«Μίκης Θεοδωράκης» θα ονομαστεί το υπό ανακατασκευή κτήριο του Παλιού Τελωνείου



«Μίκης Θεοδωράκης» θα προταθεί να ονομαστεί το υπό ανακατασκευή κτήριο του Παλιού Τελωνείου σε πολυχώρο πολιτισμού στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Την ανακοίνωσε έκανε στο σημερινό έκτακτο Δ.Σ. ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, ενώ το θέμα θα συζητηθεί διεξοδικά στη συνεδρίαση του συμβουλίου της Δευτέρας.

Το Δ.Σ. θα αποφασίσει επίσης την ανακήρυξη του μουσικοσυνθέτη σε επίτιμο δημότη Χανίων με την εκδήλωση να συμπίπτει με τα εγκαίνια του σπιτιού-μουσείου στον Γαλατά τον ερχόμενο Μάιο.

ΔΑΝΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή αιτήματος αναχρηματοδότησης των δανείων του προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Τα δάνεια του Δήμου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών ανέρχονται στο ποσό των 4.234.000 ευρώ , με το ετήσιο τοκοχρεολύσιο από 1-1-2016 να είναι 748.000 ευρώ και το επιτόκιο να φτάνει 5,9%. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ν. Αλεξανδράκης στόχος του αιτήματος είναι να ρυθμιστούν τα δάνεια του Δήμου με καλύτερους όρους και με χαμηλότερο επιτόκιο κάτι που επιτρέπει η νομοθεσία στους ΟΤΑ. Το αίτημα ψήφισαν όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι με την κ. Χ. Χατζηδάκη (παράταξη Σκουλάκη) να δηλώνει ότι ψηφίσει αλλά με επιφύλαξη.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Την έγκριση του έδωσε το Δ.Σ. του «Πράσινου Ταμείου»για την χρηματοδότηση του Δήμου Χανίων με το ποσό των 500.000 ευρώ για την αγορά του κτηρίου στην οδό Τζανακάκη που σχεδιάζεται η ανακατασκευή του και η μετατροπή του σε δημοτική βιβλιοθήκη. Το ποσό αναμένεται να εκταμιευτεί πολύ σύντομα και μαζί με 410.000 που θα δώσει ο Δήμος από ιδίους πόρους θα αξιοποιηθεί για την αγορά του κτηρίου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του “Πράσινου Ταμείου” συγχρηματοδοτεί την αγορά διατηρητέων κτηρίων στις πόλεις προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.


Σχόλια