Γράφει ο …Σπινθήρας: Όταν Κεντρώοι και Αριστεριστές αντικαθιστούν τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής»





Βρισκόμαστε στον απόηχο του Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και οι ημέρες μόνο βαρετές δεν είναι. Εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα και διαδίκτυο έχουν γεμίσει φωνές, απόψεις, κρίσεις κι αποκρίσεις για το συλλαλητήριο. Λογικό και αναμενόμενο. 

Υπάρχει όμως και ένα στοιχείο στις μεθεόρτιες αντιδράσεις που σου προκαλεί μία απεριόριστη, ξεκάθαρη σιχαμάρα: Η συμπεριφορά των Κεντρώων και των Αριστεριστών και δη των αυτοονομαζόμενων κομμουνιστών, απέναντι στο Συλλαλητήριο! Μία αντίδραση που παραπέμπει στις χειρότερες επικοινωνιακές τακτικές των διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Των ίδιων ΜΜΕ που αυτοί οι Κεντρώοι της Κουμουνδούρου και οι Αριστεριστές του Περισσού και άλλων κέντρων καταγγέλλουν τόσα χρόνια ως «βροθροκάναλα» που τους διαβάλουν προβοκατόρικα!

Απολύτως προβοκατόρικη όμως είναι η Αντίδραση των Κεντρώων και Αριστεριστών προς το Συλλαλητήριο, κάνοντας λόγο για «εθνικιστικό Συλλαλητήριο», «συγκέντρωση νεοναζί», «διαδήλωση μίσους» και άλλες άρες μάρες κουκουνάρες.

«Δίπλα και χεράκι-χεράκι με τους νεοναζί» κατηγορεί κάποιος Αριστεριστής τους συμμετέχοντες του Συλλαλητηρίου. Τι σημαίνει όμως "δίπλα"; Διότι η εικόνα που εγώ έχω και μου μεταφέρθηκε από συντρόφους που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, δεν υπήρξε κανένα "δίπλα". Βρέθηκαν 100 νεοναζί, οι οποίοι να υπενθυμίζουμε πως το δικαστικό μας Σύστημα τους έχει ελεύθερους και εν ενεργεία βουλευτές, και περπάτησαν σε ένα ακομμάτιστο συλλαλητήριο, όπου παρουσιάστηκαν και μερικά σούργελα ντυμένα μεγαλέξανδροι και άλλα αποκριάτικα νούμερα. Τι έπρεπε να γίνει; Να θεσπιστεί face control σε ένα Παλλαϊκό Συλλαλητήριο;

Οι διοργανωτές πάνω στο θέμα του εθνικισμού και των εθνικιστών, ήταν εξ αρχής ξεκάθαροι και αρνητικά τοποθετημένοι με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Υπάρχουν Δελτία Τύπου σχετικά και πολλές τοποθετήσεις τους σε τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες.

Δηλαδή όταν το ΠΑΜΕ σουλατσάρει στη Φιλελλήνων και η ΓΣΕΕ με Σύριζα και λοιπούς βρίσκεται 50 μέτρα πιο πάνω, στην Β. Αμαλίας στις καθιερωμένες πατροπαράδοτες απεργίες επαναστατικής γυμναστικής, αυτό σημαίνει πως το ΠΑΜΕ πάει χεράκι-χεράκι με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ή επειδή η «τρισκατάρατη» ΓΣΕΕ καλεί σε Απεργία ίδια μέρα με το «άγιο» ΠΑΜΕ, το ΠΑΜΕ θα πρέπει να αλλάξει την ημέρα της Απεργίας;

Είμαστε συνειδητοποιημένος Λαός για να περιφρουρήσουμε σήμερα αποτελεσματικά ένα ακομμάτιστο μαζικό συλλαλητήριο και να διώξουμε μία ομάδα βουλευτών νεοναζί που συμμετείχαν; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. 

Αν και υπάρχουν βίντεο διαδηλωτών να διώχνουν κλωτσιδόν κουκουλοφόρους από το Συλλαλητήριο, όπως τα παρακάτω! (προφανώς, πρόκειται για τους ακροδεξιούς προβοκάτορες που έκαψαν και το κτήριο της κατάληψης Libertatia!). 



Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτός ο Λαός των πολλών εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, ξαφνικά έγινε νεοναζί!

Εφημερίδες του εξωτερικού κάνουν λόγο για 500.000 κόσμου στο Συλλαλητήριο. Και ο ΚεντρωοΑριστεριστής φίλος μας σχολιάζει: «Σιγά ρε παιδιά, 90,000 ανέφερε η αστυνομία»! Μέχρι εκεί φτάνουν λοιπόν αυτοί οι ψευτοαριστεροί, να επικαλούνται την αναφορά της …Αστυνομίας για το Συλλαλητήριο! Της Αστυνομίας! Πόσο πιο χαμηλά ρε συντρόφια;;;

«ΓΙΑΤΙ;» θα αναρωτηθεί φυσιολογικά κάποιος. Που οφείλεται αυτή η συμπεριφορά. Μα φυσικά στην ίδια αιτία που οφείλεται και η αντίστοιχη αντίδραση κάθε διαπλεκόμενου ΜΜΕ και κάθε εξουσιαστικού κέντρου. Στον ΦΟΒΟ!

Η αντίδραση της εκάστοτε κυβέρνησης είναι δικαιολογημένη, αφού έχει σταματήσει να εκφράζει την λαϊκή βούληση εδώ και καιρό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασπά τον κόσμο για να κρατηθεί λίγο περισσότερο στην καρέκλα.

Από την άλλη, η αντίδραση των Αριστεριστών προκαλεί μεγαλύτερη σιχαμάρα. Εν προκειμένω, αυτοί οι Αριστεριστές είναι κατά κύριο λόγο οι – αρνητικοί- σχολιαστές του συλλαλητηρίου και οι υπέρμαχοι της εξίσωσης Πατριώτης=Εθνικιστής, Νεοναζί κδσ, καθώς φοβούνται μην χάσουν κανένα πελατάκι βλέποντας τον κόσμο να ενώνεται κάτω από ΕΝΑ πρόσημο που βρίσκεται εκ των πραγμάτων πάνω από ταξικά και λοιπά προτάγματα. Κι αυτό είναι το ΕΘΝΙΚΟ. Γι’ αυτό και οι Αριστεριστές όπου βρεθούν κι όπου σταθούν πετροβολούν κάθε τι "εθνικό", διότι γνωρίζουν πως είναι το μόνο που ενώνει έναν Λαό. Αντιστοίχως βέβαια, σε αυτό το λαϊκό αίσθημα ποντάρουν και οι εθνικιστές νεοναζί από την αντίθετη αφετηρία, για τα δικά τους «πελατάκια». Κι έτσι ο ένας με το "κομμουνιστικό" και ο άλλος με το "εθνικιστικό" φτάνουν ο καθένας στο 4-5%. Χωρίζεται λοιπόν το πόπολο, επιβιώνουν τα κόμματα και μασουλάνε μαρουλάκι φρέσκο κάθε μήνα οι καρεκλοκένταυροι της Βουλής, υπογράφοντας μνημόνια με το τσουβάλι και καταργώντας κάθε εργασιακό και κοινωνικό κεκτημένο. Απλά μαθηματικά. Και κάποιοι παίζουν άψογα το παιχνίδι αυτό ως κομπάρσοι πρώτης σειράς, έστω και άθελά τους.

ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ (;) ΣΕΝΑΡΙΟ…

Φανταστείτε δηλαδή να εμφανιστεί κάποιος επιφανής και αποδεδειγμένα αγνός πατριώτης, να φωνάξει «φτάνει πια Αριστερά-Δεξιά! Λαέ σήκω, πιάσε το χέρι του διπλανού σου και χτύπησε κατά μέτωπο τον πραγματικό εχθρό σου!». Θα είναι ο μοναδικός που θα μπορέσει να ενώσει τον κόσμο σε ένα Μέτωπο και να μπορέσει να ξεκολλήσει από το «μαγγανοπήγαδο» της εξάρτησης που τον κρατούν διαιρεμένο οι μεγάλοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού! Αυτός ο πατριώτης όμως θα είναι για τις πολιτικές, θρησκευτικές και λοιπές εξουσίες ΕΧΘΡΟΣ! Θα προσπαθήσουν να πείσουν μάλιστα και τον Λαό, πως είναι ΕΧΘΡΟΣ του! Αυτός ο πατριώτης θα ανακηρυχθεί από τα Κόμματα και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ως «ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» όπως εύστοχα αναφέρει ο Ίψεν στο ομώνυμο θεατρικό του έργο!

…ΚΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Τώρα σταματήστε να φαντάζεστε και ανατρέξτε απλά πίσω στο 2010 και στην περίφημη ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη που θεωρήθηκε την επόμενη ημέρα ως «Μανιφέστο» ή «Ιδρυτική Διακήρυξη» της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών! Αυτή η ομιλία που έδειχνε ξεκάθαρα την Εξάρτηση ως την απόλυτη αιτία του κακού για την Ελλάδα, που ένωνε τους Έλληνες κάθε πλευράς (με εξαίρεση τους φασίστες νεοναζί) σε μία «γροθιά», αλλά και που αποτέλεσε την έναρξη της χειρότερης επικοινωνιακής επίθεσης ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ προς το πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη. Άλλωστε, τα τελευταία 24ωρα από τα χείλη των γνωστών Αριστεριστών, ξεστομίζεται και η εξής προβοκατόρικη ερώτηση: «Πότε βγήκαν οι Μακεδόνες να κάνουν συλλαλητήριο για το Μνημόνιο και τα εργασιακά;», υπονοώντας βέβαια πως μόνο οι «δικοί» τους διαδηλώνουν ενάντια στο Μνημόνιο. Τόσο πολύ φοβούνται αυτοί οι επαγγελματίες διαδηλωτές, που προσπαθούν να αποκρύψουν εμμέσως την μεγαλειώδη συγκέντρωση που προκάλεσε ο Μίκης Θεοδωράκης τον Ιούνιο του 2011, όταν πρώτος σάρωνε την Ελλάδα και ενημέρωνε τον κόσμο ως ηγέτης της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, συγκεντρώνοντας χιλιάδες κόσμου σε όλη την Ελλάδα. Στην πλατεία Αριστοτέλους δε, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 30,000 πολίτες να ακούσουν τον Μίκη να καταγγέλλει το Μνημόνιο και να κρούει τον κώδωνα για την επερχόμενη ελληνική καταστροφή σε κοινωνικά, εθνικά και εργασιακά κεκτημένα!




Και ερχόμαστε στο σήμερα, με αφορμή το θέμα που ανακινήθηκε με το όνομα των Σκοπίων ξανά, να βγαίνουν μπροστά δύο πατριώτες και «παιδιά» του Μίκη Θεοδωράκη, ο Όθων Ιακωβίδης και ο Μιχάλης Πατσίκας, να οργανώνουν με αποκλειστικά μέσα το Διαδίκτυο και άπειρες ώρες προσωπικού χρόνου, το μεγαλύτερο Συλλαλητήριο με εθνικό πρόταγμα στη Μακεδονία! Να συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες πατριωτών από όλη την Ελλάδα, για να έρθουν οι κομματικοί κολαούζοι και να κατηγορήσουν το Συλλαλητήριο ως «φασιστικό»!

O ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ...

Δυστυχώς απ’ το συλλαλητήριο δεν έλειψαν ο ακροδεξιός λαϊκισμός και οι ακροδεξιές φανφάρες (πως θα γινόταν άλλωστε;). 

Η ομιλία και εν γένει η παρουσία του απόστρατου αξιωματικού και επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη, ξεχείλισε από ακροδεξιά ρητορική, ύφος και αισθητική, από εκείνες που μας προσβάλλουν και μας απωθούν.

Θα είναι το μεγαλύτερο αυτοκτονικό λάθος για τον Ελληνικό λαό να καπελώσει το συγκλονιστικό αυτό πανελλήνιο συλλαλητήριο αυτός o κύριος.

Ο λαός οφείλει να υπερασπιστεί το Συλλαλητήριό του απέναντι σε επίδοξους σωτήρες που επιθυμούν να επωφεληθούν καιροσκοπικά απ’ τις υπάρχουσες - σεισμικές - κοινωνικές και εθνικές συνθήκες και να κεφαλαιοποιήσουν κομματικά την λαϊκή οργή.

Δύσκολοι καιροί για πραγματικούς πατριώτες. Αλλά πιο δύσκολοι καιροί έρχονται για αυτά τα Κόμματα του Κέντρου και της Αριστεράς, που το Συλλαλητήριο τα ξεγύμνωσε και έδειξε τον πραγματικό διασπαστικό τους ρόλο στη Λαϊκή ενότητα και για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε ποια είναι η πραγματική αιτία της ανόδου της ναζιστικής ακροδεξιάς στην χώρα μας. Διότι μπορεί κάποιοι κυβερνητικοί να ξεπούλησαν κάποτε το όνομα "Μακεδονία", οι σημερινοί κομμουνιστές όμως ξεπούλησαν τη λέξη «πατριωτισμός», παραδίδοντάς την στους εθνικιστές. Κι αυτό είναι μεγαλύτερο έγκλημα...

Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Σχόλια

  1. "Δυστυχώς απ’ το συλλαλητήριο δεν έλειψαν ο ακροδεξιός λαϊκισμός και οι ακροδεξιές φανφάρες (πως θα γινόταν άλλωστε;).

    Η ομιλία και εν γένει η παρουσία του απόστρατου αξιωματικού και επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη, ξεχείλισε από ακροδεξιά ρητορική, ύφος και αισθητική, από εκείνες που μας προσβάλλουν και μας απωθούν".

    Από πού προκύπτει "ακροδεξιός λαϊκισμός" από τα παραπάνω ; τον ακούσατε τον ε.α. Φ. Φραγκούλη ; σε απλά ελληνικά, είναι πατριωτισμός.

    Επίσης, οι "κεντρώοι-αριστεριστές-διεθνιστές-απάτριδες-εθνομηδενιστές", που χαρακτηρίζετε την Κουμουνδούρου και τον Περισσό, έχουν όνομα : ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχοντας θητεύσει επί χρόνια δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη είμαστε σε θέση πια να μπορούμε να διαχωρίσουμε (και να αναγνωρίσουμε) τον υγιή πατριωτισμό απ' τον ακραίο και επικίνδυνο εθνικισμό, όπως τον εκφράζει αυτός ο κύριος, που επελαύνει ως σωτήρας και δυστυχώς κάποιοι τον υποστηρίζουν σαν πρόβατα.

      Το κείμενο του Σπινθήρα είναι πληρέστατο και δεν χρειάζεται επεξηγήσεις για τον Φραγκούλη και για τους αριστερούς (ψευτοαριστερούς) που αναφέρεις.

      Τέρμα οι σωτήρες τύπου Τσίπρα, Μητσοτάκη, Φραγκούλη και παλαιότερα, Χριστόδουλου, Παπανδρέου, Παπαδήμου κτλ.

      Ο μοναδικός σωτήρας του έθνους θα είναι ο ενωμένος λαός, αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του και να καταλάβει ποιός του φταίει (για την ακρίβεια ΤΙ του φταίει, βλέπε εξάρτηση) και ΠΟΥ θέλει να πάει (βλέπε ανεξαρτησία).

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στον Μιχάλη Πατσίκα και στον Όθωνα Ιακωβίδη για την πρωτοβουλία και την επιτυχία του συλλαλητηρίου.

    Το ΚΚΕ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι Αριστεριστές και λοιποί που αυτοπροσδιρίζονται "αριστεροί", "κομμουνιστές" κλπ παίζουν το παιχνίδι των ξένων δυνάμεων.
    Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε: Ο Βασιλιάς είναι γυμνός! Σύμπασα η Αριστερά σήμερα υπηρετεί το ψέμμα.
    Αυτοί όλοι τελείωσαν μέσα στην ψυχή μας, για πάντα! Πέθαναν μέσα μας.
    Γιατί πάνω από όλα είναι η Πατρίδα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό από την Πατρίδα. Ο άνθρωπος χωρίς την πατρίδα του είναι σαν το φρόκαλο στον άνεμο, που λέει και ο Μέγας Μίκης.

    Η δε στάση των οπαδών και των μελών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν απαράδεκτη. Λεκτικοί τραμπουκισμοί και τρομοκρατία. Το τι έγραψαν δεν περιγράφεται. Τα είδατε, υποθέτω.

    Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και όρμησαν οι χυδαίοι αντικομμουνιστές και βρίζουν τους νεκρούς κομμουνιστές, εκείνους που εκτελέστηκαν από τα αποσπάσματα.

    Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα το δεχτεί αυτό που γίνεται με το σκοπιανικό.
    Για τους ακροδεξιούς δε νομίζω ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας ή μήπως κάνω λάθος; Συντρέχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους ακροδεξιούς και την ακροδεξιά. Ο Ελληνικός λαός γίνεται ολοένα και πιο έμπειρος. Ανθρώπους που θα επιδιώξουν να καπελώσουν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 21 του Γενάρη, θα τους ξεράσει ο ίδιος ο λαός και θα τους στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, στο πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο.

      Όλοι δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη, που είναι η πυξίδα μας.

      Διαγραφή
  3. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αδελφό μου τον Σπύρο πριν από λίγο, όπου με παρακάλεσε να γράψω το σχόλιό του. Μεταφέρω ακριβώς τα λόγια του.
    «Δύο απλοί πολίτες της Θεσσαλονίκης, ο Όθων και ο Μιχάλης, άγνωστοι στους πολλούς, απλοί άνθρωποι όπως όλοι μας, κίνησαν το όλο θέμα, σύστησαν την επιτροπή και κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 500.000 κόσμο, για ένα μεγάλο εθνικό θέμα.
    Δύο συμπατριώτες μας απέδειξαν τη δύναμη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, δύο άνθρωποι. Απέδειξαν ότι ο λαός μας είναι έτοιμος να ενωθεί κάτω από ένα εθνικό πρόταγμα. Το συλλαλητήριο απέδειξε ότι ο λαός μπορεί να ενωθεί.Τα κόμματα τον διαιρούν.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.