Μία βραδιά γεμάτη ΕΛΠΙΔΑ για τα παιδιά και το μέλλον


Το περιμέναμε με ανυπομονησία και όχι άδικα! Το φθινόπωρο ξεκίνησε -τουλάχιστον ημερομηνιακά- με τον καλλίτερο τρόπο, καθώς στο Ηρώδειο την 1η Σεπτεμβρίου, χιλιάδες τυχερών επισκεπτών έζησαν μοναδικές στιγμές στην φιλανθρωπινή συναυλία του Στέφανου Κορκολή, σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του μεγαλύτερου μουσουργού της εποχής μας! Το γεγονός πως η συναυλία έγινε στα πλαίσια του έργου του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ" για παιδιά με καρκίνο, κάνει την συγκεκριμένη ημέρα ακόμη πιο σημαντική! Όπως επίσης και η παρουσία της ανεπανάληπτης Μαρίας Φαραντούρη, έχοντας πλάι της την ερμηνεύτρια/αναβιώτρια των "προδομένων" έργων του Μίκη, Σοφία Μανουσάκη!


Το Ηρώδειο ήταν γεμάτο απ' άκρη σ' άκρη και άπαντες συντελεστές έδωσαν τον καλλίτερό τους εαυτό, με πρώτο και καλλίτερο τον Στέφανο Κορκολή, ο οποίος κατάφερε να οργανώσει μία παράσταση διαφορετική από τις άλλες, με εξαιρετικούς μουσικούς και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις. Μαζί του, η συμφωνική ορχήστρα του Βόλου με τον μαέστρο Ιωακείμ Μπαλτσαβιά, όπως επίσης και δύο παιδικές χορωδίες από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Η γνωστή φωνή της Μαρίας Φαραντούρη μάγεψε κάθε θεατή/ακροατή στο αρχαίο θέατρο, αναδεικνύοντας με τον δικό της μοναδικό τρόπο τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και τους στίχους των μεγάλων μας ποιητών, ενώ η μόλις 22 ετών Σοφία Μανουσάκη, δικαιολόγησε για ακόμη μία φορά τον πολύ δύσκολο και σημαντικό ρόλο της στη μουσική της χώρας σήμερα!

Οι εκπλήξεις της βραδιάς ήταν πολλές! Κρατάμε όμως το ντουέτο του Στέφανου Κορκολή με τη Σοφία Μανουσάκη στο "Είχα φυτέψει μια καρδιά", ως την αγαπημένη μας!

Ο Μίκης, παρών καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Μπροστά μας.


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism


Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ερασιτεχνικά και αλιευμένα από το διαδίκτυο:



 
Video απο τον λογαριασμό του Andreas-Aris Zervas

 
Video απο τον λογαριασμό της Suzanna Zacharaki

Σχόλια

  1. Μπράβο σε όλους! Περάσαμε υπέροχα! Ιδιαιτέρως όμως ευχαριστώ τον κύριο Κορκολή και τους συνεργάτες του καθώς ξαναέβαλαν τον μέγιστο Μίκη και τα προδομένα έργα του στα σπίτια μας! Καλή επιτυχία στο επόμενο εγχείρημα τους όπου όλοι μαζί θα τραγουδήσουμε στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη ντυμένους από τη μουσική του, συνεχίζοντας το έργο του μέγιστου Μίκη, ο οποίος έντυσε μουσικά μεγάλους ποιητές μας (Ελύτη, Σεφέρη, Ρίτσο κα). Τελικά υπάρχει Ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.