει βάλει στο μάτι.

Στο ερώτημα «μπορεί τάχα να εισβάλει σε μια χώρα χωρίς να έχει την κατακραυγή του ΟΗΕ και της Διεθνούς Κοινής Γνώμης, η απάντηση είναι προφανής: Ποια είναι τάχα αυτή η αντίδραση στην κατοχή ενός τμήματος της Συρίας; Και ποια θα είναι αν αύριο-μεθαύριο εισβάλει και στο αμερικανοκρατούμενο Ιράκ; Θα ήθελα τέλος να δω, πώς θα αντιδράσουν οι Αμερικανοί καθώς θα τον βλέπουν να προχωρεί με τεράστια βήματα προς την αγκαλιά του Πούτιν που τρίβει τα χέρια του με τους 400 πυραύλους και τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ του ατομικού αντιδραστήρα.

Φαντάζομαι τα ειρωνικά χαμόγελα των Τούρκων Στρατηγών με τις πολεμικές ασκήσεις των Καμένου-Τσίπρα, με τις στολές παραλλαγής, όταν σήμερα ακόμα και οι μαθητές του Λυκείου γνωρίζουν ότι εκείνο που προέχει σε μια πολεμική σύρραξη σήμερα δεν είναι πια τόσο η ανδρεία των στρατιωτών αλλά ο συσχετισμός δυνάμεων των πολεμικών όπλων.

Εμείς οι Σπιθίτες είμαστε τελικά οι μόνοι που δικαιωθήκαμε από τις εξελίξεις, γιατί παραμείναμε ακλόνητοι στα πιστεύω μας και γιατί το μίσος μας για τον φασισμό-ναζισμό, τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλεία το δείξαμε σε μάχες σώμα με σώμα και όχι με συκοφαντικούς χαρτοπόλεμους. Και αυτά τα πιστεύω είναι που τους ενοχλούν, για να φτάνουν να μας κατηγορούν ότι δήθεν έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις εναντίον των γειτόνων μας, όταν μονάχα εμείς είχαμε και έχουμε το θάρρος να απορρίψουμε την ονοματολογία και με την παράλληλη ανάληψη των δικών μας ευθυνών να προτείνουμε μια λύση που θα εξασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη με τους βόρειους γείτονές μας και που συνοψίζεται ως εξής: «Ας εξακολουθήσουν οι Σκοπιανοί να ζουν με τον «εθνικό» τους μύθο, εμείς όμως δεν πρόκειται ποτέ να τους νομιμοποιήσουμε ιστορικά, επειδή ακριβώς θεωρούμε ότι υπάρχει μία μόνο Μακεδονία, η Ελληνική».

Ανέφερα την λέξη «ιστορικά», γιατί η ιστορία και ο πολιτισμός είναι που έχουν σημασία και όχι τα εδάφη στα οποία έζησαν πριν 2000 χρόνια οι αρχαίοι Μακεδόνες. Αν αυτό καταγγέλλεται ως «πατριδοκαπηλεία», τότε αυτοί που μας κατηγορούν συμπορεύονται με τους εθνομηδενιστές που μισούν όλες τις λέξεις και τις έννοιες που έχουν να κάνουν με το ελληνικό έθνος, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας και που επί πλέον δείχνουν ότι περιφρονούν επιδεικτικά το κείμενο της ομιλίας μου στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 4 Φλεβάρη, που άκουσαν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες μέσα κι έξω από την Ελλάδα.

Ένα κείμενο που το κατεστημένο των κομμάτων και του Τύπου φαίνεται ότι το φοβήθηκε τόσο πού, ώστε να το θάψει μεγαλοπρεπώς δείχνοντας πόσο λίγο σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη σημερινή Ελλάδα όσοι θεωρούν τον εαυτό τους ως ταγούς του Λαού.

Οχυρωμένοι λοιπόν πίσω από το γεγονός ότι δεν έχουμε παρωπίδες και επομένως βλέπουμε μακριά και καθαρά, προειδοποιούμε σήμερα με συναίσθημα εθνικής ευθύνης ότι το Αιγαίο κινδυνεύει.

Τέλος, θα θέλαμε να φωνάξουμε για ακόμα μια φορά στον Ελληνικό Λαό «Έλληνες ξυπνήστε!», γιατί όπως πολύ σωστά προέβλεψαν οι «φίλοι» μας του Πανεπιστημίου του Στάτφορ, χωρίς το Αιγαίο δεν υπάρχει Ελλάδα…

Εάν κι αυτή τη φορά μιλώ σε ώτα μη ακουόντων, πρέπει να πω ότι το λιγότερο που μ’ ενδιαφέρει τη στιγμή αυτή είναι το ποιοι έχουν την ευθύνη. Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι σε ώρες μεγάλου κινδύνου η ευθύνη μάς βαραίνει όλους. Σκεφτείτε το!

Όπως είναι γνωστό, οι Τούρκοι είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό αποβατικά γυμνάσια με στόχο τα νησιά μας. Κάποτε υπήρχε η «ισορροπία του τρόμου» που μας θωράκιζε. Σήμερα δεν υπάρχει πια. Προέχει η Οικονομία και τα Γεωστρατηγικά συμφέροντα. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι για τα θέματα της εθνικής μας ασφάλειας υπάρχουν έμπειροι και πιστοί πατριώτες υπεύθυνοι των αμυντικών μας δυνάμεων. Δεν βλάπτει όμως να δούμε πρόχειρα ποιος είναι ο κατάλογος των ενδεχομένων φίλων μας που θα έσπευδαν να μας βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης. Το ΝΑΤΟ; Και γιατί να προτιμήσει εμάς από τους Τούρκους; Οι βόρειοι γείτονες; Αυτοί είναι έτοιμοι να εισβάλουν από την Ήπειρο ως την Θράκη. Οι ΗΠΑ; Για ποιους λόγους; Οικονομικούς; Γεωστρατηγικούς; Όμως αυτούς τη στιγμή αυτή τους ενδιαφέρει να μη χάσουν την Τουρκία αφήνοντάς την εξ ολοκλήρου στην αγκαλιά του Πούτιν. Στο σημείο αυτό η διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία είναι συντριπτικά υπέρ των Τούρκων. Η Ρωσία; Γι’ αυτήν ισχύουν οι ίδιοι ακριβώς λόγοι που ισχύουν για τις ΗΠΑ. Η Ευρώπη; Και εκεί επίσης υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που κλίνουν την πλάστιγγα υπέρ της Τουρκίας.

Και το ερώτημα είναι: Υπάρχει τάχα ελληνική εξωτερική πολιτική; Η παραπάνω εικόνα μάς δείχνει ότι δεν είχαμε και δεν έχουμε δική μας εξωτερική πολιτική που να βασίζεται αποκλειστικά στα συμφέροντα της χώρας μας. Κι αυτό γιατί κανείς δεν τολμά όχι να σκεφτεί αλλά ούτε να ψελλίσει τις λέξεις «Εθνική Ανεξαρτησία». Όμως εδώ και τώρα έρχεται η πληρωμή του λογαριασμού. Εδώ και τώρα ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι με το καθεστώς της εξάρτησης που ακολούθησε το τέλος του εμφυλίου πολέμου και υπάρχει έως σήμερα, έχουμε μεταβάλει την πατρίδα μας σε καρυδότσουφλο, έρμαιο των ανέμων της Ιστορίας, που τώρα δεν θα είναι πια απλοί άνεμοι αλλά μια θύελλα, που αν κρίνω από όσα βλέπω, δεν απασχολεί σοβαρά την πολιτική ηγεσία της χώρας συνολικά.

Γι’ αυτό επαναλαμβάνω ότι την τελική ευθύνη σε ώρες κρίσιμες όπως αυτές που περνάμε τώρα και που θα γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες για την ίδια την επιβίωσή μας, την έχουμε όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες.

Γι’ αυτό βοηθείστε να φτάσει η φωνή μου όσο γίνεται πιο πλατειά. Εσείς οφείλετε να σπάσετε το πέπλο της σιωπής με το οποίο με έχουν τυλίξει όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για όλες αυτές τις αθλιότητες που ζήσαμε, που ζούμε και που θα ζήσουμε.


Αθήνα, 4.4.2018 

Μίκης Θεοδωράκης

Πηγή: http://www.mikistheodorakis.gr/el/writings/articles/?nid=5347

Σχόλια

  1. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας ζωντανός μύθος... Είναι ντροπή να δέχεται τόσο εμετικά σχόλια
    από ανθρωπάκια...

    Δεν μιλάμε τώρα για τα αλητομειράκια που χωμένα μέσα στις κουκούλες πήγανε σαν τους κλέφτες και έγραψαν το αισχρό και κατάπτυστο σύνθημα... Μειράκια που βανδαλίζουν και μουτζουρώνουν τον Ρήγα Φεραίο, τον Κωστή Παλαμά, ακόμα και την κοιμωμένη του Χαλεπά.. Μιλάμε για μέλη της Κυβέρνησης και διάφορους άλλους κριτές που αδράχνουν κάθε τόσο την ευκαιρία να κρίνουν και να σπιλώσουν όποιον τολμάει να μιλήσει ελεύθερα για τα σημερινά προβλήματα. Ο Μίκης δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο που συνηθίζει να ιδιωτεύει. Πολλές φορές στο παρελθόν μίλησε για τα κοινά με παρρησία και θάρρος, ερχόμενος φαινομενικά σε αντίθεση με πράγματα που πρέσβευε παλαιότερα. Και εδώ βρίσκεται η δύναμη του ανδρός. Τα πολλά χρόνια της ζωής του του έδωσαν την ευκαιρία να ανασκευάσει τις ιδέες του. Όποιος τον έχει παρακολουθήσει ξέρει την κριτική που έχει ασκήσει κατά καιρούς για τον κομμουνισμό, για τον αριστερισμό, για τον ψευτοαριστερισμό... Γιατί τα χρόνια της ζωής του καθώς και οι περιπέτειες που έζησε σε αυτήν την χώρα και που προέρχονταν ακριβώς από την ιδεολογία του, του δίνουν το δικαίωμα και της αυτοκριτικής, αλλά και της ετεροκριτικής. Μπορεί να έκανε και λάθη. Αλλά αλάνθαστοι είναι μόνον οι μουγγοί και οι ιδιωτεύοντες...

    Ο Μίκης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την χώρα μας. Με την μουσική του γνώρισε στους Έλληνες τους ογκόλιθους της ποίησης. Αν δεν ήταν αυτός να μελοποιήσει τα ποιήματα που μελοποίησε, τον Ελύτη θα τον ήξεραν μόνο μερικοί της ελίτ του Κολωνακίου. Το ίδιο και με τον Σεφέρη, με τον Ρίτσο. Ποιος θα ήξερε ότι το χελιδόνι είναι ένα και η άνοιξη ακριβή; Ποιος θα γνώριζε ότι μέσα στις θαλασσινές σπηλιές υπάρχει μια έκσταση; Ποιος θα ήξερε ότι τα αγάλματα έχουν χαμόγελα που δεν προχωρούν, αλλά και ότι οι πεθαμένοι αγωνιστές κρατούν μέσα στον τάφο τους το σκοινί της καμπάνας για να σημάνουν την Ανάσταση; Ποιος παραβλέπει τι πρόσφερε τότε, στα ζοφερά χρόνια της Χούντας, όταν κρυφά κυκλοφορούσαν τα τραγούδια του Αγώνα σε κασέτες από χέρι σε χέρι όπως στα χρόνια πριν την Επανάσταση του 21 κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι τα χειρόγραφα της “Ελληνικής Νομαρχίας”; Αυτά τα τραγούδια μας έδιναν δύναμη και απαντοχή και τα τραγουδούσαμε κρυφά γιατί όλα τα έσκιαζε η φοβέρα.

    Και τώρα πια μέσα στα έσχατα γηρατειά, αυτός ο πραγματικός Αναρχικός, παίρνει το θάρρος και αγνοώντας τους κιτρινιάρηδες με τα βρόμικα χνώτα, έρχεται με το καροτσάκι του και με αυτήν την μνημειώδη φωνή του που ξεσήκωνε τα πλήθη, να μιλήσει για ένα θέμα που κατά την κρίση του είναι ένα θέμα μείζον για την εποχή μας, υποβαθμίζοντας το γεγονός ότι πίσω του μπορεί να υπάρχουν μερικοί “Εθνικιστές”, γιατί ακριβώς δεν θέλει να καπελωθεί από αυτούς η μεγάλη πατριωτική εκδήλωση. Γιατί η γριά αυτή αλεπού ξέρει πολύ καλά από καπελώματα, καθώς αυτά ήσαν η συνήθης πρακτική των Αριστερών...

    Και μιας και ο λόγος περί καπελωμάτων, να με θυμηθείτε: Όταν ο μεγάλος αυτός Έλληνας φύγει, όλοι αυτοί που τον βρίζουν σήμερα, θα βγουν ξανά απο τις τρύπες τους τούτη την φορά για να του πλέξουν το εγκώμιο και να προβληθούν σκυλεύοντας τον άνδρα, ακόμη μια φορά... Την έσχατη...

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Τον Δεκέμβρη του 2010 στην ίδρυση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα ο Μίκης μίλησε για το πρόβλημα με τα Σκόπια, καθώς και για τις σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα και έθεσε ρεαλιστικές προτάσεις.

    - Μίλησε για το πρόβλημα της Εθνικής Ανεξαρτησίας και το έθεσε ως κύριο στόχο αγώνα.

    -Το 2011, το 2012, το 2013, ήταν στους δρόμους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Καβάλα, Νάουσα) και διέβλεπε όλους τους σημερινούς κινδύνους και έκανε πολύ σημαντικές προτάσεις προς τις ελληνικές κυβερνήσεις.
    -Ήδη στην Ιδρυτική Διακήρυξη της Σπίθας το 2010 ο Μίκης γράφει για τον κίνδυνο διαμελισμού της χώρας.

    -Ο Μίκης ήταν που προκάλεσε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και έτσι έχουμε την απόφαση του 1992 για το πρόβλημα των Σκοπίων. Η απόφαση ορίζει ρητά να μην υπάρξει ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα της γειτονικής χώρας.

    Το κομματικό κατεστημένο όλα αυτά τα αποκαλεί «εθνικισμό» και «πατριδοκαπηλία» γιατί φοβάται τη δύναμη του Θεοδωράκη. Γιατί ο λαός και ακούει, και καταλαβαίνει, και παίρνει στα σοβαρά αυτά που λέει ο Μίκης. Ο λαός έχει καταλάβει πολύ καλά τί είπε ο Μίκης στην ομιλία του στο Σύνταγμα στις 4 Φλεβάρη. Ακόμα συζητιέται η ομιλία του.
    Βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή της Ιστορίας και πολύ σωστά γράφει ο Μίκης ότι τρώμε τις σάρκες μας.

    Ελλάδα χωρίς Αιγαίο δεν υπάρχει, το ξέρουμε όλοι και όλες αυτό.

    Πόσο θα αντέξουμε ακόμα να μας περιγελούν τα ξένα κράτη; Είδα τον πρωθυπουργό της Τουρκίας στις ειδήσεις να μιλά κοροϊδευτικά για την Ελλάδα και όλοι από κάτω να γελάνε περιπαιχτικά. Ποιος Έλληνας και ποια Ελληνίδα το αντέχει αυτό;

    Ας κάνουμε κάτι πριν να είναι για πάντα αργά.
    Η πατρίδα μάς χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα βοηθήσουμε Μίκη όσο μπορούμε! Στο πλευρό σου όσο κρατήσει η ζωή μας αλλά και μετά θάνατον! Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να αμαυρωθεί η πίστη μας για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ θα αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια σε κάθε τι ύπουλο και ανέντιμο που επιδιώκει να μας στερήσει την πατρίδα μας που η μεγαλύτερη ψυχή της είναι στα νησιά μας που καθημερινά σηκώνουν τον σταυρό του μαρτυρίου και κανείς δεν αναφέρεται σε αυτά ουσιαστικά, παρά μόνο στηρίζει ό,τι διατυμπανίζει η εξουσία που τα ΜΑΡΑΙΝΕΙ κάθε μέρα αλλά αυτά υπερήφανα στέκονται όρθια και παλεύουν με την ψυχή τους όταν αισθάνονται τα στρατιωτικά μας ελικόπτερα πάνω από το κεφάλι τους να τα αγκαλιάζουν και να τους λένε μην φοβόσαστε! Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τη ζωή μας πρώτοι για όλους εσάς! Γιατί όντως η Ελλάδα δεν υπάρχει χωρίς τα νησιά της χωρίς την Μακεδονία μας που τόσες χιλιάδες Κρήτες άφησαν το αίμα τους και τη ζωή τους για να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και τώρα η δοξασμένη μας πατρίδα ξεπουλιέται χωρίς τη θέληση του ελληνικού λαού! Παρά τη θέλησή μας Μίκη υποφέρουμε την καθημερινή μας προδοσία από εκείνους που δεν αξίζουν πεντάρα τσακιστή!
    και θέλω να πω στον κύριο Μπούκουρα πως ακόμα και πριν φύγει ο Μίκης - δεν θα χρειαστεί να φύγει για να νοιώσουν όλοι μόλις φθάσει η αλήθεια στον ελληνικό λαό που ήδη τον εξαφανίζουν οι ντόπιοι πρώτα και μετά οι ξένοι εξουσιαστές - θα τον επαναφέρουν εξ ανάγκης! Μόνοι τους! Τότε που πια δεν θα μπορούν να λένε τόσα ψέμματα για να τον υποτιμήσουν και να τον υποβιβάσουν!Τότε που εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούν να δώσουν τη δύναμη στον ελληνικό λαό γιατί οι ίδιοι θα έχουν πνιγεί στα λαγούμια τους!
    Τότε και πάλι ο Μίκης θα έρθει στο προσκήνιο γιατί μόνο εκείνος θα μπορεί να μας Αναστήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sara Nozek (σχόλιο στο FB)10 Απριλίου 2018 στις 9:13 π.μ.

    παρότι διαφωνώ με τη συμμετοχή στο γνωστό πλέον συλλαλητήριο, εξαιτίας της -έστω ακούσιας- συστράτευσης με ακροδεξιά μορφώματα, ωστόσο η πολιτική ανάλυση είναι σωστή. κι αυτό αποτελεί άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα στα καθ' ημάς. ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στα πολιτικά έχει εκπαιδευτεί να αντιδρά αυτοματικά σε λέξεις-κλειδιά, αλλά είναι ανίκανη να συλλάβει γεωπολιτικούς προβληματισμούς αυτής της τάξης και να εκπονήσει διπλωματικό σχέδιο πρόληψης χειρότερων καταστάσεων από τις σημερινές. βεβαίως, παίζει ρόλο και το κυρίαρχο αφήγημα, το οποίο είναι παγκοσμιοποιητικής λογικής. πιθανολογώ ότι μόνο πιο "παλιοί" στους αγώνες και με στοιχειώδη συγκρότηση θα μπορούσαν -αν ήθελαν- να δώσουν λύση σε τέτοια ζητήματα. μεγάλη κουβέντα κι αυτό... αλλά δεν έχει άδικο ο Θεοδωράκης ως προς την ανάγνωση των βασικών σημείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nelli Martinou (σχόλιο στο FB)10 Απριλίου 2018 στις 9:15 π.μ.

      Σάρα, δε συμμετείχα στα συλλαλητήρια, και αρχικά μου ήταν μάλλον αδιάφορα. Όταν όμως κατάλαβα τον πόλεμο ο οποίος έγινε προς αυτά από κυβερνητικής πλευράς, καθώς και τον προσωπικό πόλεμο εναντίον του Θεοδωράκη, με μονταζιέρες και αποκοπές του λόγου του, έκανα στοπ, και αναθεώρησα ορισμένα πράγματα. Πιστεύω πως πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τη γενικότερη εικόνα. Οι αρχηγοί της ΧΑ έπρεπε να είναι στη φυλακή από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων - μαζί και του Σύριζα, που κατηγορούσε για χρυσαυγίτες όλον συλλήβδην τον κόσμο που κατέβηκε στα συλλαλητήρια, αλλά δεν τον πειράζει να συνυπάρχει μαζί με το υπόδικο αυτό μόρφωμα, και να το νομιμοποιεί.

      Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος κατέβηκε ανησυχώντας κυρίως για τα μαγειρέματα που υπάρχουν στη γειτονιά μας - χειρισμοί Νίμιτς κλπ. αλλά και από μια άλλη πλευρά αν το δει κανείς, για λόγους αντιστράτευσης σε μια αυξανόμενη ρητορική, που έχει ως συμπέρασμα, ότι αυτό που μας αξίζει είναι η υποτέλεια. Κανένας φορέας και καμιά αριστερά, όπως λες δεν εργάζεται πάνω σ' αυτά, ούτε φαίνεται διατεθειμένη για κάποια οργανωμένη αντίδραση, που αλλού θα κατέβαινε ο κόσμος που δεν ανήκει στα στενά περιθώρια της σύγχρονης αριστεράς που εν πολλοίς αποδείχθηκε και όχημα εκμετάλλευσης άλλων σκοπών;

      Yπάρχει κόσμος που είναι και πολύς, που έχει δικαίωμα φωνής και γνώμης. Όπως είπε και ο γελοιογράφος ο Στάθης απευθυνόμενος προς Σύριζα και λοιπούς συνοδοιπόρους του, "αν δε σας αρέσει αυτός ο λαός, ας τον αλλάξουμε". Ως προς τον Θεοδωράκη είναι άλλη τεράστια συζήτηση, αλλά φοβάμαι μη σε κουράσω. Δεν ξέρω για τις σύγχρονες γενιές, αλλά έχω ζήσει πολύ κοντά στη δικτατορία, κι από διηγήσεις των γονιών μου για την αντίσταση. Ο Θεοδωρακης είναι σύμβολο, όχι επειδή κάποιος τον τοποθέτησε εκεί, αλλά γιατί έδωσε τη ζωή του, και το ταλέντο του και την ύπαρξή του στον αγώνα εναντίον του φασισμού, τότε που το να είσαι αντιφασίστας είχε άλλο κόστος από αυτό που έχει σήμερα. Και υπήρξε συνεπής, όταν στη μνημονιακή εποχή ψάχναμε διανοούμενους και εκπροσώπους με το φανάρι, αυτός στάθηκε δίπλα στον κόσμο, όπως μπόρεσε, και ίσως και με τα λάθη του, αφού οι άλλοι, οι καινούργιοι ήταν άφαντοι. Για μένα ο πόλεμος που του έγινε εκπορεύεται από κέντρα πολύ ύποπτα. Συγνώμη για το λίβελο.

      Αλλά τελικά νομίζω ότι το πιο σημαντικό που λέει ο Θεοδωράκης στο παραπάνω άρθρο του νομίζω είναι αυτό: "Σήμερα εμείς καταφέραμε να γίνουμε ως Λαός όχι μόνο ποίμνιο φρόνιμο αλλά και φοβισμένο και υπάκουο στις αποφάσεις και εντολές ξένων και ντόπιων εξουσιαστών. Ταυτόχρονα όμως γίναμε ένα εντελώς διαλυμένο «ποίμνιο» και άβουλο, ... .Έχουμε πλέον καταντήσει μια θλιβερή και ανερμάτιστη μάζα φοβισμένων ανθρώπων που αρέσκεται να τρώει τα σωθικά της."

      Διαγραφή
  5. ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ
    Α' ΜΕΡΟΣ

    Α) Για να τελειώνουμε: Οι μη συστημικοί Αριστεροί ήταν στο συλλαλητήριο.

    Β) Σχετικά με αυτά που γράφονται επί δύο μήνες:

    - Αφού σύσσωμη η συστημική Αριστερά (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) βανδάλισε κάθε λέξη του Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο,

    - Αφού χαρακτήρισε 1.500.000 κόσμου «φασίστες» και «ακροδεξιούς»

    - Αφού οι κομματικοί και οι φανατικοί οπαδοί των παραπάνω κομμάτων βγήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συμπεριφορά και φρασεολογία ίδια με των περιθωριακών

    - Αφού βάλανε τους δικούς τους στα ραδιόφωνα να φωνάζουν «μην διαβάζετε τα βιβλία του Θεοδωράκη» (ποια δικτατορία; ποια λογοκρισία; ωχριούν μπροστά σε αυτά) και να εκτοξεύουν ρατσιστικά του τύπου «που πήγε με το αναπηρικό καροτσάκι στη διαδήλωση» . Ντροπή τους γιατί αυτό είναι ρατσισμός ενάντια σε κάθε άνθρωπο που είναι σε αμαξίδιο, και δυο φορές ντροπής τους, γιατί ο Μίκης χρησιμοποιεί το αμαξίδιο εξ αιτίας των βασανιστηρίων στη Μακρόνησο!

    - Σήμερα, μετά από δύο μήνες ασύλληπτης ωμότητας και χυδαιότητας, μας λένε ότι ο Μίκης «ακούσια συστρατεύτηκε με ακροδεξιά μορφώματα»!

    - Δεν άκουσαν τον Μιχαλολιάκο που είπε μέσα στη Βουλή, δυο μέρες πριν το συλλαλητήριο και αφού είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι κεντρικός ομιλητής ο Μίκης, ότι «το συλλαλητήριο είναι μπολσεβίκικο και δεν θα πάμε»; Δεν αναρωτιέται κανένας τους, γιατί τότε εμφανίστηκαν εκατό-διακόσιοι ναζιστές 2 ώρες πριν το συλλαλητήριο; Μήπως για να τους πάρουν οι κάμερες;

    - Και τέλος πάντων, ποιοι είναι όλοι αυτοί που κάθε τρεις και λίγο γίνονται Ιεροεξεταστές και πετούν στην πυρά τον Θεοδωράκη; Ας μας πουν ποιοι είναι; Ποιοι είναι οι αγώνες τους για την πατρίδα; Για τον λαό; Για τους λαούς της Γης; Και ποιος τους δίνει το δικαίωμα να γίνονται Ιεροεξεταστές; Το κόμμα τους; Ε, λοιπόν κόμματα που λειτουργούν έτσι αντιδημοκρατικά, εμείς δεν τα αναγνωρίζουμε!

    - Και ποιοι είναι όλοι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα; Του Μίκη, τα δικά μας, του λαού; Θάβουν τα κείμενά του, διαστρεβλώνουν τα λόγια του, δεν κάνουν διάλογο. Αφορίζουν, βρίζουν και επιχειρούν να μας φοβίσουν.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ
    Β' ΜΕΡΟΣ

    - Μας τηλεφωνούν στα σπίτια μας, για να αποσπάσουν από εμάς δήλωση ενάντια στον Θεοδωράκη, ενώ έμμεσα μάς εκβιάζουν με τα επαγγελματικά μας.

    -Μας στέλνουν γραπτά μηνύματα να «ξεκόψουμε από τον γεροξεκούτη» γιατί η τόση προσήλωσή μας «καταντάει αηδία». Σε άλλους έγραψαν «πήγες στο συλλαλητήριο, είσαι φασίστας».

    -Βρήκαν μία φωτογραφία στο διαδίκτυο με τον Μίκη, τον βοηθό του και έναν φίλο της οικογένειας και την διακίνησαν μέσω messenger στα κινητά των δικών τους με το μήνυμα ότι ο βοηθός του Μίκη «είναι γνωστός χρυσαυγίτης». Πού το έμαθα αυτό; Συγγενής μου μας τηλεφώνησε και μας το είπε, όταν τον προπηλάκισαν στο στέκι που συχνάζει και του έδειχναν την φωτογραφία.

    -Κανιβαλίζουν συναγωνιστές μας και κυρίως νέους και νέες. Στήνουν μαζώξεις σε σπίτια, για να επιτεθούν σε δικούς μας και μετά σαν αθώες περιστέρες μάς λένε ότι τους πείραξε το αριστερόστροφος φασισμός που είπε ο Μίκης; Και λίγα είπε. Κι αλήθεια, γιατί εθίγησαν; Για την κυβέρνηση το είπε. Τόσο πολύ την αγαπάνε αυτήν την κυβέρνηση που θιχτήκανε οι υπόλοιποι;

    -Αυτό λοιπόν είναι ένα τμήμα τού περίφημου κόσμου της αριστεράς. Βεβαίως υπάρχουν και εκείνοι που δεν συμφωνούν με όλη αυτή την τακτική, διαφωνούν κόσμια ή συμφωνούν με τον Μίκη. Και είναι πάρα πολλοί εκείνοι που συμφωνούν με τον Μίκη και από την πατριωτική Αριστερά, και από το πατριωτικό Κέντρο, και από την πατριωτική δημοκρατική Δεξιά.

    - Επομένως: Η επίθεση στον Θεοδωράκη γίνεται από εκείνους και εκείνες που συμπορεύονται με το κομματικό κατεστημένο και το πολιτικό σύστημα.

    - Η Αριστερά που διδάχτηκα από την οικογένειά μου, από τους ποιητές και τον Μίκη, η Αριστερά που γνώρισα, πίστεψα και αγάπησα δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που σήμερα κυκλοφορεί με το ψευδεπίγραφο «αριστερά». Και δεν θέλω να έχω καμμία σχέση μαζί τους. Η δική μου Αριστερά είναι του Μίκη, του Ρίτσου, του Αναγνωστάκη, του Λειβαδίτη, και όλων εκείνων που έπεσαν για την Ελλάδα.

    -Και το καλύτερο; Ιδού!

    http://www.e-daily.gr/news/105681/zaef-den-mpainoyme-sto-nato-an-de-lythei-to-thema-ths-onomasias
    Απόσπασμα από το δημοσίευμα: Απέκλεισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, αν προηγουμένως δεν επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.
    «Αυτό που λένε ορισμένοι ότι μπορούμε να μπούμε στο ΝΑΤΟ ως FYROM ανεξάρτητα από την επίλυση του θέματος της ονομασίας, νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν. Γιατί; Όταν ήρθε εδώ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι αυτό δεν γίνεται. Και αυτό ήταν μία έντιμη στάση. Για να γνωρίζουμε και εγώ και οι πολίτες της "Μακεδονίας", ότι αν δεν βρούμε λύση στο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό μας όνομα, πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ δεν θα λάβουμε» δήλωσε σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του.
    Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Ζάεφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να λάβει η ΠΓΔΜ καθεστώς συνδεδεμένου μέλους στο ΝΑΤΟ, κατά το πρότυπο της Σουηδίας, σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το θέμα του ονόματος τους επόμενους μήνες. Τόνισε ωστόσο ότι πρόθεσή του είναι η πλήρης ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία».

    Ο ΜΙΚΗΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Φαντάζομαι τα ειρωνικά χαμόγελα των Τούρκων Στρατηγών με τις πολεμικές ασκήσεις των Καμένου-Τσίπρα, με τις στολές παραλλαγής, όταν σήμερα ακόμα και οι μαθητές του Λυκείου γνωρίζουν ότι εκείνο που προέχει σε μια πολεμική σύρραξη σήμερα δεν είναι πια τόσο η ανδρεία των στρατιωτών αλλά ο συσχετισμός δυνάμεων των πολεμικών όπλων."
    Απολύτως σωστό Μίκη! Όμως από το 2016 και μετά οι επιθέσεις των τούρκων έχουν απογειωθεί! Γιατί; Διότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε το λάθος με τους 8 τούρκους πιλότους και δεν τους έστειλε αμέσως πίσω... Οι αναχαιτήσεις των τούρκων έχουν τριπλασιαστεί και τα παιδιά μας είναι ίδια στον αριθμό και επί 24ώρου βάσεως αναχαιτίζουν δηλαδή δίνουν εικονικές αερομαχίες πάνω από τα νησιά μας! Εικονικές δεν σημαίνει ψεύτικες αλλά πραγματικές χωρίς χρησιμοποίηση του οπλισμού που θα σήμαινε και πόλεμο! Με ψυχραιμία και γενναιότητα με τα ξεροκκόματα του κράτους μάχονται και δίνουν τη ζωή τους υπέρ Πίστεως και Πατρίδος! Και τώρα μετά το θάνατο του Γιώργου Μπαλταδώρου ο τούρκος μας έδωσε και τα συλλυπητήριά του! Αυτό κι αν είναι εξευτελισμός! Τα ΜΜΕ δεν είδαν την γελοιότητα του πράγματος και την ονόμασαν καλή κίνηση! Κάποια πράγματα δεν είναι μόνο οικονομικής φύσεως είναι και διπλωματικής! Η κυβέρνησή μας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μερικά πράγματα πολύ σοβαρά για την πατρίδα μας! Όπως και τα δύο παιδιά μας που παραμένουν φυλακισμένα χωρίς κατηγορητήριο κοντά δύο μήνες.. Γελούν οι τούρκοι Στρατηγοί όπως γελούν και οι τούρκοι πολιτικοί με τους αδέξιους χειρισμούς των πολιτικών μας! Οι οκτώ τούρκοι πιλότοι που αύριο θα πίνουν ελεύθεροι καφέ στην Αθήνα και που κανείς δεν ξέρει αν όντως είναι πραξικοπηματίες και οι ίδιοι που με χαρά θα εξαφάνιζαν τους Έλληνες θα είναι ελεύθεροι ενώ οι δύο παραμένουν στα λευκά κελιά.. Μια Ελλάδα που τα βάζει με την τουρκία παριστάνοντας ότι γνωρίζει από πολιτική αγνοεί τους Έλληνες πιλότους που για λόγους οικονομικούς παραμένουν σε αριθμό ίδιο με πριν του 2016 ενώ για να λειτουργήσουν οι Ήρωες πιλότοι μας θα έπρεπε να είναι τριπλάσιοι στον αριθμό! Επειδή είχα αναφερθεί στα νησιά μας γι΄αυτό επανέρχομαι στους Ήρωες πιλότους μας επειδή ένας από αυτούς την Πέμπτη χάθηκε στην θάλασσά μας! Και αισθάνομαι ντροπή και θλίψη για την ελληνική πολιτική εξουσία που τελικά είναι εντελώς ανίκανη να χειριστεί το οτιδήποτε για να μας προστατεύσει!
    Τιμή στους νεκρούς και ζωντανούς μας πιλότους που μόνο αυτοί είναι η αιτία που εμείς μπορούμε και καθόμαστε στον υπολογιστή μας για να εκφράζουμε τις απόψεις μας....Καλό κουράγιο πατρίδα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαιρετώ!

    Θα ήθελα να Σας παραθέσω τρία βαθυστόχαστα Σχόλια που κατά την ταπεινή μου γνώμη Εμπεριέχουν κάποια βαθιά Ουσία! Τόσο Ζωντανή Φιλοσοφική όσο και Ζωντανή Πολιτική!

    Σας τα παραθέτουμαι:



    Πρώτον:

    Μέχρι και ο Γκαίμπελς γελά νευρικά για την Ανικανότητα των μισθοφόρων των Αμερικανών και Ισλαμοφασιστών να ... Στήσουν μια Θεατρική Προβοκάτσια για τα "Χημικά" της Συρίας (βλ. Χημικά στο ΙΡΑΚ!!!)!

    Πρόταση: Πάντε supido στον Γκαίμπελς να Σας μάθει ΣΩΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ!!!

    ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!!!




    Δεύτερον:

    ΔΥΝΑΤΟ QUIZ ΤΟΥ ΛΑΒΡΩΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΊΤΗ "ΡΩΣΟΦΟΒΙΚΗ" ΧΩΡΑ και Τα ΨΕΥΤΟΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!


    ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΛΑΒΡΩΦ!!!

    ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η .. ΑΓΓΛΙΑ!!!

    ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ!!!


    1. ΜΑΣ ΚΑΝΑΝ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β'ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΟΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ (ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ... ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!)

    2. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΚΑΙ Yankees (ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 67 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΣΤΗΝ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!


    Τι κερδίζω που βρήκα Αμέσως το Quiz Σας κύριε Λαβρώφ;;;;





    ΤΡΙΤΟΝ:

    Η Ρωσία ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ!!!

    ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΑ ΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ!!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΈΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΝΕΚΡΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ (βλ. "Αραβική Ανοιξη"/Συρία Παράλληλα με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ "ΚΡΙΣΗ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ/ΕΛΛΑΔΑ!!! βλ. Πολέμους {με ΨΕΥΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ/ΝΑΖΙΣΤΟΧΙΤΛΕΡΙΚΑ} ΙΡΑΚ/ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ/Γιουγκοσλαβία-Βελιγράδι! Και πολλά Άλλα!!!)!

    Όπως το ΕΙΚΟΝΙΚΟ έχει γίνει ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ/Ανθρώπους ΚΑΙ ΛΑΟΥΣ/ΕΘΝΟΙ (βλ. ΕΛΛΑΔΑ!!!) Έτσι και το Στρατιωτικό Γεωπολιτικό ... ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ/ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (βλ.π.χ. Χημικά του ΙΡΑΚ=ΨΕΜΑ!)!!!

    Επειδή η ΟΥΣΙΑ Του Καπιταλισμού Είναι Το ΨΕΜΑ (ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ) ΠΑΝΩ ΣΑΥΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ "ΕΙΚΟΝΙΚΑ" ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΑ (ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ!)!

    ΕΙΘΕ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ (ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΚΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΜΟΥ των ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ!!!

    Διότι ΣΗΜΕΡΑ (και Ανέκαθεν) ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΖΩΗΣ (... καλήτερα μιας ώρας Ελεύθερης Ζωής παρά 40 χρόνια Σκλαβιάς και Φυλακής... διότι Εάν χαθεί η Ευκαιρία της Καταστροφής Του "Εικονικού" τότε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΈΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ bar code!)!

    ... και αφήστε το Γενικό-Εικονικό και Αφηρημένο "Αγαπάται Αλλήλους"!

    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ "ΑΛΛΗΛΟΥΣ" ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ!!!

    .... ΆΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ....




    Πάντα Φιλικά (πφ)

    Αχιλλέας Θεομηνίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παραθέτουμε ένα Σχόλιο που είδαμε:


    Μα ώς πρός Τί η Απορία Σας ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΑΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ;;;

    Εμείς Απορούμαι με την Απορία Σας;;

    ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΎ!
    ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ ΝΕΡΟ! .... άρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΒΑΡΚΙΖΑ" ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΑΡΧΈΣ ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ 50 Ο ΜΕΓΑΣ
    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ [ΚΑΝΟΝΑ/ΝΟΜΟ/ΑΞΙΩΜΑ] ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ:

    "ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ"!!!

    {Για Επαλήθευση κοιτάξτε το 50 το 60 το 70 το 80 το 90 - ΣΗΜΕΡΑ!}

    {Για Επαλήθευση κοιτάξτε την Παραγωγική Δημιουργική Οικονομία = 0 (Μηδέν) -Δικαιολογίες έχουν μόνο οι Λακεδοραγιάδες-!}

    {Επαλήθευση κοιτάξτε Των Εξανδραποδισμό Των Ελλήνων κάτω από τον ψεδευεπίγραφο Ορο/Λέξη "Μετανάστευση"!}

    {Επαλήθευση κοιτάξτε Τα Εθνικά Θέματα: Το Αιγαίο/Κύπρος/"Μακεδονία"/Αύριο Θράκη και Αλβανία!}


    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ = [E=m•c^2]



    ΥΓ. Το Ανθελληνικό Αυτό Βοθροσύστημα Των Κοτσαμπάσιδων Των Διαχειριστών Λακέδων Ξένων Εξουσιών μειώνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ! Και Όποιος μπεί Στα Γρανάζια Τους έστω και με Αφέλεια Καταστρέφεται! Η ΦΥΓΗ ή Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ!!!



    ΜΕ Αγάπη
    Αχιλλέας Θεομηνίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΙΕΡΩΤΕΡΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

    Δεν Είναι Τυχαίο όταν Ένα Σαββατόβραδο Ο Τάσος ο Μίκης ο Γρηγόρης Τραγούδησαν Το Μέλλον!!!

    ΌΛΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ/ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ... ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΠΝΕΕΙ!!!


    Μ’ Αίμα χτισμένο, κάθε Πέτρα και Καημός
    κάθε Καρφί του Πίκρα και Λυγμός
    Μα όταν γυρίζαμε το βράδυ απ’ τη Δουλειά
    ΕΓΩ και ΕΚΕΙΝΗ Ονειρα, Φιλιά

    Το `δερνε Αγέρας κι η Βροχή
    μα ήταν Λιμάνι κι Αγκαλιά και γλυκιά απαντοχή
    Αχ, το Σπιτάκι ΜΑΣ, κι Αυτό είχε ΨΥΧΗ.

    Πάρ’ το Στεφάνι μας, πάρ’ το Γεράνι ΜΑΣ
    στη Δραπετσώνα πια ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΖΩΗ
    Κράτα το χέρι μου και πάμε Αστέρι ΜΟΥ
    ΕΜΕΙΣ θα Ζήσουμε κι ας ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ

    Ένα κρεβάτι και μια κούνια στη γωνιά
    στην τρύπια στέγη του Αστρα και Πουλιά
    Κάθε του πόρτα Ιδρώτας κι Αναστεναγμός
    κάθε Παράθυρό του κι ΟΥΡΑΝΟΣ

    Κι όταν ερχόταν η βραδιά
    μες στο στενό σοκάκι ξεφαντώναν τα Παιδιά
    Αχ, το Σπιτάκι ΜΑΣ, κι ΑΥΤΟ είχε ΚΑΡΔΙΑ

    Πάρ’ το Στεφάνι μας, πάρ’ το γεράνι μας
    στη Δραπετσώνα πια ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΖΩΗ
    Κράτα το χέρι μου και πάμε Αστέρι ΜΟΥ
    Εμείς θα Ζήσουμε κι ας ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ!!!


    Αυτό θα το χωρέψουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ (πρώην και νύν) με ή χωρίς γραβάτες και ύστερα ας ψοφήσουν!!! Και Αυτοί και τα Μπάσταρδα Τους και ΌΛΟΙ Η ΦΑΡΑ ΤΟΥΣ!!! ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΣΤΗΝ ΦΥΤΡΑ ΤΟΥΣ!!!

    Μέχρι και ο Θεός και ο Υιός Του ΘΑ Σας Φτύσουν με Ροχάλες!!!



    .... κλαίει η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.