Για την συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον ΣΚΑΙ



Αγαπητοί αναγνώστες,

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Θεοδωρακισμό ο κορυφαίος συνταγματολόγος καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης και που αφορούσε στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους (και στο πόρισμά της) που συστάθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, ανέφερε τα εξής:

"Από όλα αυτά προκύπτει ότι  Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους όχι απλώς νόμιμη και σύμφωνη με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο είναι, αλλά αποτελεί και υποχρέωση κάθε κράτους και κάθε κυβέρνησης να ελέγχει τη νομιμότητα του δανεισμού της. Σήμερα δε, είναι υποχρεωτικό για την Κυβέρνηση να αποφανθεί, αν θα κάμει χρήση του πορίσματός της και θα ζητήσει ευθύνες για τις παραβάσεις που προκάλεσα ανεπανόρθωτες ζημίες στο κράτος και στον ελληνικό λαό."

"Ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε ήταν θετικός σε αυτή την έκθεση και φάνηκε εξ αρχής, όταν κλήθηκε στη Βουλή από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για να παραστεί στην έναρξη και στη λήξη. Φαινόταν ότι  «σύρθηκε» για να έρθει! Αλλά φάνηκε αυτό και από  τη συνολική του στάση. Από την αρχή δε θέλησε  ποτέ να θίξει το θέμα του κύρους των δανειακών συμβάσεων. Αυτό από μόνο του δείχνει τον πραγματικό ρόλο του αυτή την περίοδο των «διαπραγματεύσεων»!"

"Το μόνο θεμιτό είναι να απαιτήσουμε από όποια δύναμη θεωρείται αντιμνημονιακή, να στηρίξει τον το πολιτικό της αγώνα στη κατάργηση των παράνομων συμβάσεων και όρων δανεισμού και στην καταγγελία του χρέους ως επαχθούς και παράνομου, όπως το τεκμηρίωσε η έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους."

Στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ.Κασιμάτη αναφέροντας συγκεκριμένα:

"Τα κύρια διαπραγματευτικά εργαλεία ήταν για την κυβέρνηση: Η Επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους, η αναστολή αποπληρωμής για όσο διαρκούσε ο λογιστικός έλεγχος και η Επιτροπή για τις γερμανικές οφειλές. Αυτά τα εργαλεία δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό." 

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν υπήρχε σχέδιο Β η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε: 

"Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να μην υπάρξει σχέδιο Β. Έκανε ό,τι μπορούσε για να μην υπάρχουν εναλλακτικές και να εμφανιστεί ως αντικειμενική η ανάγκη να συμπράξει σε αυτόν τον όλεθρο, που ήταν η λεγόμενη συμφωνία της 13ης Ιουλίου 2015» (σ.σ ενν. το τρίτο μνημόνιο)." 

Και συνεχίζει η κ. Κωνσταντοπούλου: 

"Η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος (σ.σ. η οποία είχε ήδη συσταθεί και λειτουργούσε) έδωσε εργαλεία και επιχειρήματα στην κυβέρνηση προκειμένου να ζητήσει άμεση αναστολή αποπληρωμών και περαιτέρω διαγραφή του χρέους".

"Ο Πρωθυπουργός «υπονόμευσε την διαπραγματευτική δυνατότητα» της Κυβέρνησης, του λαού και της Χώρας κι ενώ «είχε τα εργαλεία δεν τα ήθελε. Τα είχε στα χέρια του και έκανε ότι δεν τα είχε". 


ΣΧΟΛΙΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΣΜΟΥ

Είναι πλέον προφανές ότι η προδοσία απέναντι στην χώρα και απέναντι στον Ελληνικό λαό απ' την σημερινή πολιτική ηγεσία είναι απόλυτη και τεκμηριωμένη με στοιχεία, οικονομικά, πολιτικά και ιστορικά! 

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού πρόδωσε το παλλαϊκό ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος και το μετέτρεψε από ΟΧΙ σε ΝΑΙ ενεργώντας και πάλι αντισυνταγματικά και πραξικοπηματικά, σαν κατάληξη στην συνέχεια φόρτωσε την Ελλάδα και τους Έλληνες με το χειρότερο μνημόνιο και με μια ακόμα χειρότερης μορφής εξάρτηση από αυτήν που η χώρα είχε γνωρίσει απ' το 2010. 

Παράλληλα, απογοήτευσε τον λαό, ο οποίος στις μέρες του Δημοψηφίσματος απέδειξε ότι ήταν έτοιμος για όλα και απόλυτα αποφασισμένος να επανακτήσει την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά του! Με οποιαδήποτε κόστος!

Εδώ ταιριάζει το ποίημα του Γιάννη Νεγρεπόντη απ' τα Μικροαστικά. Και το αφιερώνουμε στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα:

είμαι πια ένας αστός, 
είμαι πια καθεστώς...

Αυτό το καθεστώς και ότι αυτό υπηρετεί και εκπροσωπεί, ότι χρώμα και να έχει και ότι πολιτικό και ιδεολογικό προσωπείο και να χρησιμοποιεί, καλούμαστε όλοι οι Έλληνες πατριώτες  να ενωθούμε σε ένα κοινό μέτωπο Αντίστασης και να το ανατρέψουμε...


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Τheodorakism


Σχόλια