Τρίτο Πρόγραμμα Ε.Ρ.: Κύκλος εκπομπών με θέμα "ΟΥΤΟΠΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - Ο Μουσικός Κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη και η Εποχή του"




Δείτε επίσης:


Ένα πολύ ευχάριστο νέο έκρυβε η χθεσινή ημέρα, καθώς ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, να ξεκινήσει κύκλο εκπομπών βασισμένες στο βιβλίο/έρευνα του ζωγράφου, συγγραφέα και πολύ καλού φίλου του Θεοδωρακισμού/Theodorakism, Ανδρέα Μαράτου!

Ανυπομονώντας για την έναρξη των εκπομπών (1η εκπομπή σήμερα, στις 20:00!), ευχόμαστε μεγάλη επιτυχία στους συντελεστές του πρωτότυπου αυτού εγχειρήματος και καλό ταξίδι στους ακροατές, μέσα από τις λέξεις και τις "εικόνες" του Ανδρέα Μαράτου!

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism


ΟΥΤΟΠΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Ο Μουσικός Κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη και η Εποχή του


Κύκλος εκπομπών που μεταδίδονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 20:00  από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Έναρξη: 6 Απριλίου 2016

Παραγωγή - παρουσίαση: Μαρία Χατζάρα

Το βιβλίο του Ανδρέα Μαράτου ΟΥΤΟΠΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ) αποτελεί μια πρωτότυπη έρευνα που εξετάζει την εξέλιξη της ελληνικής πόλης, και ειδικότερα της πόλης των Αθηνών, σε συνάφεια με το μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Ανδρέας Μαράτος (ζωγράφος, πτυχιούχος φυσικός και υποψήφιος διδάκτορας της φιλοσοφίας) σκύβει με καινοτόμο πνεύμα πάνω σε δύο θεματικές εκ πρώτης όψεως ασύνδετες και κατορθώνει να τις αναλύσει και να τις ανασυνθέσει, συνυφαίνοντας την πορεία τους σε έναν μουσικό, πολιτικό και χωροταξικό τάπητα που καλύπτει μία εξηκονταετία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ο συγγραφέας εξετάζει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη (έργο βαθειά επηρεασμένο από τα βιώματα του δημιουργού του) σε μια διαδραστική και αμφίδρομη σχέση με τις ραγδαίες μεταμορφώσεις του χώρου, τις συλλογικές νοοτροπίες και την πολιτική περιπέτεια της Ελλάδας.

Η ανάγνωση του βιβλίου διανθίζεται από τις Θεοδωράκειες μελωδίες, παρουσιάζοντας όλο το φάσμα του έργου του συνθέτη: κλασικό, έντεχνο και λαϊκό. Οι εκπομπές -σε μερικές περιπτώσεις- εμπλουτίζονται και από συνεντεύξεις, με πρώτο προσκεκλημένο τον συγγραφέα, την Πέμπτη, 7 Απριλίου. 

Παράλληλα, στο facebook, θα λειτουργεί σελίδα (FACEBOOK PAGE), υπό τον τίτλο της εκπομπής, όπου οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν φωτογραφίες, δημοσιεύματα, σχέδια και πίνακες του συγγραφέα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο. 

Μίκης Θεοδωράκης και Ανδρέας Μαράτος


Σχόλια