ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ - του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


Διαβάστε επίσης:



Εδώ και καιρό ζούμε τις συνέπειες της ανυπαρξίας πολιτικής από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ανυπαρξία πολιτικής που σιγά-σιγά και σταθερά μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Ποια είναι αυτή:

Η χώρα έχει απομονωθεί με την κατάληψη των τελωνείων στα σύνορα με όλες τις όμορες χώρες  και έχει παραλύσει από τα δεκάδες μπλόκα αλλά και από την γενική απεργία όλων ανεξαρτήτως των κλάδων της κοινωνικής ζωής, ενώ οι αγρότες με τα εκατοντάδες τρακτέρ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να κατεβούν στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος.

Είναι φανερό ότι φτάσαμε πλέον στην ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ανεξάρτητα από τις κινήσεις της Κυβέρνησης που προς το παρόν παρακολουθεί αδρανής τις εξελίξεις αδύναμη, σαν να μην υπάρχει.

Σήμερα για πρώτη φορά αποφάσισε να βγει από τη νάρκη της αλλά αντί να δώσει κάποια λύση εκτονώνοντας την κατάσταση, δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα προσπαθώντας έτσι να αποτρέψει την σύγκρουσή της με τους αγρότες που όπως φαίνεται αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι για όλα, αφού τους έχουν φτάσει στο σημείο να παλεύουν για τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματά τους. Μια σύγκρουση για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση. Ο «διάλογος» που προτείνει τώρα είναι στάχτη στα μάτια των αγροτών, αφού τις αποφάσεις δεν τις παίρνει η κυβέρνηση αλλά οι Θεσμοί.

Βεβαίως μια σύγκρουση όποιας μορφής και με όποια αποτελέσματα θα είναι πλήγμα δεινό σε μια καταρρέουσα χώρα. Και είναι βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει όχι μόνο σε βαθύτερη κρίση αλλά παράλληλα και σε μια ακόμα βαθύτερη αλλαγή της ψυχολογίας του Ελληνικού Λαού, ο οποίος πιστεύω ότι συνειδητοποιεί πλέον σε ευρύτατη κλίμακα την ορθότητα των προβλέψεων και των θέσεών μας για το αδιέξοδο στο οποίο μας έχει οδηγήσει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διχαστική δήλωση του κ. Τσίπρα που μας χωρίζει σε καλούς και κακούς Έλληνες αποδεικνύει ότι έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα. Αφού για κείνον «κακοί» προφανώς είναι η Δεξιά κι όμως την ίδια στιγμή ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν αναδειχθεί σε αρχιερείς της Νεοφιλελεύθερης Δεξιάς πολιτικής που εφαρμόζουν κατ’ εντολήν των ξένων Θεσμών. Και τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν ακριβά οι ίδιοι την ολέθρια πλάνη τους. Δεδομένου ότι ο Ελληνικός Λαός έχει την αρετή να μην υποτάσσεται τελικά. Και έχει έρθει πλέον η ώρα αυτή του «τελικά», η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ που είναι η γενικευμένη σύγκρουση της Κυβέρνησης με τον Ελληνικό Λαό του οποίου η αιχμή είναι σήμερα οι Έλληνες αγρότες στο σύνολό τους και η απόφασή τους να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα, όπου η ίδια η ζωή ανάγκασε τους Έλληνες να συγκροτήσουν ένα ανθρώπινο ακέφαλο μεν όμως ενιαίο μέτωπο πάλης. Η δύναμη που εκπέμπει ο παλλαϊκός ξεσηκωμός του Λαού όλων των κλάδων με επί κεφαλής τους αγρότες είναι τόσο μεγάλη που είναι κρίμα (ακόμα και στην περίπτωση που η Κυβέρνηση και οι Θεσμοί υποχωρήσουν κάπως) να έχουν ως κέρδος λίγα ψιχία. Ο Λαός μας δεν αξίζει μια τέτοια εξέλιξη που σε βάθος χρόνου θα τον οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση.

Αντίθετα αν με την απελπισία αλλά και τη θέληση που τον οδηγούν σ’ αυτόν τον γενικό ξεσηκωμό είχε φροντίσει να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν ως μια ενιαία δύναμη και με κοινούς στόχους στρατηγική τακτική αλλά και προοπτική, θα μπορούσε να κερδίσει πολλαπλάσια.

Γιατί είναι οι ίδιες οι διεθνείς δυνάμεις που μας αναγκάζουν να έχουμε όχι τρεις ή τέσσερις αλλά μόνο δύο εθνικές πολιτικές. Την πολιτική που ακολουθεί τις εντολές των Θεσμών και την πολιτική που υποστηρίζει τη σύγκρουση με τους Θεσμούς.

Δυστυχώς η συγκρότηση αυτού του Ενιαίου Μετώπου Πάλης που δεν θα διαπραγματευόταν απλώς για λίγα ψίχουλα παραπάνω αλλά θα είχε ως στόχο την κατάκτηση των ουσιαστικών δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

Γι’ αυτό το λόγο η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ δεν έχει φτάσει μόνο για την Κυβέρνηση αλλά κυρίως για τον Λαό. Και αυτή είναι η μεγάλη Τραγωδία.

Αθήνα, 10.2.2016
Μίκης Θεοδωράκης


Σχόλια

  1. Ειναι πια αναστρεψιμη η πορεια? Δεν νομιζω ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντοτε είναι αναστρέψιμη η οποιαδήποτε πορεία Ανδρέα. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Συστήματος, είναι που έχει κάνει τους πολλούς να πιστεύουν το αντίθετο...

      Όταν πατήσουν οι πολλοί γερά στα πόδια τους και αρχίσουν να ενημερώνονται και να καλλιεργουνται, τότε "θα' ρθει ανάποδα ο ντουνιάς". Η Γνώση είναι δύναμη...

      Χρ.Σωτ.

      Διαγραφή
  2. Αγαπημένε Μίκη, ακόμη με "Λ" αναφέρεσαι στον ελληνικό λαό ;..
    Νομίζεις ότι το αξίζει ;
    Όταν από τα ζεϊμπέκικα του ΟΧΙ τον περασμένο Ιούλιο στην Πλατεία Συντάγματος και μετά την "καρπαζιά" - προδοσία που ακολούθησε την επόμενη μέρα, αυτός ο "Λ"αός πήγε και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, μόνον ΛΑΟΣ που δεν είναι..
    Είναι εξυπνάκιας, αστοιχείωτος, αδιάφορος, αποβλακωμένος και αποχαυνωμένος..
    Και η όποια πρόσκαιρη αντίδραση - δεν λέω αντίσταση λόγω της βαρύτητας της λέξης, προκαλείται από μεμονωμένους κλάδους και όχι συνολικά και κυρίως όχι μαζικά. Μόνο για τα ψιχία..τα δικά τους, όχι των άλλων..
    Γι'αυτό οι αγρότες αντιδρούν στην εποχή της αναδουλειάς, γι'αυτό οι απεργίες που οργανώνουν οι συνδικαλιστές είναι μόνον 24ωρες..
    Αν δεν ήταν συστημικά τα σωματεία, οι σύλλογοι και τα συνδικάτα, θα οργάνωναν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, σε όλους τους κλάδους και τομείς, ώστε να παρέλυε το Κράτος και να έλεγε ο πρωθυπουργός στους.. Θεσμούς : "βλέπετε τί γίνεται εκεί κάτω"; δεν μπορώ πλέον να τους ελέγξω"..

    Τώρα, απλώς θα "λουστούμε" κι εμείς, την ηλιθιότητα της πλειοψηφίας..

    Α.Ρ.Η.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι προτείνεις εσύ Α.Ρ.Η.Σ στον Μίκη Θεοδωράκη και σε εμάς; Να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε; Να σταματήσουμε να προσπαθούμε;

      Όταν πονάει το κεφάλι δεν το κόβεις, προσπαθείς να το γιατρέψεις!

      Δεν αντιλαμβανόμαστε την ισοπεδωτική λογική και κριτική σου! Ο Μίκης Θεοδωράκης αγωνίζεται 70 χρόνια, αν σκεφτότανε έτσι θα είχε σταματήσει απ' το 60' τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες!

      Διαγραφή
    2. Ας σταματησει η καραμελα με την εκλογη της καθε κυβερνησης και την "πλειοψηφια". ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 18% επί των ψηφισάντων, ακόμα μικρότερα και ελάχιστα ποσοστά πήραν τα υπόλοιπα κόμματα και ο ελληνικός Λαός έδειξε έμπρακτα την αποστροφή του για το πολιτικό κατεστημένο της αρρωστημένη εποχής μας. Μια αποστροφή που φαίνεται στις περισσότερες χώρες της Δύσης από τους Λαούς, όλο και περισσότερο όσο περνά ο καιρός.

      Αυτό που μένει είναι να ενημερωθούν πλήρως οι περισσότεροι αδαείς και να οργανωθεί η Αντίσταση. Με την στάση σου Α.Ρ.Η.Σ.δεν βοηθάς προς αυτήν την κατεύθυνση. Και αν όντως πιστεύεις πως δεν υπάρχει ελπίδα και αυτός ο Λαός είναι άχρηστος, τοτε το μόνο που σου μένει είναι να κατσεις σπίτι σου και όχι να διατυμπανίζεις κάθε τόσο το ότι " δεν υπάρχει ελπίδα"... Αυτά κάνουν οι "απέναντι", όχι όσοι παλεύουν για ανατροπή...

      Φιλικά,

      Χρ.Σωτ.

      Διαγραφή
    3. Η πρότασή μου υπάρχει ήδη μέσα στο σχόλιό μου και είναι και απλή και αποτελεσματική..
      Δεν είμαι εγώ το Σύστημα, το Σύστημα είναι οι εργατοπατέρες.
      Σαφώς και δεν κρίνω τον Μίκη, τον οποίο μελετάω, ακολούθησα και πάντοτε αγαπώ.
      Όμως, αυτό δεν μου απαγορεύει να διαφωνώ με ορισμένες σκέψεις του. Το γνωρίζει κι ο ίδιος.

      Αν μου επιτρέπεις όμως Χρήστο, δεν βλέπω και κανέναν τρομερό αγώνα επί της ουσίας, από κανέναν..
      Πυροτεχνήματα μόνο. Όταν ο λαός ήταν Λαός, έπαιρνε τα τουφέκια. Με απεργίες μεμονωμένες, αποχή από τα κοινά και αρθρογραφία, η Ελλάδα δεν σώζεται..

      Με αγάπη,
      Α.Ρ.Η.Σ.

      Διαγραφή
    4. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ13 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:05 π.μ.

      Αν μου επιτρέπεις Α.Ρ.Η.Σ., εδώ και πάνω από δέκα ημέρες στο μπλόκο του Κορωπίου, με εξορμησεις ενημέρωσης στον κόσμο των γύρω περιοχών (Μεσόγεια) και αποκορύφωμα (μέχρι στιγμής!) το τρέχων διήμερο (χθες, Παρασκευή και σήμερα Σάββατο) επίσκεψης των αγροτών και λοιπών κλάδων στο κέντρο της Αθήνας, δεν λέγονται "μεμονωμένες απεργίες, αποχή από τα κοινά και αρθρογραφία"...

      Υπάρχει όμως δυστυχώς μία μεγάλη μερίδα πολιτών αυτής της χώρας, που βαριέται να ζυμώσει, γι αυτό κοσκινίζει επί δέκα ημέρες (με τις γνωστές ατάκες: "οι αγρότες βολεμένοι, οι συνδικαλιστές εργατοπατέρες, οι εκπαιδευτικοί κρατικοδίαιτοι, τα παιδιά άμυαλοι κουκουλοφόροι" κ.ο.κ.)... Λυπάμαι αν αυτή η νοοτροπία συναντάται και σε μία Σπίθα. Χθες είχαμε 12/2/2016, τέσσερα χρόνια μετά το 2012... Αν κάτι μάθαμε, είναι πως η Αντίσταση γινόταν και γίνεται από λίγους.

      Φαντάζομαι, αρνούμενη την αποχή απο τα κοινά και την στείρα αρθρογραφία, σήμερα θα μας συναντήσεις στο Σύνταγμα...

      Εμείς εκεί θα είμαστε.

      Χρ. Σωτ.
      Εκπρόσωπος Σπίθας Μαρκοπούλου "Ζ"

      Διαγραφή
    5. Όποιος βαριέται να ζυμώσει, ΔΕΝ μπαίνει με την κοιλιά στο στόμα σε ένα Κίνημα, την πρώτη μέρα δημιουργίας του, δεν βγαίνει την τελευταία αναγκαστικά τρία χρόνια αργότερα (λόγω αυλαίας), έχοντας δώσει ψυχή και σώμα, δεν δίνει καθημερινά τον αγώνα του μέσα στο Σύστημα.

      Όχι δεν θα είμαι στο Σύνταγμα.
      Και στην Κερατέα που δόθηκε μεγάλος αγώνας των κατοίκων, πήγε κι ο ίδιος ο Μίκης, τελικά εκεί επιλέχτηκε να δημιουργηθεί ΧΥΤΑ αλλά με άλλο όνομα, βλ. Θεσμοί αντί Τρόϊκα.
      Μόνο με συλλαλητήρια, ποτέ δεν άλλαξε ο κόσμος..Καλά είναι, δεν αρκούν όμως..

      Εγώ, βγήκα στους δρόμους με την ΣΠΙΘΑ διότι μόνο τότε φάνηκε ότι θα άλλαζε κάτι ουσιαστικά..

      Αλλά, λίγο οι Καζάκηδες, οι Ζουράρηδες και λίγο η αλητεία, τον απογοήτευσαν και τον Μίκη.

      Τώρα καλά ξεμπερδέματα..
      Α.Ρ.Η.Σ.

      Διαγραφή
  3. Αυτός ο Λαός που με μεγάλη ευκολία οι διάφοροι καθυβρίζουν σε κάθε ευκαιρία είναι ο ίδιος Λαός που αγωνίζεται εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια για την ζωή του και την πατρίδα του.

    Είναι ο Λαός που παραμένει ανυπότακτος. Κι αυτό το είδαμε και την περίοδο 2010-2012 και με το τρανό του ΌΧΙ τον Ιούλιο του 2015.
    Το βλέπουμε και καθημερινά με την σιωπηλή του αλληλεγγύη στον πάσχοντα συνάνθρωπό του.
    Ο ελληνικός Λαός είναι ένας μεγάλος Λαός γιατί συμπάσχει με όλους τους λαούς του κόσμου και στέκεται πάντα στο πλευρό των αδυνάτων και των κατατρεγμένων.

    Ο ελληνικός Λαός απέδειξε και πάλι την μεγαλωσύνη του με τους Σύριους πρόσφυγες. Όπως κάθε λαός, έτσι και ο ελληνικός έχει τα ελαττώματά του. Ε, και;
    Ο Λαός μας κάνει ήδη την αυτοκριτική του και γνωρίζει το μερίδιο της ευθύνης του για τη σημερινή κατάσταση, γι αυτό και δεν θα γίνει ραγιάς και σήμερα υψώνει και πάλι το ανάστημά του.

    Σήμερα, τις ώρες των μεγάλων κινητοποιήσεων των αγροτών και των άλλων κλάδων, αποτελεί ωμό οπορτουνισμό να καθυβρίζει κάποιος τον λαό και στην ουσία εξυπηρετεί τις δυνάμεις του Σκότους.
    Και εν πάσει περιπτώσει, όσοι υβρίζουν τον Λαό μας, ας μας δείξουν τους δικούς τους αποτελεσματικούς αγώνες...νισάφι πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.