Ο Βόλος τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη



Μετά από πολλά χρόνια, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», ώρα 9:30 μμ., σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και με ενιαία φιλική τιμή εισόδου 7 €, ο Βόλος τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη.

Τα δύο ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης, η Βολιώτικη Χορωδία, που συμπληρώνει φέτος 80 χρόνια συνεχούς δημιουργικής παρουσίας, και η Χορωδία Εκπαιδευτικών Νομού Μαγνησίας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ευγενή προσπάθεια για την παραγωγή πολιτιστικού έργου.

Συνοδοιπόροι και ταυτόχρονα συμπαραστάτες μας σ’ αυτή την αναζήτηση είναι πολλοί εκλεκτοί Βολιώτες καλλιτέχνες, σε έναν διάλογο της μονοφωνίας με την χορωδιακή πολυφωνία, των λαϊκών δρόμων του μπουζουκιού με τους βυζαντινούς και τους δυτικότροπους ήχους, σε έναν διάλογο μεταξύ του ζεϊμπέκικου θρήνου και του δοξαστικού ύμνου. Ο ίδιος ο Μίκης έχει πει: «… Ας βγει η ψυχή της μουσικής μας ακέραιη, ντυμένη με πάχνη και δροσοσταλίδες. Χορεύοντας με το ρωμαίικο νταούλι. Ας αφήσουμε τις επιδείξεις για τους λαούς που έχασαν την ψυχή τους κι ας τραγουδήσουμε απλά τους καημούς και τις ελπίδες της ρωμιοσύνης.»

Σε μια «Νύχτα Μαγικιά» λοιπόν, μια νύχτα που θα μείνει σε όλους  αξέχαστη, ο Βόλος τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη με μια μεγάλη συναυλία, στην οποία συμμετέχουν γνωστοί και καταξιωμένοι Βολιώτες καλλιτέχνες. Επί σκηνής, με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μαέστρου Στάσας Τζάλλα, συμπράττουν:

η Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν.Μαγνησίας και η Βολιώτικη Χορωδία

ο Νίκος Παρθένης και η Γιώτα Τσιρώνη στο τραγούδι

η Κασσιανή Αμυγδαλίτση στα πλήκτρα & στην διεύθυνση της ορχήστρας

ο Γιάννης Πολίτης και ο Δημήτρης Τρουμπουτζάς στα δύο μπουζούκια

ο Άγγελος Τσιριγωτάκης στα κρουστά

η Νάνσυ Χατζή στο κοντραμπάσο

και το Παιδικό Τμήμα της Βολιώτικης Χορωδίας.

Κάρτες εισόδου στην τιμή των 7 € διατίθενται από τα μέλη των δύο Χορωδιών, στα καταστήματα: Βιβλιοπωλείο «Ζυγός» Ερμού 209, Καφέ-Μπαρ «4 Εποχές», Σπυρίδη & Τάκη Οικονομάκη, “Fino Σπίτι”, Ερμού 161 & Κ.Καρτάλη, “Κεχαΐδης” Μουσικός Οίκος, 28ης Οκτωβρίου 118Α, και στο ταμείο του Θεάτρου μετά τις 8:00 μμ.


Σχόλια