Μόνο ο Μίκης...


Είναι το video της στιγμής που ο Μίκης κλείνει τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, διευθύνοντας πάνω στη σκηνή την "Άρνηση" σε στίχους του Γιώργου Σεφέρη. Το αγαπημένο τραγούδι του Μίκη. Στο τέλος, στον στίχο "...πήραμε τη ζωή μας' λάθος. Κι αλλάξαμε ζωή...", ο αετός-Μίκης, μαζεύει τις φτερούγες του που είχαν σκεπάσει όχι απλά όλους μας στο Στάδιο, αλλά όλη την Ελλάδα και την Οικουμένη, και σκεπάζει το πρόσωπό του σκυμμένος. Είναι η στιγμή που ξεσπά συγκινημένος.

Φανταζόμαστε ίσως, αλλά ποτέ δεν θα κατανοήσουμε και ποτέ δεν θα συνειδητοποιήσουμε ακριβώς τι συναίσθημα κατακλύζει εκείνη τη στιγμή τον Μίκη. Ουδείς άνθρωπος θα μπορέσει να συλλάβει τη στιγμή που ο Μίκης αισθάνεται μετά το τέλος του τραγουδιού.

Ουδείς θα μπορέσει να αντιληφθεί, πως νιώθει ο Μίκης των 93 χρόνων, όταν μετά από 75 χρόνια αδιάλειπτου και συνεχούς Αγώνα, κόντρα στον ιταλογερμανικό φασισμό και ναζισμό της κατοχής 1940-44, υπέρ της Ενότητας του ελληνικού Λαού μετά τον εμφύλιο 1946-1949, απέναντι στα βασανιστήρια, τις εξορίες και τα "μακρονήσια" που ακολούθησαν, υπέρ της Πατριωτικής και Πολιτισμικής Αναγέννησης της δεκαετίας του '60, κατά της Χούντας των συνταγματαρχών της επταετίας 1967-1974, για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας μεταπολιτευτικά, για τον ελληνικό Πολιτισμό και την Ειρήνη κόντρα στη φαυλότητα και την βαρβαρότητα της πραγματικότητας της δεκαετίας του '80, μέχρι τα χημικά της πλατείας Συντάγματος (2012) και τον Αγώνα για Ανεξαρτησία της εποχής των μνημονίων (2010-), κατεβάζει τα χέρια ολοκληρώνοντας την μεγαλύτερη συναυλία που γνώρισε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Ουδείς γνωρίζει τι κρύβει μέσα στον νου, στη ψυχή και την καρδιά του ο Μίκης εκείνη τη στιγμή...

Μόνο ο Μίκης...

Εμείς από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να σε ευχαριστήσουμε αρκετά Μίκη για ό,τι έχεις προσφέρει στον Άνθρωπο. Σου είμαστε εσαεί ευγνώμονες και σου υποσχόμαστε να στηρίξουμε το Όραμά σου με όλες μας τις δυνάμεις.



Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.