ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ! - της Χρύσας Αριάδνης Κουσελά


Foto: Menelaos Myrillas/SOOC

Η χθεσινή βραδιά της 19ης Ιουνίου, 2017,  δικαίως θα καταγραφεί στα ιστορικά κιτάπια ως μια κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα. Όχι γιατί ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο μόνος Έλληνας, που μπορεί να απευθύνει κάλεσμα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να γεμίσει σχεδόν όλο το Καλλιμάρμαρο αλλά γιατί μπορεί και βαστάει ολόκληρη την Ελλάδα στους ώμους του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης στέκεται όρθιος από το 1925 έως σήμερα, είναι αγωνιστής και καλλιτέχνης μαζί, έχει πολιτική σκέψη και βαθιά παιδεία. 

Καμμιά Μακρόνησος, καμμιά Ικαρία, κανένας Ωρωπός, καμιά Ζάτουνα δεν του ανέκοψαν τον πατριωτικό του παλμό  και την αγωνιστικότητα του, αντίθετα από τις εξορίες αυτές άντλησε περισσότερη δύναμη και έμπνευση και πίστη και αγάπη για την πατρίδα του. Ονειρεύτηκε  και πραγμάτωσε μια πολιτιστική ανάταση και την έκανε δώρο στην πατρίδα του. 

Και καθώς δεν είναι εγωιστής έστρεψε το βλέμμα και στις άλλες πατρίδες και τους χάρισε απλόχερα την ουσία της ζωής του: Πράξεις Αντίστασης και Πολιτιστική Ανάταση. 

Μέσα στο μυαλό του και μέσα στην ψυχή του έχει χαραγμένη την ΕΛΛΑΔΑ και δεν την παραδίδει ούτε στους βασανιστές, ούτε στους κατακτητές, ούτε στους ακροδεξιούς. 

Εχτές στο Καλλιμάρμαρο, με την συνοδεία 1000 χορωδών από 30 πόλεις της Ελλάδας, με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας, με τον εξαιρετικό  μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, τους λυρικούς καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνη Κορωναίο, Μπάμπη Βελισσάριο, Παντελή Κοντό, τον λαϊκό τραγουδιστή Γεράσιμο Ανδρεάτο και τους ηθοποιούς Ιωάννα Παππά και Γιάννη Στάνκογλου, ο Μίκης ξαναέδωσε βηματισμό στην Ελλάδα, ξανακούρδισε το ρολόι της Ιστορίας. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης σήκωσε  τα δυο του χέρια και άρχισε να διευθύνει, και τα χέρια αυτά είχαν τόση δύναμη και τόση ιστορία που παραμέρισαν το γεγονός πως ήταν καθισμένος στο καροτσάκι, τα χέρια αυτά κάλυψαν όλους τους επισήμους  και απλώθηκαν στον κόσμο για να τον ζεστάνουν με την γλυκιά δύναμη  της μουσικής που πάλλεται για να ξανασηκωθεί η Ελλάδα του Μίκη στα πόδια της. 

Μίκη Θεοδωράκη, Ψυχή Βαθιά!

Πηγή: ertopen.com

Σχόλια

  1. Μίκης Θεοδωράκης,η αποθέωση των Ελληνικών χιλιετηρίδων μέσα στην κβαντική διάσταση της Αρμονίας.Χθες ο Μίκης έπαιξε για τους Συντρόφους του αλλά και για τις αγέννητους Έλληνες.
    Χθες νίκησε ο Λαός!!!
    Χθες νίκησε Ο ΜΙΚΗΣ τον Θάνατο στο αλώνι της ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.