Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Με συγκίνηση χαιρετίζω τη σημερινή σας εκδήλωση, την αφιερωμένη στην επανένωση του Λαού της Κύπρου.

Ένα όραμα, για το οποίο παλεύω από το 1964. Αργότερα, στα 1986, όταν με τον Zulfu Livaneli ιδρύσαμε τις Επιτροπές Ελληνοτουρκικής Φιλίας, διακηρύξαμε από την Πόλη την ίδια ευχή.

Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν επί τέλους γίνει η επανένωση, θα λάμψει η Κύπρος από την πρόοδο και την ευτυχία του Λαού της.

Δεν ξέρω αν θα προλάβω να δω το μεγάλο αυτό Όραμα να γίνεται πραγματικότητα. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να το ζήσει ο Λαός της Κύπρου, οι νέοι και οι νέες της, να ζήσουν στο Μέλλον που τους αξίζει.

Λυπάμαι που δεν είναι δυνατόν να βρεθώ μαζί σας τη σημερινή βραδιά, όμως σφίγγω το χέρι των αγαπημένων φίλων και συνεργατών μου Zulfu Livaneli και Μαρίας Φαραντούρη και συγχαίρω όλους εκείνους που βοήθησαν στην διοργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής, καθώς και όλους εσάς που δίνετε σήμερα το αγωνιστικό σας παρών.

Σας χαιρετώ όλους και όλες.

Με την αγάπη μου και τις ευχές μου,


Μίκης Θεοδωράκης
18 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.