Θεοδωράκης-Κορκολής κόντρα στο ρεύμα! (video)

Μίκης Θεοδωράκης-Στέφανος Κορκολής-Σοφία Μανουσάκη
Σε μία ευχάριστη έκπληξη έπεσαν τα μάτια μας, παρατηρώντας την 48η εβδομάδα του 2016 στην κατάταξη των κορυφαίων σε πωλήσεων δίσκων στην ιστοσελίδα της IFPI! Η νέα "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΙ" των Θεοδωράκη-Κορκολή, λίγες ημέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία της, βρίσκεται πλέον στην 12η θέση των charts της IFPI, βρισκόμενη συνεχώς σε ανοδική πορεία!

Μπορείτε να μεταφερθείτε στη σελίδα των charts της IFPI, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Μία απλή παρατήρηση στην κατάταξη, θα δώσει στον κάθε ενδιαφερόμενο όμως αρκετές απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα της εποχής. Η "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΙ", που περιλαμβάνει δύο ολόκληρα από τα "προδομένα" έργα του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000, συμπεριλαμβανομένου του "Μία θάλασσα γεμάτη μουσική" που κυκλοφορεί για πρώτη φορά από ελληνική εταιρεία παραγωγής (!), αποτελεί την πολιτιστική/μουσική όαση, σε μία πρώτη σε πωλήσεις 20άδα δίσκων που θα έπρεπε περισσότερο να μας προβληματίζει, παρά να μας ικανοποιεί.

Κι όμως, ο μοναδικός Στέφανος Κορκολής και η παραμυθένια Σοφία Μανουσάκη, κατάφεραν να τοποθετήσουν ψηλά αυτόν τον δίσκο, παρουσιάζοντας αυτά τα έργα στο ελληνικό κοινό, οδηγώντας το άρμα του Μίκη κόντρα στο ρεύμα! Και από ότι φαίνεται τα καταφέρνουν μια χαρά!

Ας ελπίσουμε και η συνέχεια να είναι αντίστοιχη και να δούμε την "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΙ" να φτάνει ακόμη υψηλότερα και αυτό το εκπληκτικό έργο, να μπαίνει σε ακόμη περισσότερα σπίτια μίας Κοινωνίας, που αν για κάτι δεν μπορεί να υπερηφανευτεί, αυτό είναι το επίπεδο του πολιτισμού της εν έτει 2016!

Έχουμε μία ευκαιρία στο κλείσιμο ενός πολύ δύσκολου χρόνου για όλους, να "σηκωθούμε" λίγο ψηλότερα. Ας την αρπάξουμε και ας την απολαύσουμε.


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism


Ακούστε ολόκληρο το πρώτο CD από την κασσετίνα, με το "ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ", από το επίσημο κανάλι youtube της Panik Platinum




Σχόλια