Αμερικανός πρέσβης: Ο Αλ. Τσίπρας έχει πλέον μια ευκαιρία να διαμορφώσει ένα νέο αφήγημα


ΙΔΟΥ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αμερικανός πρέσβης σε συνέντευξή του στο σημερινό Βήμα της Κυριακής πλέκει το εγκώμιο της Ελληνικής κυβέρνησης και κάνει ειδική μνεία για την βοήθεια που προσφέρει στην Αμερική το υπουργείο εθνικής άμυνας του Πάνου Καμένου για την επέκταση των δραστηριοτήτων των Αμερικανών στην βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Τι έχουν να πουν για όλα αυτά οι φίλοι του "αριστερού" ΣΥΡΙΖΑ; Τι έχουν να πουν για τα δημόσια μπράβο των Αμερικανών στην "αριστερή" κυβέρνησή του κ.Τσίπρα; 

Αρκετοί οπαδοί του κ.Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να λέγονται αριστεροί, με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη ΜΑΔΟΥΡΙΣΜΟΣ θύμωσαν και έσπευσαν να υποστηρίξουν και να δικαιολογήσουν τον Μαδούρο γιατί "ότι κάνει το κάνει γιατί τον πολεμούν οι Αμερικάνοι". Τώρα τι έχουν να πουν για όσα λέει ο Αμερικανός πρέσβης για την δική τους "αριστερή" κυβέρνηση;

Με μεγαλύτερα γράμματα στην παρακάτω ανάρτηση βάλαμε αυτά που εμείς θεωρούμε φοβερά και τρομερά ώστε να τα δεί και να τα διαβάσει ο κόσμος. Κάποιοι απο εμάς ξέραμε ήδη απ' το 2012-2013 όταν η ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη ήταν πολύ ενεργή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει στον άρμα των ΗΠΑ και τα έχει βρεί μαζί τους. Μας προβλημάτιζαν οι επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στην ΗΠΑ και στα πιο αντιδραστικά Αμερικάνικα forums, όπως το Αμερικάνικο ινστιτούτο Brookings το οποίο τον κάλεσε το 2013.

Τώρα ολα αυτά τα βλέπουμε να εξελίσσονται στην πράξη.

ΥΓ: Αν αυτή είναι η αριστερά τότε τι να την κάνουμε την δεξιά; Μια χαρά την κάνει την δουλίτσα της...


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού / Theodorakism




AMΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΤ στο Βήμα της Κυριακής:

«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας έχει πλέον μια ευκαιρία να διαμορφώσει ένα νέο αφήγημα […] Υποθέτοντας ότι η διαδικασία θα προχωρήσει και η επόμενη εκταμίευση πραγματοποιηθεί, η Ελλάδα θα πλεύσει σε ήρεμα νερά για περίπου δύο χρόνια» δηλώνει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον κ. Πάιατ, το συμφέρον των ΗΠΑ είναι να δουν μια Ελλάδα, σύμμαχο χώρα στο ΝΑΤΟ και μέλος της Ευρωζώνης να βγαίνει από τον επταετή κύκλο οικονομικής κρίσης και να πορεύεται σε έναν δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης. Από την οπτική αυτή, όπως σημειώνει, οι ΗΠΑ είναι πολύ ικανοποιημένες «από την είδηση για τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». «Είμαι αισιόδοξος ότι τώρα θα δούμε ταχεία πρόοδο προς το Eurogroup της 22ας Μαϊου που θα εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης» προσθέτει ο Αμερικανός πρέσβης.

Παράλληλα κάνει γνωστό ότι θα μεταβεί τον Ιούνιο ο ίδιος μαζί με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου στις ΗΠΑ για «να περιγράψω τις ευκαιρίες που βλέπω για διευρυμένες εμπορικές σχέσεις και επενδύσεις».

Για την Τουρκία

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, δηλώνει εντυπωσιασμένος από τις συζητήσεις του με υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους μετά το τουρκικό δημοψήφισμα, για την έμφαση που, όπως λέει, δίνουν στο να παραμείνει η Τουρκία αγκυροβολημένη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. «Τα αμερικανικά και ελληνικά συμφέροντα συγκλίνουν στο ζήτημα αυτό» αναφέρει, συμπληρώνοντας πως «θέλουμε μια Τουρκία δημοκρατική, που θα σέβεται τα ευρωπαϊκά κριτήρια διακυβέρνησης και θα είναι σταθερή». «Ενθαρρύνουμε να παραμείνουν ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας Αθήνας-Άγκυρας» προσθέτει.

Για τη βάση της Σούδας

Αναφορικά με τη βάση της Σούδας, ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρει πως «κατά την πρόσφατη επιτυχημένη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον ο κ. Καμμένος μίλησε δημόσια για την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει για περισσότερα από ένα έτη τις δραστηριότητές μας στη Σούδα. Θα το καλωσορίζαμε αυτό». Αναφέρει ακόμη πως «ενδιαφερόμαστε η Ελλάδα να μπορεί να συντηρήσει αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις διότι είναι και προς το δικό μας συμφέρον».

Για τις σχέσεις με την Ε.Ε.

Για τις σχέσεις ΗΠΑ – Ε.Ε. μετά την εκλογή του προέδρου Τραμπ, λέει μεταξύ άλλων, ότι «η οικονομική και εμπορική σχέση ΗΠΑ-ΕΕ είναι η σημαντικότερη στον κόσμο» και δηλώνει πεπεισμένος ότι θα βρεθούν λύσεις.


Σχόλια