Γράφει ο… Σπινθήρας: Επικαιρικά και άλλα μεταρρυθμιστικά




Είμαστε η μεγάλη μεταρρυθμιστική παράταξη, φωνάζουν οι Κεντρώοι (ΠΑΣΟΚ κλπ), πανηγυρίζοντας για τους  200.000 που πήγαν να ψηφίσουν. Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο ιμπεριαλισμός σήμερα μεταρρυθμίζεται; 

► Ο Ντάισεμπλουμ παραδέχτηκε ότι οι Έλληνες έσωσαν τις τράπεζες με τα λεφτά τους. Κανένας δεν αντέδρασε.


► Οι πλειστηριασμοί θα γίνουν. Το ΔΝΤ μάλιστα βιάζεται. Αποδεικνύεται ότι ο ακτιβισμός, στις σημερινές συνθήκες, όταν δεν αποτελεί μέρος ενός ενιαίου και οργανωμένου μαζικού κινήματος με στόχο την απελευθέρωση, αποτυγχάνει. Γι αυτό απέτυχαν όλες οι ακτιβιστικές ενέργειες ενάντια στους πλειστηριασμούς. Το σύστημα κινείται γρήγορα, έχει εναλλακτικές λύσεις και ασφαλιστικές δικλείδες, ενώ οι διάφορες κινήσεις δρουν με τον παλαιό κομματικό ή συνδικαλιστικό τρόπο.  

► Η ουσιαστική φορολόγηση των επιχειρήσεων είναι 75%. Οι δανειστές μάς δανείζουν αλλά δεν μας αφήνουν να δουλέψουμε για να τους ξεχρεώσουμε. Χιλιάδες εργαζόμενοι, κυρίως νέοι,  έχουν καταδικαστεί να αμείβονται με 300-400 ευρώ. Εν τω μεταξύ, οι δανειακές συμβάσεις είναι όλες έκνομες. Κουβάρι. 

► Είδα τον Γιάννη Βαρουφάκη (εγώ το όνομα Γιάννης δεν το γράφω με ένα νι) στην εκπομπή του δημοσιογράφου Α. Σρόιντερ. Δεν με έπεισε. Κατ’ αρχάς βλέπει το πρόβλημα του χρέους οικονομίστικα και όχι πολιτικά. 

Δεύτερον: Μιλά για επενδύσεις και δεν βάζει στην ατζέντα του την αξιοποίηση του πλούτου της χώρας. (σ.σ.  αξιοποίηση του πλούτου χωρίς τους δεσμευτικούς όρους των μνημονίων που αναφέρουν ρητά ότι  τα έσοδα της αξιοποίησης θα πηγαίνουν όλα στους δανειστές και όχι στο κράτος). Επίσης, δεν βάζει στην ατζέντα του το θέμα της ΑΟΖ. 

Τρίτον: Μιλά για μια «νέα ευρωπαϊκή ομοσπονδία». Είναι γνωστό ότι ο Βαρουφάκης υποστηρίζει τις «Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης». 

Τέταρτον: Δεν με πείθει γενικώς ο Βαρουφάκης, γιατί δεν πιστεύει στη διατήρηση των εθνικών κρατών και στις εθνικές οικονομίες. Ερώτηση:  Πιστεύει στην εθνική ανεξαρτησία κάθε χώρας; Αλήθεια, όταν ο ιμπεριαλισμός στοχεύει στη διάλυση των εθνικών κρατών, εμείς δεν πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε; 

Γνωρίζει άραγε ο Βαρουφάκης ότι για τους λαούς της Ευρώπης η δημιουργία του εθνικού κράτους σηματοδότησε την ελευθερία τους; (Αυτό βεβαίως δεν ισχύει για εμάς, γιατί εμείς ήμασταν έθνος επί 2.500 χρόνια κι ανάγκη δεν είχαμε το κράτος, οι ξένοι μάς το επέβαλαν). 

► Η κυβέρνηση στοχεύει να ξεπεράσει σε σκάνδαλα το ΠΑΣΟΚ; Πάντως το κομματικό της κράτος το φτιάχνει.  

► Η Τουρκία αγοράζει τους ρωσικούς S400. Σε λίγο, λέει, θα φτιάχνει πυραύλους από μόνη της. 

► Το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τα δικαιώματα του ανθρώπου παραβιάζονται καθημερινά στην Καταλονία. Πολιτικοί κρατούμενοι σε χώρα της Ε.Ε. 

► Καθημερινά περιστατικά: Στην εφορία, στην τράπεζα, στο ΙΚΑ, στο μετρό. Οι άνθρωποι σε τεράστιες ουρές  περιμένουν, όρθιοι επί 1-2 ώρες, για  να πληρώσουν, γνωρίζοντας ότι τα χρήματά τους θα πάνε στους δανειστές. Ταλαιπωρία τρομερή. Γέροντες και γερόντισσες που στηρίζονται στα μπαστούνια τους κι όσοι δεν έχουν χλωμιάζουν από την κούραση. Σιωπή. Δεν διαμαρτύρεται κανένας. 

Εξαθλιωμένα νοσοκομεία, άρρωστοι που υποφέρουν και περιμένουν ώρες πολλές να τους δει κάποιος από τους ελάχιστους γιατρούς. Οι γιατροί σέρνονται από την κούραση. Σιωπή. Δεν διαμαρτύρεται κανένας. 

Στο μετρό άδεια μάτια, κατάκοποι εργαζόμενοι. Σε όλους αυτούς τους δημόσιους χώρους που ανέφερα εμφανίζεται πάντα κάποιος τύπος, ο οποίος με δυνατή φωνή καθυβρίζει τους Έλληνες. "Εμείς φταίμε, είμαστε άχρηστοι" ουρλιάζει. Κανένας μα κανένας και ποτέ δεν του απαντά. Αν κάποιος του απαντήσει οι υπόλοιποι σωπαίνουν και δεν τον υπερασπίζονται. 

► Αληθεύει ότι η  ΕΡΤ OPEN κλείνει; Ότι κάποιοι από τους επικεφαλής συμφώνησαν με την κυβέρνηση; Χάνουμε και το τελευταίο ελεύθερο μέσο ενημέρωσης;  

► Η υποδούλωση δεν μεταρρυθμίζεται. 

Αυτά για σήμερα, αγαπητοί αναγνώστες. 

Χαιρετώ σας


Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Σχόλια

  1. Κάποιοι υποστηρικτές του Αλέξη,αρθρογραφούν υποστηρίζοντας ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν κλέβει το λαό με σκάνδαλα και ρεμούλες όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
    Υπάρχει μεγαλύτερη κλοπή και μεγαλύτερο σκάνδαλο,από την συλλογική κλοπή που συντελείται απο την τωρινή κυβέρνηση στις τσέπες μας;
    Βγήκε χτες ο Αλέξης να ανακοινώσει το κοινωνικό μέρισμα,που θα δοθεί σε 3.500.000 πολίτες.
    Ο Αλέξης είπε ότι είναι ένα βοήθημα για τους ανέργους τους συνταξιούχους κτλ. Ήταν ευτυχισμένος.
    Πρώτη φορά στην ζωή μου βλέπω ένα κόμμα να πανηγυρίζει και να επιβεβαιώνει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 3.500.000 που δικαιούνται οικονομική ενίσχυση.
    Δηλαδή με τον πιο επίσημο τρόπο μας είπε ο Αλέξης ότι στην Πατρίδα μας υπάρχουν 3.500.000 φτωχοί από την πολιτική τους και πανηγυρίζουν!!!
    Όταν οι φτωχοί γίνουν 4.000.000 θα μας κάνουν και τιμητική εκδήλωση στις Βρυξέλλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.