Μαγικές στιγμές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!



Αγαπητοί αναγνώστες,

Μαγικές στιγμές ζήσαμε χτες 17/10 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος!


Ήταν όλοι εκεί για να παρακολουθήσουν την σπουδή του Στέφανου Κορκολή πάνω σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη, απ' τον διπλό δίσκο Συνάντηση που έγινε χρυσός μέσα σε χρόνο ρεκόρ, αλλά και σε 5 τραγούδια απ' τον προδομένο κύκλο τραγουδιών "Μια Θάλασσα Γεμάτη Μουσική", που ο Στέφανος Κορκολής σύντομα θα δισκογραφήσει.


Τολμούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μουσική αποκάλυψη μεγατόνων! Και αυτή η αποκάλυψη έχει όνομα και λέγεται Σοφία Μανουσάκη. Ένα όνομα που πρέπει να το θυμάστε, διότι θα απασχολήσει την Ελληνική μουσική τα επόμενα χρόνια ως η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια!



Για τον Στέφανο Κορκολή τι μπορεί να πει κανείς; Έχει μπει μέσα στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη όσο λίγοι και το αποδίδει με μια τέτοια φρεσκάδα και ένα τέτοιο αστείρευτο πάθος που σου δίνει την εντύπωση ότι έχει γεννηθεί για να το ερμηνεύει... Είναι δεδομένο ότι έχουμε να κάνουμε με έναν απ' τους κορυφαίους πιανίστες, σολίστ και μουσικούς στον κόσμο.



Ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε το παρών και μίλησε σε μεγάλη φόρμα κατά την διάρκεια της παράστασης ευχαριστώντας τους συντελεστές για την καταπληκτική εργασία πάνω στο έργο του! 



Μετά από τέτοιες προσπάθειες αισιοδοξούμε ότι ο πολιτισμός στην Ελλάδα δεν είναι μια τελειωμένη υπόθεση!


Ακολουθεί σύντομο Video απ' τον Χρήστο Ζουλιάτη.


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού




Σχόλια

  1. Ήταν ιδιαίτερη εμπειρία. Γιατί; Διότι 1) ακούσαμε τραγούδια που τα είχαμε "στο χρονοντούλαπο" με τέτοιο τρόπο, που ήταν καινούρια και ακόμα πιο συγκλονιστικά. 2) Ακούσαμε κομμάτια που θέλουν κι αυτά τον χρόνο τους για να γραφτούν στις ψυχές μας, όπως και τα "κλασικά", μα με υποσχέσεις φρέσκες. 3) Οι ερμηνείες, ήταν κινητήριες δυνάμεις για συναισθήματα, σκέψεις, έμπνευση 4) Αισθανθήκαμε ελπίδα, άνοιγμα δρόμου, ευκαιρίες, αγάπη για την μουσική. 5) Τα παραπάνω, θα τα επιβεβαίωνε όλος ο κόσμος εκεί, γιατί γέμιζε την αίθουσα, ΚΑΙ κυριολεκτικά, ΚΑΙ μεταφορικά.
    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχη, μοναδικη βραδυα "μυσταγωγια" θα την ελεγα!!!
    Συμφωνω για οσα γραφτηκαν για τον Στεφανο και την Σοφια. Μην ξεχναμε ομως και αλλη μια μεγαλη ερμηνευτρια που δημιουργειται αυτη την στιγμη με την διδασκαλια του Μικη. Την Μπεττυ Χαρλαυτη που ετοιμαζει εκπληκτικες δουλειες με την επιβλεψη του Μικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα φως στο σκοτάδι της εποχής!
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.