Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Σχόλιο ΣΠΙΘΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ "Ζ" για το Συλλαλητήριο και τον Μίκη Θεοδωράκη

O Μίκης προκαλεί σεισμικές δονήσεις στο σύστημα και ο λαός τον στηρίζει


Αυτό που συνέβη χθες στο Σύνταγμα ήταν μεγάλο. Πολύ μεγάλο. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες και αυτό που θα συμβεί τις επόμενες μέρες που ακολουθούν το Συλλαλητήριο, είναι οι σπασμοί μιας κυβέρνησης και ενός συστήματος εξουσίας που ψυχορραγεί και σπαρταράει όπως σπαρταράει το ψάρι στην ξηρά, απ' το μετωπικό και αδυσώπητο χτύπημα που της έδωσε ο Μίκης. 

To χτύπημα αυτό δεν ήταν μόνο προς την κυβέρνηση και τους δορυφόρους της, αλλά σε ένα ολόκληρο σύστημα σκέψης. Αυτής της σκέψης και της ιδεολογικής γραμμής που διαμορφώθηκε δυστυχώς έντονα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, που θέλει την δήθεν αριστερά, να ακούει την λέξη πατρίδα και να βγάζει καντήλες. Να αποποιείται το εθνικό, να ξεπουλάει την ιστορία και να χαρίζει τον υγιή και αγνό πατριωτισμό στην ακροδεξιά και στους ναζίδες. 

Το χτύπημα αυτό, όχι μόνο ήταν ισχυρότατο και εκκωφαντικό, αλλά δόθηκε και απ' το καταλληλότερο πρόσωπο.


Οι συνέπειες αυτού του χτυπήματος ξεπερνούν τα όρια του τι φαίνεται επικοινωνιακά στην επιφάνεια της επικαιρότητας. Ξεπερνούν το κοινό "ξεκατίνιασμα" που λαμβάνει χώρα στα social media και στα ΜΜΕ, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν τον Μίκη Θεοδωράκη στην επιλογή του αυτή και σε αυτούς που δεν συμφωνούν καθόλου και έχουν στην κυριολεξία λυσσάξει εναντίον τουΟι συνέπειες αυτού του χτυπήματος δεν γίνονται αντιληπτές με ορατό και άμεσο τρόπο. Συντελούνται σταδιακά στην ιδεολογική ζύμωση που άρχισε να συμβαίνει αυτομάτως από χθες μέσα στην αριστερά και μέσα στην κοινωνία και που θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Και τα αποτελέσματα φυσικά αυτής της ζύμωσης θα γίνουν ορατά στο μέλλον (στο άμεσο μέλλον).

Η εθνομηδενιστική αριστερά χτυπήθηκε αδυσώπητα χθες απ' τον Μίκη Θεοδωράκη. Η αριστερά των εισαγωγικών, που ξεπουλά τις ιδέες της πραγματικής αριστεράς για την οποία αγωνίστηκε ο Άρης, ο Μίκης, και όλοι οι εκτελεσμένοι στα αποσπάσματα κομμουνιστές που έπεσαν για την πατρίδα τους και για τις ιδέες τους.

Ο Μίκης χθες πέτυχε αποφασιστικό χτύπημα στην αστικοποιημένη αριστερά που συμβιβάστηκε με τα μνημόνια και μετέτρεψε ξεδιάντροπα το ΟΧΙ ενός λαού σε ΝΑΙ, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν και που εφαρμόζει ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές εναντίον του λαού - τόσο έντονα - όπως δεν το έκανε ποτέ καμία δεξιά κυβέρνηση.

Ο Μίκης χθες πέτυχε αποφασιστικό χτύπημα στην γιαλαντζί αριστερά του ψέμματος και της υποκρισίας, γιατί ξέρει ότι στην πραγματικότητα καμία πραγματική, επαναστατική, ριζοσπαστική και κομμουνιστική αριστερά (στην οποία είναι ταγμένος ο ίδιος) δεν μπορεί να συνυπάρξει με μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους. Και επίσης καμία επαναστατική ριζοσπαστική και κομμουνιστική αριστερά δεν μπορεί να εκχωρεί περαιτέρω την εθνική κυριαρχία της χώρας στους ξένους και δηλαδή να εντείνει την ξένη εξάρτησή της.

Ο Μίκης θα χτυπηθεί πολύ έντονα το επόμενο διάστημα απ' τους υποστηρικτές του θύματος που σπαρταράει απ' το χτύπημά του. Είναι προετοιμασμένος και γνωρίζει ότι θα δεχθεί πάρα πολύ ισχυρή αντεπίθεση. Είναι όμως σίγουρος, όπως ήταν πάντα. Και φυσικά έτοιμος για το δεύτερο, ακόμα πιο δυνατό χτύπημα που εκείνος θα δώσειΞέρει ότι θα δικαιωθεί για άλλη μια φορά. Και ξέρει ότι είναι ο μοναδικός που έχει μείνει για να υπερασπίζεται τις ιδέες της πραγματικής Εαμικής Αριστεράς και τις ιδέες των συντρόφων του που έπεσαν στο Σύνταγμα τον Δεκέμβρη του 44.'

Σε όσους στράφηκαν εναντίον του δεν έχουμε να πούμε τίποτα σε πρώτη φάση, παρά μόνο ότι ο Μίκης επεδίωκε αυτό το ξεκαθάρισμα και ότι πάντα επέλεγε συνειδητά ποιοι θα είναι οι εχθροί του και ποιοι οι φίλοι του. Στο χθεσινό συλλαλητήριο απεδείχθη ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού τον στηρίζει. Αυτοί που τον πολεμούν ανήκουν στο σύστημα ή εξαρτώνται από αυτό. Ανήκουν στα κυβερνητικά ΜΜΕ και στις κυβερνητικές ιστοσελίδες και blogs. Ανήκουν στα γκρουπούσκουλα της αριστεράς και στις παραφυάδες του τωρινού συστήματος που βρίσκονται στα Εξάρχεια. Όλοι αυτοί έχουν προ πολλού χάσει την επαφή τους με το λαϊκό κίνημα και τις πραγματικές ανάγκες του λαού και της πατρίδας. Όμως ο Μίκης δεν κάνει πολιτική γι' αυτούς, ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν. 

Εν κατακλείδι, μόνο ο Μίκης μπορεί να τους γκρεμίσει απ' τις καρέκλες τους και να ξεπλύνει την ντροπή που προκάλεσαν. Και θα το κάνει, με συμπαραστάτη τον Ελληνικό λαό. 

ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ “Ζ”

2 σχόλια:

 1. Αγαπημένε μου Μίκη,

  Κλείσε τα μάτια και τα αυτιά σου στις "Σειρήνες"..η καρδιά σου χτυπάει στον λαό σου που του ξαναζωντάνεψες την ελπίδα.
  Και όλοι αυτοί οι αριστερόστροφοι φασίστες, προσπαθούν πάλι να μας γονατίσουν..
  Έχουμε μείνει για ακόμη μία φορά, εμβρόντητοι από την άμεση αντίδραση του συστήματος εναντίον σου..

  Αλλά, αυτό που μας υπαγορεύει η συνείδησή μας, δεν μπορεί να το επηρεάσει κανείς.

  Κρατάμε ψηλά το πατριωτικό μας φρόνημα και είμαστε σε εγρήγορση.

  Ο υπ.εξ., μας υποτίμησε με την δήλωσή του..
  Δεν σκέφτεται όμως, ότι δεν έχει την συγκατάθεση να συνεχίζει αυτό που κάνει, ούτε από εκείνους που παρακολούθησαν από τους δέκτες τους το συλλαλητήριο και την ομιλία σου. Αν λοιπόν, κάνει το στραβοπάτημα στο επόμενό του βήμα, θα ποδοπατηθεί όχι από "140.000", αλλά από 10.000.000 Έλληνες..

  Με πολλή αγάπη
  Μαρία Γραικούση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Μίκης, χτύπησε "με το καμάκι του Ήλίου" (τον λόγο του) στο κεφάλι τον φασισμό, καθώς έδειξε ποιος τον τρέφει. Και είναι γνωστό ότι η τροφή του φασισμού, αυτή που τον γιγαντώνει, είναι η φτώχεια και ο εθνομηδενισμός. Γι' αυτό έχουν λυσσάξει οι τροφείς του φασισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.