"ΖΑΤΟΥΝΑ, ΈΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΞΟΡΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ" - Παρουσίαση βιβλίου



Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης και οι εκδόσεις Πάραλος, σας προσκαλούν: 

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στις 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο "Γαλαξίας", στην πλατεία Νέας Σμύρνης, στην παρουσίαση του βιβλίου της Αφροδίτης Μήτσου 

"ΖΑΤΟΥΝΑ, ΈΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΞΟΡΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ"

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Γεώργιος Κασιμάτης, νομικός, πολιτειολόγος, τ. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τάσος Λέρτας, σκηνοθέτης.

Νικολής Φίλης, πρόεδρος του Μουσείου Ζάτουνας.
Αναστασία Βούλγαρη, συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιάννης Φαλκώνης.


Info: Πνευματικό Κέντρο "Γαλαξίας"- Πλατεία Νέας Σμύρνης,

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ωρα: 7:30 μμ


Για το βιβλίο:

Λίγα λόγια για το βιβλίο της Αφροδίτης Μήτσου Ζάτουνα, ένας χρόνος εξορίας δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη...

Η Αφροδίτη Μήτσου ήταν 16 χρονών όταν οι τύραννοι που κυβερνούσαν την Ελλάδα το 1968, διέταξαν να εκτοπιστεί στη Ζάτουνα ο Μίκης Θεοδωράκης και η οικογένειά του. 

Η Αφροδίτη δούλευε βοηθός σε σπίτια από 8 χρονών. Μόνο δυο τάξεις στο δημοτικό σχολείο είχε πάει. Η ζωή της αρχίζει να ομορφαίνει όταν τον Μάρτιο του 1967 ξεκινά να εργάζεται στην οικογένεια Θεοδωράκη. Όμως η χαρά της δεν θα κρατήσει για πολύ. Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 θα ανατρέψει την ήρεμη οικογενειακή ζωή. 

Η Αφροδίτη θα ακολουθήσει την οικογένεια στην εξορία και θα βιώσει το σατανικό σχέδιο εξόντωσης του Μίκη και της οικογένειάς του. 


Όμως η Αφροδίτη δε θα λυγίσει. Αντιθέτως, θα μεταφέρει στην Αθήνα μυστικά σημειώματα, ταινίες με τραγούδια και παρτιτούρες κι έτσι η μουσική του Θεοδωράκη θ' ακουστεί στην Ευρώπη, ενώ εκείνος θα είναι φρουρούμενος από δεκατρείς χωροφύλακες.  

Αργότερα, στη μεταπολίτευση, θα γράψει ένα ημερολόγιο. Όχι για να εξιστορήσει τα προσωπικά της βάσανα, αλλά για να μας πει: «αυτοί οι άνθρωποι ήταν η οικογένειά μου κι ό,τι έκανα από αγάπη το έκανα».  

Σχόλια