Αλληλογραφία Μίκη Θεοδωράκη με νέο

Αξιότιμε κύριε Μίκη Θεοδώρακη,

σας ενημερώνουμε, πως αύριο Κυριακή (11.9.2016), θα κάνουμε την πρώτη μας ουσιαστική συνάντηση Σπιθιστών σε πολυχώρο στον Πειραιά, στη πλατεία Κοραή.

Θέμα της συνάντησης η γνωριμία και η ανταλλαγή απόψεων.
Στόχος της συνάντησης, η οργάνωση και η ανάπτυξη με απώτερο σκοπό, την λαϊκή οργάνωση - αντίσταση και την εθνική αναγέννηση.

Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια είχαν και έχουν οι νέοι της Σπίθας, που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο περίπου ύστερα από το μήνυμα σας στις 22/8/2015, που απευθυνόταν σε χθεσινούς, σημερινούς και αυριανούς φίλους της Σπίθας.

Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος, καθώς δεν αντέχουμε να ζούμε στη δουλεία και να βλέπουμε την πατρίδα μας να την πατάει η μπότα των SS.

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια θα σας κρατάμε ενήμερο και ευελπιστούμε να σας συναντήσουμε από κοντά για σας ενημερώσουμε αλλά και να μας καθοδηγήσετε. Για εμάς είστε ο Ηγέτης άρα και καθοδηγητής των δράσεων μας και των πολιτικών τοποθετήσεων μας.

Η ώρα του λαού είναι η ώρα μηδέν.

Η ώρα των κατοχικών δυνάμεων και των ντόπιων συνεργατών είναι παρά πέντε.. όπως έγραφε κάποτε το χέρι του τιμωρού λαού.

Υ.Γ Ο βιολογικός μας θάνατος δεν τους αρκεί, είναι καταδικασμένοι να χάσουν, η ιδέα της Σπίθας είναι τόσο δυνατή που ο σπόρος που σπείρατε φυτρώνει και όπως σωστά είπατε θα χάσουμε όλες τις μάχες εκτός από την τελευταία.

Μάκης Κοντός
Πειραιάς
10/9/2016



Αγαπητέ Μάκη,

Σ’ ευχαριστώ για το γράμμα σου. Σε συγχαίρω για την πίστη σου και την προσπάθειά σου να μη σβήσει η φλόγα της «Σπίθας». Το κακό παρελθόν με έχει κάνει επιφυλακτικό. Ελπίζω να κατανοείς τους λόγους. Οραματίστηκα και πάλεψα για μια οργάνωση με αετούς αλλά στο τέλος οι πιο πολλοί αποδείχθηκαν… κότες. Σαν κι αυτούς που μας κυβερνούν μέσα απ’ το κοτέτσι που κατάντησε η σημερινή Βουλή, για να τρώνε το καλαμπόκι του ΔΝΤ και της κυρίας Μέρκελ και να κλωσάνε τα αυγά της υποτέλειας. Γι’ αυτό θα πρέπει κι εσύ πριν προχωρήσεις, να ρωτάς και να εξετάζεις τον κάθε ένα αν θέλει να βαδίζει όρθιος ή γονατιστός, μιας και το τίμημα του να στέκεσαι και να προχωρείς όρθιος είναι πάρα πολύ βαρύ.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν θέλω και δεν μπορώ να ξαναζήσω την πίκρα μιας ακόμα προδοσίας. Λοιπόν, όταν είσαι έτοιμος, έλα μαζί με δυο-τρεις άλλους να τα πούμε.

Σε χαιρετώ,

Μίκης

Σχόλια

  1. Τελικά είναι φορές αναρωτιέμαι το τις πταίει...
    Σίγουρα την απάντηση θα τη δώσει η ιστορία. Άλλωστε πάντα έτσι γίνεται. Μίκη κρατάμε αυτό που είχες πει: Καθένας και μία σπίθα.
    Γνωρίζεις καλύτερα από όλους μας ότι η ιδεολογική μήτρα της σπίθας είναι η λαϊκή βάση. Ποια εντροπία θα την γονιμοποιήσει;
    Πάντως όχι της γκρίνιας και της διάσπασης. Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά αυτή την ώρα τα βρίσκω άκυρα.

    Θέλω όμως έτσι να σου αφιερώσω το τραγούδι του πατριωτη σου Ψαραντώνη γιατί εσύ θα τα αξιοποιήσεις κατάλληλα.

    "Η μία μεριά του φαραγγιού δε σμίγει με την άλλη

    Η μια μεριά του φαραγγιού
    δε σμίγει με την άλλη
    και λαχταρούνε το σεισμό
    ν’ αγκαλιαστούνε πάλι

    Στο πέταμα του γερακιού
    τ’ άλλα πουλιά ζηλένε
    γιατί πετούνε χαμηλά
    αν θένε κι αν δε θένε"


    Έχεις την αγάπη όλων μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρεπει ολοι να μαθουν τι "μπουμπουκι" ειναι ο συντακτης της παραπανω επιστολης.
    ΟΛΟΙ γνωριζουν αλλα φοβουνται να αποκαλυψουν την πραγματικοτητα.
    Οχι ομως εγω.Το χρωσταω στον πατερα μου(δυο φορες εξορια) στον θειο μου (αγωνιστη του Δημοκρατικου στρατου) στα ξαδελφια μου(Λαμπρακηδες) στην οικογενεια μου στους φιλους και συναγωνιστες μου.ΟΛΟΙ παλεψαν και παλευουν για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!
    ΔΕΝ μπορω λοιπον να σιωπησω..
    ποιος ειναι λοιπον ο ΜΑΚΗΣ ΚΟΝΤΟΣ?
    ηταν αυτος που ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ την εισβολη στα γραφεια του κινηματος που ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΑΝ -ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ-ΕΒΡΙΣΑΝ ΧΥΔΑΙΑ συναγωνιστες μελη του κινηματος και της τοτε Κεντρικης επιτροπης.
    Ημουν αυτοπτης μαρτυς(ημουν εκει)και δεν εχω μιλησει τοσο καιρο σεβομενος τον ΜΙΚΗ πανω απο ολα!!δεν λεω προς το παρον αλλα...
    ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ανηκε στην ομαδα που αμφισβητουσε καθε πολιτικη αποφαση του ΜΙΚΗ σαμποταραν την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    με αποκορυφωμα την αρνηση της προτασης του ΜΙΚΗ ΓΙΑ την δημιουργια ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και που τον οδηγησαν να γραψει τιτλους τελους για το κινημα.
    ηταν αυτος (και αυτο ειναι το πιο σοβαρο πολιτικο προβλημα) που ανηκε στην ομαδα που στισ τελευταιες εκλογες υποστηριξε ΣΥΡΙΖΑ "σαν την πιο συνεπη αντιμνημονιακη δυναμη"
    ηταν αυτος που εβριζε -απειλουσε και χλευαζε συναγωνιστες στο διαδικτυο μετα την διαλυση του κινηματος.
    ηταν αυτος που διακωμωδουσε την δημιουργια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α δημοσια μεσω διαδικτυου.
    Θα μπορουσα να πω και αλλα...σταματω προς το παρον..
    Αραγε γιατι λετε να συνεχιζουν? και εδω ειναι το σοβαρο πολιτικο συμπερασμα.
    Μια μονο εξηγηση υπαρχει...το συστημα φοβαται τον ΜΙΚΗ και την ΣΠΙΘΑ και εχει βαλει λυτους και δεμενους να τους αποτελειωσει!!
    Γιαυτο ΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΕ!!αυτο ακριβως επιδιωκουν ..να διασπασουν την λαικη βαση...να μην υπαρχει ιχνος αντιστασης
    ΑΥΤΟΙ δεν μονο κοτες...ειναι και επικινδυνοι!!
    ΕΜΕΙΣ ομως δεν σταματαμε !
    θα τους ξεσκεπαζουμε και θα μας βρισκουν μπροστα τους!!
    Ενα ειναι σιγουρο ...μαζι τους θα ξαναζησεις την πικρα μιας ακομα προδοσιας!!
    ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ.
    ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ
    ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ-Ν.ΚΟΣΜΟΥ.
    ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α
    ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΣΠΙΘΑ" ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιβεβαιώνουμε τα όσα γραφει ο Στέλιος Διαμαντής.

    Το χειρότερο που έκανε, σε ανθρώπινο επίπεδο, αυτή η φράξια στην οποία άνηκε ο συντάκτης της επιστολής είναι ότι προπηλάκισε και καθύβρισε ηλικιωμένους ανθρώπους, αφού προηγουμενως έσπασαν την πόρτα των γραφείων και έκλεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους.

    Απορούμε με τί θράσος έστειλε επιστολή στον Μίκη Θεοδωράκη!
    Σεβόμενοι τον Μίκη δεν γράφουμε τί έλεγε ο συντακτης της επιστολής και η παρέα του -η δήθεν νεολαία- για τον Μίκη, μέσα στα γραφεία του κινήματος...

    Λέμε μόνον ότι εμπόδισαν κάθε πολιτική συζήτηση στη βάση των Θέσεων του Θεοδωράκη και της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών και κάθε δράση που εκπήγαζε απο τις Θέσεις αυτές.

    Οι δημοσιευμένες πολιτικές απόψεις του συντάκτη της επιστολης ουδεμία σχέση έχουν με το πολιτικό περιεχόμενο της ΚΑΠ-Σπίθα.

    Αν νομίζουν μερικοί ότι θα εκμεταλλευτούν το όνομα της Σπίθας για τους δικούς τους σκοπούς είναι πολύ γελασμένοι...
    Ο κόσμος γνωρίζει...

    Ο Στέλιος έχει δίκιο. Φοβούνται.

    Από προχθές που δημοσιεύθηκε η επιστολή έχουν ξυπνήσει μέσα μας, όπως και σε όλους τους συναγωνιστές μας, οι φριχτές μνήμες των δύο εισβολών.

    Μια λέξη μόνον προς τον συντάκτη της επιστολής: Ντροπή!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συναγωνιστές ο Μάκης και ο κάθε Μάκης είναι ένα εργαλείο. Ας δούμε και ας ονομάσουμε επιτέλους ποιος χρησιμοποίησε τέτοιου είδους εργαλεία ενάντια στη Σπίθα και σε επέκταση ενάντια στην Πατρίδα. Μίκη ποτέ δεν υπήρξες μόνος σου ιδίως τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αναφορά μας στο παρελθόν,νομίζω ότι πρέπει να είναι όσο πιο αντικειμενική γίνεται,όσο δύσκολο και επώδυνο είναι να θυμόμαστε τα τραγικά γεγονότα που ζήσαμε στην Σπίθα. Απαραίτητη προϋπόθεση, επίσης είναι η αυτοκριτική μας μια και ο Μίκης Θεοδωράκης έχει κάνει την δική του.Κάτι παρόμοιο μέχρι σήμερα δεν είδα,από το Πολιτικό Συμβούλιο και απο την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος μας.
    Μετά την τοποθέτηση του Στέλιου Διαμαντή και την επιβεβαίωση της Σπίθας Χολαργού και του Σωτήρη Μπότα,οφείλω να συμφωνήσω και εγώ για τα γεγονότα εκείνης της εποχής,αλλά πρέπει να προσθέσω ότι η ομάδα,δέν ήταν μια άγνωστη ομάδα ανθρώπων αλλά ήταν συναγωνιστές μας που εγκρίθηκαν απο την τότε Κ.Ε. για να ενταχθούν στην Κ.Α.Π.Απο την πρώτη στιγμή ήταν ενωμένοι-ενημερωμένοι και αποφασισμένοι,σε όλες τις διαδικασίες ακόμα και στις εισβολές.Σε αντίθεση με την Κ.Ε.που ποτέ δεν κατάφερε να ενωθεί και να μας ενώσει με αποτέλεσμα όσοι συναγωνιστές είχαν άλλες βλέψεις να νικήσουν πανηγυρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.