Γράφει ο …Σπινθήρας: Η αρχή έγινε, μία υπόσχεση δόθηκε:Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΔΩ!



"Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια,
αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να’ ρθει" ΠΑΜΠΛΟ ΝΕΡΟΥΔΑ

Μισητοί μας εξουσιαστές, μπορείτε να ψεκάσετε ορισμένους ή και όλους τους διαδηλωτές, αλλά δεν μπορείτε να εμποδίσετε την εξέγερση να’ ρθει! Παραφρασμένος ο στίχος του Νερούδα, ταιριάζει γάντι σε κάθε μαζική διαδήλωση στον καιρό των Μνημονίων. Ταιριάζει και στο μεγαλειώδες κάλεσμα της Πέμπτης, 18/5/2017, στην πλατεία Συντάγματος, την στιγμή που ψηφιζόταν ακόμη ένα μνημόνιο (4ο!).

Ο ελληνικός βράχος της Αντίστασης, στάθηκε ξανά αγέρωχος και όλοι μας πιαστήκαμε από πάνω του. Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε ξανά αυτό που έκανε πάντα: Ξεσήκωσε τον ελληνικό Λαό μετά από δύο χρόνια ψευτοαριστερής ύπνωσης! Αν κάποιος μπορούσε να το κάνει αυτό, αυτός είναι μόνο ο Μίκης Θεοδωράκης. Και το έκανε!

Η πλατεία Συντάγματος ζωντάνεψε ξανά, πέντε χρόνια μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του 2012 και δύο χρόνια μετά την τελευταία ηρωική πράξη αυτού του Λαού, όταν βγήκε στον δρόμο και φώναξε «ΟΧΙ» (2015).


Στα χείλη όλων, η φράση «πάμε ξανά…». Για όποιον γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα των τελευταίων δύο χρόνων, αυτή η φράση φαντάζει άθλο! Ο Λαός αυτής της χώρας, που σε ποσοστό 70% είπε ΟΧΙ στη πολιτική των Μνημονίων το 2015, είδε τους αγώνες και τα όνειρά του να προδίδονται με τον χειρότερο τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ του Alexis Tsipra και τους ψεκασμένους των ΑΝΕΛ όταν μόλις τρεις μήνες μετά την ψήφιση του ΟΧΙ, υπογράφηκε το Μνημόνιο Νο3! Τότε έγινε η δική τους αρχή.

Ο Μίκης το είχε προβλέψει. Με την υπογραφή του πρώτου «αριστερού» Μνημονίου, θα ανοίξει ο δρόμος για 10άδες άλλα από τους καιροσκόπους του ΣΥΡΙΖΑ που εις τ’ όνομα της αιματοβαμένης Αριστεράς σκύβουν και υπακούν τα αφεντικά τους σε Γερμανία (Ε.Ε.) και ΗΠΑ. Ακριβώς όπως ο εξόριστος της Μακρονήσου, λύγιζε και γινόταν δηλωσίας, αναγκαζόμενος έπειτα να παίρνει την θέση των βασανιστών και να βασανίζει συντρόφους του! Η πρώτη ροπαλιά, ήταν δύσκολη. Η δεύτερη ήταν ευκολότερη. Έπειτα ο δηλωσίας δεν είχε καμία συστολή να τσακίσει τον πρώην σύντροφό του, χωρίς να διστάζει μάλιστα να τον κατηγορήσει πως εκείνος έφταιγε για τις ροπαλιές, αφού δεν …υπογράφει δήλωση!

Αυτός ο παραλληλισμός είναι και ο πιο ακριβής για την κατάσταση που βιώνουμε. Οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει την θέση των βασανιστών μας και αποδεικνύονται πιο βίαιοι και πιο αδίστακτοι. Και θα συνεχίσουν. Εκτός και αν…

Εκτός και αν ο Λαός τους σταματήσει! Ενωμένος! Αποφασισμένος!

Ένα πρώτο δείγμα εμφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης! Όταν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων προσωπικοτήτων και φορέων, και εμφανίστηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, συνοδευόμενοι από την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»!

Κάποιοι ευχήθηκαν να μπορούσε να ήταν παρών και ο Μίκης. Η αλήθεια είναι όμως πως ο Μίκης ΗΤΑΝ παρών! Σε κάθε νέο και νέα. Σε κάθε συνταξιούχο, εργαζόμενο και άνεργο. Σε κάθε διαδηλωτή, ανεξαρτήτου «χρώματος». Την Πέμπτη, όλοι είχαμε τον Μίκη στη καρδιά και την ψυχή μας! Και όλοι ήμασταν μαζί! ΟΛΟΙ. Οι συναγωνιστές του ΠΑΜΕ, που τόσο έχουν κατηγορηθεί πως «αποφεύγουν» την ένωση, έδωσαν επίσης το δικό τους «παρών» στην πλατεία, όταν έφτασαν μέχρι την Βουλή και ενώθηκαν με όλους τους υπόλοιπους! Και έμειναν μέχρι τέλους! Στην πρώτη ρίψη χημικών μάλιστα, υποχώρησαν προς τους στύλους του Ολυμπίου Διός, όμως άμεσα ανασυντάχθηκαν και επέστρεψαν στην θέση τους!

Η γνωστή τακτική των ασφαλιτών με τα ρόπαλα και τα κράνη εφαρμόστηκε ξανά, δίνοντας την αφορμή στα ΜΑΤ να ψεκάσουν τον κόσμο, την στιγμή που έφτανε μέχρι τα σκαλοπάτια της Βουλής, πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη! Είναι τόσο εξόφθαλμο το κολπάκι τους όμως, που μας έβγαλε το μάτι! Με το που πάτησαν οι πρώτοι άοπλοι διαδηλωτές το πόδι τους στα σκαλοπάτια, μέσα σε 1-2 λεπτά είχε πάρει φωτιά η μία σκοπιά των ευζώνων! Και στο επόμενο δευτερόλεπτο το πρώτο χημικό έπεφτε!

Κάποιοι κάνουν λόγο για «δράση αντιεξουσιαστών»! Ποιος αντιεξουσιαστής όμως θέλει να διαλυθεί ένα πλήθος χιλιάδων μπροστά στη βουλή; Ποιος αντιεξουσιαστής θέλει να σαμποτάρει μία μαζική διαδήλωση; Ποιος αντιεξουσιαστής θέλει να ανακόψει την λαϊκή ορμή; Ας ξυπνήσουν και οι τελευταίοι επιτέλους. Κάθε εξουσία έχει τους ροπαλοφόρους της. Το δικό μας λάθος είναι που δεν τους απομονώνουμε! Ήμασταν χιλιάδες και ήταν το πολύ 6-7 άτομα! Αν το είχαμε καταφέρει, ίσως η Βουλή να ήταν ακόμη περικυκλωμένη από διαδηλωτές!

Τι περίεργη σύμπτωση όμως. Τα πρώτα χημικά έπεσαν, αμέσως μετά την ερμηνεία του «Όταν σφίγγουν το χέρι» από την Λαϊκή Ορχήστρα!

Το 4ο Μνημόνιο είναι γεγονός. Όπως γεγονός είναι όμως και το ξύπνημα του κόσμου. Η αρχή έγινε. Μία υπόσχεση δόθηκε: Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΔΩ.

Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Σχόλια