Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Γράφει ο ...Σπινθήρας: ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ
Ο Λαός έχει «καθήσει» και δεν σηκώνεται ούτε όταν του παίρνουνε το σπίτι. Έχει απογοητευθεί; Έχει κουραστεί; Φοβάται; Ή έπαψε να ελπίζει; Ίσως όλα αυτά μαζί… Όμως ο ελληνικός λαός έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό: του αρέσουν τα θεάματα. Ο Καραγιόζης ειδικά, όμως σε πολλαπλές εκδοχές. Όπως λ.χ. Ο Καραγκιόζης φούρναρης, Ο Καραγκιόζης μπακάλης, μανάβης, φοροεισπράκτορας, στρατηγός, πρωθυπουργός. Και επειδή τους βαριέται, τους αλλάζει. Του αρέσει η ποικιλία.

Και να με θυμηθείτε, ότι έχει αρχίσει να βαριέται και το ίδιο επεισόδιο Μαξίμου - Τσακαλώτος - Σόιμπλε - κωλοτούμπα και μια μέρα θα αποφασίσει να αφήσει τον καναπέ όχι ως υπεύθυνος πολίτης αλλά ως θεατρόφιλος που βαρέθηκε να βλέπει ξανά και ξανά το ίδιο έργο και θέλει θεατρική αλλαγή. Ας είναι και ο Βεληγκέκας!

Είναι γι’ αυτό που είχε πει η Μελίνα για το ΠΑΣΟΚ: «Κουράσαμε τους ανθρώπους. Πέρασε πια η μπογιά μας». Όπως στην TV: νέα πρόσωπα, σκηνικά, πλοκή και κυρίως νέοι ζεν-πρεμιέ… Με φωτογένεια. Κι όπου βγει! Άλλωστε αυτές οι επιλογές είναι που μας έκαψαν έως σήμερα!


Ο Σπινθήρας

info@theodorakism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.