Συντονισμένη προσπάθεια μαύρου προπαγανδισμού του Μίκη Θεοδωράκη απο τα ΜΜΕ!

Αγαπητοί αναγνώστες,

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε γίνει όλοι μας μάρτυρες της επικοινωνιακής επίθεσης που δέχεται ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά την απόφασή του να εμφανιστεί και να εκφωνήσει ομιλία στο συλλαλητήριο της Αθήνας, για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με τη γειτονική μας χώρα πάνω στο θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων.

Τις ύβρεις και τη λασπολογία από τα γνωστά κομματικά -εν προκειμένω "αριστερόστροφα"- παπαγαλάκια στα social media, ακολούθησαν ενυπόγραφα άρθρα σε μεγάλα και μικρά δημοσιογραφικά και μη έντυπα ή ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Ωστόσο, ο αξιόλογος συνθέτης Γιάννης Κ. Ιωάννου, καταγγέλει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook (φωτο) την συντονισμένη προσπάθεια Μαύρης Προπαγάνδας κατά το πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη, χρησιμοποιώντας τον ίδιο και συνεντεύξεις του!

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, ο κ. Ιωάννου, αναφέρει:

"Μέσα σε διάστημα ενός μήνα, δύο συνεντεύξεις σε δύο διαφορετικά έντυπα που ως διά μαγείας και οι δύο προέκυψαν με τίτλο που αναφέρεται στον Μίκη Θεοδωράκη.... 

...Ευχαριστώ την ΑΥΓΗ, την ιστορική αυτή εφημερίδα της Αριστεράς που επιμένει ποιοτικά! Ευχαριστώ φυσικά και τον Θάνο Μαντζάνα για την συνέντευξη και τον προβοκατόρικο τίτλο που διάλεξε!"



Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism.gr


Μήνυμα Γιάννη Κ. Ιωάννου, προς τον Θεοδωρακισμό/Theodorakism

Μετά τη δημοσίευση της παρούσας ανάρτησης, ο κος Ιωάννου επικοινώνησε με τον Θεοδωρακισμό/Theodorakism, αναφέροντας τα εξής:


Θέλω όμως να διευκρινίσω και να αποκαταστήσω την αλήθεια σχετικά με τον Θάνο Μαντζάνα που μου πήρε την συνέντευξη. 


Έμαθα από την ΑΥΓΗ εκ των υστέρων, πως δεν επέλεξε εκείνος τον προβοκατόρικο τίτλο, όπως σχολιάζω στην ανάρτηση της συνέντευξης στο τοίχο μου στο Facebook, πράγμα που δεν γνώριζα όταν έγραψα το σχόλιο. 




Την επιλογή των τίτλων των άρθρων ή των συνεντεύξεων, την κάνει ο υπεύθυνος ύλης της σελίδας του κάθε εντύπου. Αυτό γιά να αθωώσω τον Θ. Μαντζάνα.



Και γιά να μην κάνει το blog σας ότι κατηγορεί, παρακαλώ να μου επιτρέψετε να αναδημοσιεύσω την ερώτηση του δημοσιογράφου και την απάντησή μου, για να γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς είπα. 


* Νομίζω ότι και ο ίδιος θα έλεγες ότι μέντοράς σου στη μουσική ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης με τον οποίο συνεργάστηκες με διάφορους τρόπους επί πολλά χρόνια. Πιστεύεις, λοιπόν, ότι οι πιο λαϊκές συνθέσεις του έργου είναι αποτέλεσμα της δικής του επιρροής; Πέρα από αυτό βλέπεις αντικειμενικά την επίδραση της γραφής του στη δική σου στο συγκεκριμένο έργο;


"Ίσως σε ξαφνιάσω, αλλά δεν θεωρώ μέντορά μου τον Μίκη. Ήμουν συνεργάτης του και όχι μαθητής του. Του έδωσα, αλλά δεν μου έδωσε. Λέω αρκετά για τη σχέση μου μαζί του στο σημείωμά μου στο βιβλίο - CD της Καλλιόπης Βέττα «Στους δρόμους του Μίκη». Είχα δύο μέντορες στη διάρκεια των σπουδών μου και άπειρους εκτός ωδείων. Οι πρώτοι ήταν οι αείμνηστοι Δημήτρης Μεταξάς στο Ελληνικό Ωδείο και Μενέλαος Παλλάντιος στο Ωδείο Αθηνών. Ο Παλλάντιος, όπως έμαθα στην κηδεία του από τον Χρήστο Λεοντή, ήταν επίσης δικός του καθηγητής, αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι. Είχαμε και οι τρεις τον ίδιο καθηγητή σε διαφορετικές περιόδους. Η γραφή μου στο έργο** αυτό, αλλά και συνολικά, διαμορφώνεται από τις καταβολές μου και από τα χιλιάδες τραγούδια που έχω επεξεργαστεί και μελετήσει, είτε ως εκτελεστής είτε σαν ενορχηστρωτής, επί τόσες δεκαετίες. Σαφώς υπάρχει επιρροή από τον Μίκη όπως και όλους τους άλλους συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκα ή και απλά αγαπώ τη μουσική τους!»

**Yannis K. Ioannou, “The 4 Seasons: WINTER”.

Σχόλια

  1. Ότι και να πουν, αν τους μαζέψεις όλους, δεν φτάνουν ούτε στον αστράγαλο του Μίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα λες για τον Μίκη Θεοδωράκη «του έδωσα αλλά δεν μου έδωσε»; Και περιμένεις να μην το κάνει τίτλο η Αυγούλα; Ειδικά αυτές τις ημέρες; Από το 1960 το κάνει η Αυγούλα, τώρα θα φεισθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.