Στη Κολωνία σήμερα η Μπέτυ Χαρλαύτη σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη



Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 – Ώρα 20:00

Η Μπέττυ Χαρλαύτη, λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία της νέας της δισκογραφικής δουλειάς με επιλογές από έργα του Μίκη Θεοδωράκη, εμφανίζεται σήμερα προσκεκλημένη για πρώτη φορά στην Γερμανία για να ερμηνεύσει έργα του. Η συναυλία αυτή, αλλά και η νέα δουλειά που ετοιμάστηκε υπό την επίβλεψη του ίδιου, είναι απότοκοι της τιμητικής επιλογής της νέας ερμηνεύτριας από τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη και της στενής συνεργασίας με την Ορχήστρα του τα τελευταία χρόνια.

Σε συνέχεια και των μεγάλων προσωπικών συναυλιών που έχει δώσει με έργα του στην Αμερική και την Ευρώπη, φτάνει και στο Martin Luther Church Festival της Κολωνίας, όπου θα παρουσιάσει δείγμα του ρεπερτορίου της ακυκλοφόρητης ακόμα συνεργασίας της με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Το υλικό, το οποίο ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά σε συμφωνική επεξεργασία, έχει ήδη εντυπωσιάσει στο πρώτο άκουσμα με κορυφαία στιγμή την πρώτη ακρόαση από τον δημιουργό του.

Μαζί της ο πιανίστας, ενορχηστρωτής και επί δεκαετία κοντινός συνεργάτης του συνθέτη, Γιάννης Μπελώνης. Η σύμπραξη Χαρλαύτη – Μπελώνη, δυο νέων καλλιτεχνών που εκτός των μουσικών εφοδίων τους, κουβαλούν την πολύτιμη «θητεία» πλάι στον μεγάλο δημιουργό, εγγυάται την αναλλοίωτη μεταλαμπάδευση των μηνυμάτων του έργου του συνθέτη μέσω των πρεσβευτών του της νεώτερης γενιάς και φέρει τα εχέγγυα και την πολύτιμη καλλιτεχνική υπογραφή του.

Στη συναυλία θα ακουστούν αποσπάσματα από τα μεγάλα έργα και τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη συνοδεία μικρού οργανικού συνόλου.

Martin Luther Church Festival
Martin-Luther-Platz 4
50677 Κολωνία

Πηγή: musicpress.gr

Σχόλια