Τα "ΠΡΟΔΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ" δικαιώνονται και ανθίζουν!

Πέντε περίπου χρόνια μετά την δημοσίευσης της επιστολής του Μίκη Θεοδωράκη προς το ιστολόγιό μας, για τα "προδομένα έργα" της περιόδου 1980-2000 και την προσπάθεια ανάδειξής τους από τον Θεοδωρακισμό/Theodorakism και άλλες Σελίδες που αφορούν στον Μίκη (Φίλοι Μίκη Θεοδωράκη/Mikis Theodorakis' friends , Ο συμφωνικός Μίκης Θεοδωράκης , κ.α.) αλλά και δεκάδες απλούς φίλους, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε αυτά τα έργα να δικαιώνονται και να ανθίζουν ξανά!


Πρωτοστάτης σε αυτή τη προσπάθεια στάθηκε ο Στέφανος Κορκολής που με τη Σοφία Μανουσάκη στο πλευρό του προχώρησαν στην κυκλοφορία του ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΙ που περιελάμβανε εξ ολοκλήρου δύο από τα "προδομένα έργα" ("Ο Κύκλος του Νερού" και "Χαιρετισμοί"), διασκευασμένα μοναδικά από τον κορυφαίο σολίστ και πλέον "πρεσβευτή" του θεοδωρακικού έργου!
Πρόσφατα, δημιουργήθηκε το διαδικτυακό ραδιόφωνο αφιερωμένο στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη "Mikis-Radio", έχοντας παρουσιάσει ήδη τα περισσότερα από τα "προδομένα έργα", βοηθώντας σημαντικά στη διάδοσή τους και την επαφή τους με το ελληνικό και παγκόσμιο κοινό!

Στις 20/4 έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του πολύ σπουδαίου έργου "Ως Αρχαίος Ανεμος" σε ποιηση Διονυση Καρατζα και συνθεση του Μίκη Θεοδωράκη (1987) για 2 φωνες και κουιντετο! Τραγουδουν ο Μπαμπης Τσερτος και η Ειρηνη Καράγιαννη. Παιζουν οι : Τινα Δεσυλλα (Ομποε / Αγγλικο κορνο) , Μαριλιζα Παπαδουρη (Τσελο), Δημήτρης Παπαγγελιδης ( κλασικη κιθαρα) , Γιαννης Τσερτος (πιανο) και Δημητρης Τσεκούρας (κοντραμπασο) . Η ηχογραφηση του άλμπουμ εγινε στις 19 & 30-1-2018 στο Studio ODEON με ηχοληπτη τον Ηλια Λάκκα και ο δισκος θα κυκλοφορησει 20/4 απο την εταιρια Music Mirror! Ακόμη ένα "προδομένο" έργο αναγεννάται!

Σήμερα, βρισκόμαστε εν αναμονή ενός ακόμη δίσκου-έκπληξη, που περιλαμβάνει κάποια από τα "προδομένα" έργα, αυτή τη φορά από την εξαιρετική Μαρία Παπαγεωργίου! Το άλμπουμ "Αλληλογραφία" κυκλοφορεί σε λίγες μέρες (6.4.2018, Μ.Παρασκευή) από την "Η Εφημερίδα των Συντακτών" με ζωντανή ηχογράφηση γνωστών και κρυμμένων τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη.
Ως συντελεστές του ιστολογίου Θεοδωρακισμός/Theodorakism, αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνια και ικανοποίηση για τα παραπάνω αποτελέσματα και ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι αρωγοί στην προσπάθειά μας για διάδοση του γνωστού και άγνωστου πλούτου του θεοδωρακικού έργου, ως "πυξίδα" Πολιτισμού και Ανατροπής του πολιτιστικού σκοταδιού της εποχής μας! 

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism

Σχόλια

  1. Να προσθέσουμε και το πολύ σπουδαίο έργο "Ως Αρχαίος Ανεμος" Εργο του Μικη Θεοδωρακη σε ποιηση Διονυση Καρατζα , συνθεση το 1987 για 2 φωνες και κουιντετο . Τραγουδουν ο Μπαμπης Τσερτος και η Ειρηνη Καράγιαννη . Παιζουν οι : Τινα Δεσυλλα (Ομποε / Αγγλικο κορνο) , Μαριλιζα Παπαδουρη (Τσελο), Δημήτρης Παπαγγελιδης ( κλασικη κιθαρα) , Γιαννης Τσερτος (πιανο) και Δημητρης Τσεκούρας (κοντραμπασο) . Η ηχογραφηση εγινε στις 19 & 30-1-2018 στο Studio ODEON με ηχοληπτη τον Ηλια Λάκκα και ο δισκος θα κυκλοφορησει 20/4 απο την εταιρια Music Mirror /

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρέα σε ευχαριστούμε πολύ για την υπενθύμιση! Σημαντική παράληψη από μέρους μας! Μόλις έγινε update στην ανάρτηση!

      ΣτΘ

      Διαγραφή
  2. Επίσης , στο Κέντρο Πολιτισμού Σταυρος Νιάρχος την Μεγάλη Τετάρτη, η ιέρεια του Μίκη, η Μαρία Φαραντούρη μαζί με τον Επιτάφιο θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη το τραγούδι ποταμός "η μάνα του εξόριστου (Αρκαδία ΙΧ, ποίηση Κώστας Καλαντζής -1969). Ελπίζω να δισκογραφηθεί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.