Μήνυμα Πέτρου Δημητρίου στον Θεοδωρακισμό

Δημοσιεύουμε στο ιστολόγιό μας το παρακάτω μήνυμα που έφτασε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο από τον φίλο του Θεοδωρακισμού/Theodorakism, Πέτρο Δημητρίου, υιού του ΕΛΑΣίτη "καπετάν Νικηφόρου"! Ο Πέτρος Δημητρίου, ανέρτησε το παρακάτω κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook (φωτο), με αφορμή ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας της εφημερίδας ΕΦΣΥΝ που έκανε λόγο για την ανοικτή επιστολή στην ΕΟΚ γνωστών ελληνικών προσωπικοτήτων.


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism






Επειδή ακούγονται υλακές και απαξιωτικές κραυγές δήθεν προοδευτικών και αριστερών κατά του Μίκη Θεοδωράκη για την πατριωτική στάση του στο "μακεδονικό" ζήτημα.

Ο Μίκης μαζί με τον Οδυσσέα Ελύτη αποτελούν τους πυλώνες πάνω στους οποίους τις προηγούμενες δεκαετίες στηρίχτηκε και νεκραναστήθηκε ο ελληνισμός. Όποιος αδυνατεί να κατανοήσει την σημασία της παρουσίας τους και προσφοράς τους είναι απλά για λύπηση και για διαπόμπευση. Νομίζουν, μερικοί και μερικές, πως, επειδή έχουν σηκώσει μια ταμπέλα προοδευτικού ή μια κομματική κονκάρδα, απέκτησαν και το ανάστημα, όχι απλώς να διαφωνούν με αυτά τα ιερά τέρατα της πατρίδας μας αλλά, και να τους χλευάζουν και να τους υβρίζουν.

Δηλώνω απερίφραστα, ότι όσοι τολμούν να καταφέρονται και να προσβάλουν αυτούς τους μεγαλύτερους λαϊκούς ηγέτες που ανέδειξε η πρόσφατη Ιστορία μας, ότι από εμένα είναι πλέον ανεπιθύμητοι στην παρούσα σελίδα.

Επίσης, επειδή ο πατριωτισμός των υψηλοφρόνων αυτών θεμελιωτών του νέου ελληνισμού, του Μίκη, του Ελύτη και όσων τους ομοιάζουν, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την καπηλεία του όρου που επιχειρείται από τους γνωστούς ναζιστές -νοσταλγούς του χιτλερισμού και της αποκτήνωσης του ανθρώπου, επίσης δηλώνω ότι, για όσους νομίζουν ότι θα ανέχομαι την φιλία έστω δια της πλαγίας οδού με κάποιους που τους υποστηρίζουν έστω και κατ' ελάχιστο, δεν επιθυμώ καμία πλέον φιλία και επαφή.

Όσο για το συλλαλητήριο, η θέση μου είναι ότι είναι μέσα στα πλαίσια του καθήκοντος και του άδολου πατριωτισμού των Ελλήνων. Το επιχείρημα ότι όσοι συμμετάσχουν, δίνουν άλλοθι, ξεπλένουν ή και ταυτίζονται με τους πατριδοκάπηλους ναζιστές ή κάποιους ακροδεξιούς κλόουν, είναι τόσο αστείο, όσο αστείο και γελοίο είναι το επιχείρημα ότι, επειδή η ΧΑ εναντιώθηκε -απολύτως υποκριτικά- στα μνημόνια ταυτίζεται με την ευρύτερη αριστερά και το ΚΚΕ, αλλά και την πλειονότητα του λαού ανεξαρτήτως ιδεολογίας, αφού και όλοι αυτοί το ίδιο έκαναν. Τα φαιδρά αυτά "επιχειρήματα" είναι για συμπλεγματικούς ανθρώπους που τους έχει περιγράψει ο έτερος ογκόλιθος του ελληνισμού, ο Γιώργος Σεφέρης, με ενάργεια: «ο τρυφερός μέσος άνθρωπος πάει να γίνει ο πιο συγκινητικός ανάμεσα στα πρόσωπά μου, ίσως γιατί συμβολίζει αυτούς που δηλώνουμε στην καθημερινή μας ομιλία με το επιφώνημα ο κακομοίρης. Ωστόσο, ας μη ξεχνούμε πως οι άκακοι αυτοί άνθρωποι, επειδή ακριβώς είναι εύκολοι, είναι συχνά οι καλύτεροι φορείς του κακού που έχει αλλού την πηγή του».

Για τους παραπάνω λόγους, όλοι εκείνοι που κάνουν τους εξυπνάκηδες παντογνώστες και λειτουργούν ως χολερικοί εισαγγελείς του αισθήματος ενός ολόκληρου λαού, ενώ είναι απλά κακομοίρηδες, αλλά και όλοι εκείνοι που στηρίζουν ναζιστικές νοοτροπίες καμουφλαριζόμενοι με τον μανδύα ενός ψευδούς καιροσκοπικού "πατριωτισμού", εδώ μέσα, είναι ανεπιθύμητοι και δηλωμένοι αντίπαλοι.

Σχόλια