Τον Μίκη Θεοδωράκη τιμά το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου



Αφιερωμένος στην μεγάλη προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη είναι ο «Πολιτιστικός Μήνας 2017» που διοργανώνει στη Λευκωσία το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τις 2 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Στην ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους κορυφαίοι πανεπιστημιακοί και καθηγητές από την Ελλάδα και την Κύπρο με επικεφαλής τον πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Κώστα Γουλιάμο. Θα παραστεί επίσης ο Μανώλης Γλέζος, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ.α.


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τιμώντας την τεράστια προσφορά του Μίκη στον κόσμο - εντός και εκτός Ελλάδας - τον αναγόρευσε τον Μάη του 2017 σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Τεχνών.


«Στην πολύχρονη πορεία του, ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο κατεξοχήν εκφραστής της αρμονίας και του λόγου του σύμπαντος: έχει γράψει χιλιάδες τραγούδια, συμφωνικά έργα, ορατόρια, μουσική για κινηματογράφο αλλά και άλλα έργα, που τον καθιέρωσαν στην παγκόσμια κοινότητα ως μια μουσική ιδιοφυία της εποχής μας.

Ταυτόχρονα με το ελεύθερο πνεύμα και τους αγώνες του για τη δημοκρατία, έγινε διεθνές σύμβολο αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή τυραννίας, δεσποτισμού και απολυταρχισμού.
Αυτή την πολυσχιδή προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη τιμούμε και θέλουμε να αναδείξουμε μέσα από τις εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Μήνα» » τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια