ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ Μίκη Θεοδωράκη έναν χρόνο μετά για διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 


Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, η πολιτική ανάλυση και διορατικότητα του Μίκη Θεοδωράκη αποδεικνύονται και στην πράξη. Μόλις έναν χρόνο και 11 ημέρες μετά το άρθρο/ανάλυση του Μίκη Θεοδωράκη, "Η αληθινή πραγματικότητα", σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία σε σχέση με την θέση της Ελλάδας, οι τωρινές εξελίξεις δικαιώνουν απόλυτα αυτή την ανάλυση.

Αναφερόμαστε βέβαια στο πρόσφατο θερμό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με την κατάρριψη αμερικανικών αεροσκαφών που σήμανε τον συναγερμό στην περιοχή της Κριμαίας! Ένα επεισόδιο που βρίσκει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην χειρότερη -ίσως- περίοδο της ιστορίας της, με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στο σύνολό τους σχεδόν, να αντιμετωπίζουν κρίσεις-Δημοκρατίας και την Μεγάλη Βρετανία να βρίσκεται στα πρόθυρα της εξόδου από την Έ.Ε. Σε αυτό το πλαίσιο, η θέση της Ελλάδας αυτή την στιγμή βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση, από την ημέρα της υπογραφής του Μνημονίου (2010), με τον οικονομικό στραγγαλισμό να εντείνεται όλο και περισσότερο και τις εφαρμογές των μνημονιακών απαιτήσεων να γονατίζουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Στο άρθρο του το 2015, ο Μίκης Θεοδωράκης προέβη σε μία εξαιρετική ανάλυση της κατάστασης, επικεντρώνοντας την προσοχή του στο Ιδεολογικο-πολιτικό πλαίσιο, ερμηνεύοντας παράλληλα την στάση των εταίρων απέναντι στην στάση του ελληνικού λαού και της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Τρόικα από τον Ιανουάριο του 2015, που κέρδισε τις εθνικές εκλογές. Έπειτα, ήλθε η απόλυτη υποχώρηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η απόλυτη παράδοση της χώρας στο έλεος των δανειστών, ακόμη και μετά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Έγραφε στο άρθρο "Η αληθινή πραγματικότητα" ο Μίκης Θεοδωράκης στις 10-6-2015:

"Σ’ αυτό το επίπεδο, δηλαδή μιας μεγάλης πολεμικής σύρραξης, λειτουργούν σήμερα τα υψηλά στρατιωτικά και πολιτικά επιτελεία των δυτικών και όλα τα υπόλοιπα θέματα όπως αυτό της οικονομίας που μας ταλανίζει (και ειδικά μιας μικρής οικονομίας όπως η δική μας), είναι γι’ αυτούς δευτερευούσης σημασίας." , και συνεχίζει παρακάτω:

"Άλλωστε, ο Πρόεδρος Μπους αποκάλυψε ανοιχτά τους εχθρούς των ΗΠΑ που θα πρέπει να εξοντωθούν μετά την Σερβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Στον κατάλογο αναφέρονται κατά σειρά α) η Συρία, β) η βόρειος Κορέα, γ) το Ιράν, δ) η Κίνα και τέλος ε) η Ρωσία. Σήμερα πραγματοποιείται η εξόντωση της Συρίας, άρα θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι το πρόγραμμα εξόντωσης του Μπους δεν ήταν απλά λόγια, αφού σήμερα με την Συρία επιβεβαιώνεται ότι εξέφραζε το σχέδιο των ΗΠΑ για την κατάκτηση της διεθνούς ηγεμονίας.

Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις σειρές, σίγουρα τα ανώτατα όργανα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι σκυμμένα επάνω στους χάρτες προετοιμάζοντας σχολαστικά τα επόμενα βήματα. Αν η Ρωσία ήταν μια νέο-καπιταλιστική χώρα, όπως πιστεύουν μερικοί, τότε γιατί απειλούν ακόμα και με θάνατο όποιον Έλληνα Πρωθυπουργό επιδιώκει οποιουδήποτε είδους σχέση μαζί της, ακόμα και μόνο οικονομική, όπως έγινε και γίνεται με τους αγωγούς πετρελαίων;

[...] Η γνώμη μου είναι ότι οι Αμερικανοί που επιδιώκουν την πλανητική κυριαρχία, βιάζονται, ίσως γιατί βλέπουν ότι η Ρωσία και η Κίνα αναπτύσσουν με γρήγορους ρυθμούς το αμυντικό τους οπλοστάσιο, οπότε αύριο-μεθαύριο θα είναι αργά για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους για την παγκόσμια κυριαρχία τους."[...].

Ενώ, στο επιλογό του, αναφέρει προφητικά:

"Όλα αυτά σε συνάφεια με την γεωστρατηγική του ΝΑΤΟ όπως την αναλύσαμε προηγουμένως, είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα προς τα πίσω, ενώ παράλληλα τα χτυπήματα εναντίον του Λαού μας θα γίνουν πολύ περισσότερο οδυνηρά από ό,τι ζήσαμε ως τώρα, βυθίζοντας τον Λαό μας σε μια καταστροφική αδυναμία και μεταθέτοντας την προσπάθεια για την τελική νίκη σε σκοτεινό μέλλον."

Παρακάτω, δημοσιεύουμε την είδηση της κατάρριψης των αμερικανικών αεροσκαφών και προτρέπουμε τους φίλους αναγνώστες να διαβάσουν και να θυμηθούν το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη "Η αληθινή πραγματικότητα".


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ – Ρωσικά α/α συστήματα κατέρριψαν αμερικανικά αεροσκάφη και «κατέβασαν» ένα RQ-4 Global Hawk!

Το πλέον σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ καθώς ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα κατέρριψαν αμερικανικά UAV πάνω από τον εναέριο χώρο της Κριμαίας ενώ σε μια επίδειξη ισχύος οι ρωσικές δυνάμεις «κατέβασαν» ένα RQ-4 Global Hawk αφού κατέλαβαν το σύστημα διοίκησης και ελέγχου και το προσγείωσαν στην Συμπερούπολη!

Ο Ρώσος ΥΠΑΜ, Σεργκέι Σοϊγκού, πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επιθεώρηση του ρωσικού Στρατού στην Κριμαία όπου έχει διατάξει μεγάλης κλίμακας ασκήσεις όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω.

Είναι η πρώτη ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις εγκαταλείποντας τον πόλεμο δια αντιπροσώπων. Μάλιστα το περιστατικό αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρό καθώς ορισμένα UAV ήταν οπλισμένα και έφεραν αντιαρματικούς πυραύλους.

Το περιστατικό με το RQ-4 Global Hawk προκάλεσε σοκ στις ΗΠΑ καθώς αιφνιδιάστηκαν νομίζοντας ότι το ήλεγχαν μέσω ασφαλούς σύνδεσης-καναλιών.

Παρόλο το αμερικανικό κάζο, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις κατασκοπευτικές πτήσεις αλλά αυτή τη φορά με μεγαλύτερη προσοχή όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές.

reaper-crash

Μάλιστα το περιστατικό αναφέρεται σε άρθρο στην Ουάσινγκτον Post λέγοντας πως «οι ΗΠΑ μπορούν να αποτύχουν στην Κριμαία» αλλά απέκρυψαν το περιστατικό με το UAV.

Ο Αμερικανικός Στρατός έστειλε επίσημο αίτημα στο Κογκρέσο για βελτίωση των UAV επειδή αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα στον… ρωσικό εναέριο χώρο!

Όπως έγινε γνωστό ΗΠΑ και Γερμανία έχουν δημιουργήσει βάση UAV στην Ουκρανία στην περιοχή Kirovograd σε ένα παλιό σοβιετικό αεροδρόμιο.

Ρωσικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν το γεγονός αυτό που έγινε στην Κριμαία και τονίζουν πως πρόκειται για πράξη πολέμου!

Οι ΗΠΑ δικαιολογούν τις πολεμικές πράξεις τους λέγοντας πως αρνούνται να σεβαστούν την ρωσική κυριαρχία επειδή δεν αναγνωρίζουν την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας.

Γι αυτό δεν αναγνωρίζουν την παραβίαση του ρωσικού εναέριου χώρου.

Αντίθετα υποστηρίζουν ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη πετούν σε ουκρανικό έδαφος και μέσα στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας με την άδεια της κυβέρνησης του Κιέβου της μόνης νόμιμης εξουσίας να δεχτεί ή να αρνηθεί μια τέτοια άδεια.

Οι ΗΠΑ έχουν αγνοήσει τις ρωσικές διαμαρτυρίες και πλέον τον λόγο έχουν τα όπλα τονίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Πηγή: www.crashonline.gr

Σχόλια