Μήνυμα Μίκη Θεοδωράκη



Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές της ΣΠΙΘΑΣ
σημερινοί, χθεσινοί και αυριανοί,

Σας γράφω με αληθινό πόνο για την πατρίδα μας και για τον Λαό μας, για τον χρόνο που χάθηκε, για την  Σπίθα που ενώ ξεκίνησε σαν Ήλιος, κατάντησε λυχνάρι. Όμως εξακολουθεί να υπάρχει, κι αυτό χάρη στην ακλόνητη πίστη δέκα-είκοσι το πολύ συναγωνιστών στις ιδέες μας και σε μένα προσωπικά.

Τελικά, όπως ασφαλώς θα το βλέπετε κι εσείς, οι πολιτικές εξελίξεις και η ίδια η Ζωή με ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ.

Σας καλώ λοιπόν να μη χάσουμε κι αυτή τη νέα ευκαιρία και να βοηθήσετε όλοι και όλες να ξαναγίνει η ΣΠΙΘΑ όπως την ονειρευτήκαμε από την πρώτη στιγμή: Δυνατή και πρωτοπόρα με ακτινοβολία και με πειθώ, αληθινός μπροστάρης στις εξελίξεις, με στόχο τη λύτρωση του Λαού και την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Για τον λόγο αυτόν αποφασίσαμε εγώ και κάποιοι από τους πιστούς μου φίλους και συναγωνιστές να σας ξαναθυμίσουμε όλα τα κείμενα που γράψαμε ως τώρα με θέμα την ανάγκη της δημιουργίας του Πανελλήνιου Λαϊκού Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου, που θα βοηθήσει τον Λαό να απαλλαγεί μια για πάντα από την ξένη ακρίδα και να γίνει αφέντης στη χώρα του.

Όπως βλέπετε, σήμερα όλοι και ειδικά αυτοί της προδομένης Αριστεράς μιλούν για Μέτωπο.

Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την Ιδέα, όπως κάνανε ως τώρα.

Αθήνα, 21.8.2015
Μίκης Θεοδωράκης

Πηγή: http://www.mikistheodorakis.gr/el/writings/statements/?nid=5189

Σχόλια

  1. Η Σπιθα Κουκακιου-Ν.Κοσμου¨Γεωργιος Καραισκακης¨¨ και εγω προσωπικα δηλωνουμε παροντες στο καλεσμα σου ,Μικη,για να γινει η ΣΠΙΘΑ,οπως ολοι την ονειρευτηκαμε απο την πρωτη στιγμη,με σκοπο την κατακτηση της Εθνικης Ανεξαρτησιας και την απαλλαγη της πατριδας μας απο τους ξενους δυναστες.Ο αγωνας συνεχιζεται,
    Μαζι σου Μικη!!!
    ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπίθα Παπάγου-Χολαργού22 Αυγούστου 2015 στις 3:52 μ.μ.

    Τα μέλη της Σπίθας Παπάγου-Χολαγού "Τάσος Λειβαδίτης" δηλώνουμε παρόντες στο νέο κάλεσμα του Μίκη.

    Η πίστη μας στις Ιδέες της Σπίθας και στον ίδιο προσωπικά, παραμένει ακλόνητη.

    Ο αγώνας συνεχίζεται!

    Για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη, Δυνατή κι Ελεύθερη!

    Μαζί σου Μίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mίκη Θεοδωράκη είμαστε μαζί σου απ' το Α έως το Ω!

    Θέλω να κάνω μια επισήμανση για την νέα μόδα των ημερών που λέγεται "Λαϊκή Ενότητα". Όσον αφορά δηλαδή το ζήτημα Αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ (που τώρα μετεξελίχθηκε σε Λαϊκή Ενότητα):

    Ο κ.Λαφαζάνης, ο κ.Λαπαβίτσας, ο κ.Στρατούλης, αλλά και άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη της αριστεράς που τώρα δηλώνουν ότι επιθυμούν την σύσταση ενός Μεγάλου Αντιμνημονιακού Μετώπου, θα πρέπει να απαντήσουν αν θα κατέβουν στις ερχόμενες εκλογές που θα γίνουν σε περίπου 30 ημέρες. Αν το κάνουν, τότε η πρότασή τους για Μέτωπο είναι εντελώς ευκαιριακή και βρίσκεται στο κοινοβουλευτικό πλαίσιο του συστήματος.

    Για να είναι συνεπείς με τον εαυτό τους και την πρότασή τους, θα πρέπει να δηλώσουν ΤΩΡΑ ότι δεν θα κατέβουν στις ερχόμενες εκλογές και οι ενέργειες – προσπάθειες για την σύσταση του Μετώπου θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις εκλογές.

    Παλλαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο δεν χτίζεις σε ένα μήνα. Το Μέτωπο το χτίζεις μέσα στον χρόνο, μέσα απ' τους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες και μέσα απ' τις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες που συντελούνται στην βάση του απλού ακομμάτιστου κόσμου της εργασίας. Όταν όμως ο Μίκης Θεοδωράκης μιλούσε για την ανάγκη της δημιουργίας του Μετώπου ήδη απ' το 2011, ο κ.Λαφαζάνης και η αριστερή πλατφόρμα ήταν τυφλωμένοι απ' την εξουσία που ερχόταν...

    Είδαμε και είδε και ο κ.Λαφαζάνης τι την έκανε αυτήν την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ... Τι θα είχε γίνει κύριοι της αριστερής πλατφόρμας αν είχατε ακούσει τον Θεοδωράκη από τότε; Θα είχε μνημόνιο η Ελλάδα σήμερα; Οφείλετε να απαντήσετε!

    Το είχε προβλέψει και αυτό ο Μίκης Θεοδωράκης. Το φώναζε. Μέσα απ' το σύστημα, μέσα από εκλογικές διαδικασίες δεν χτυπιέται το θηρίο... Πιο παραστατικά είχε φέρει το παράδειγμα του ιστού της αράχνης στον οποίο ξέρουμε και είδαμε όλοι τι γίνεται άμα πέσεις μέσα. Επίσης είχε μιλήσει για τις ράγες του τρένου. Δεν έχει σημασία έλεγε ποιος είναι ο μηχανοδηγός στο τρένο αν οι ράγες το οδηγούν πάντα στην ίδια κατεύθυνση, αυτή της καταστροφής...

    Αν λοιπόν ο κ.Λαφαζάνης έχει την διάθεση, το πολιτικό και το προσωπικό σθένος να παλέψουμε όλοι μαζί ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - δίχως ο ίδιος και εκείνοι που τον στηρίζουν να είναι βουλευτές - για την δημιουργία ενός Μεγάλου Αντιμνημονιακού Μετώπου που θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό να ξεριζώσουμε τις ράγες που οδηγούν το τρένο ΕΛΛΑΔΑ στον γκρεμό και να τις στρέψουμε προς μια άλλη, απελευθερωτική κατεύθυνση, τότε αμέσως πρέπει να το δηλώσει και να ξεκινήσουν οι συνομιλίες και οι διεργασίες για την δημιουργία του Μετώπου.

    Και για να εξηγούμεθα: Μέτωπο δεν σημαίνει 27%, ούτε 37%, ούτε 47%. Μέτωπο ευρύ, παλλαϊκό, πλειοψηφικό και αποφασισμένο, σημαίνει 50% και άνω... Μόνο αν έχεις μαζί σου παραπάνω απ' τον μισό Ελληνικό λαό μπορείς να καταφέρεις να κάνεις πολιτική πράξη τα ιδεολογικά και πατριωτικά σου προτάγματα.

    Τα προτάγματα της ΣΠΙΘΑΣ παραμένουν τα μοναδικά αυθεντικά πατριωτικά ζητούμενα σήμερα:

    ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ


    Χρήστος Ανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Μίκη

    Σέβομαι και εκτιμώ τους αγώνες σου.
    Για την αποκατάσταση όμως της ιστορικής αλήθειας,
    θα μου επιτρέψεις να αναφερθώ στην προσωπική μου
    εμπειρία.
    Την αναγκαιότητα για την δημιουργία Μετώπου, την πρωτοδιάβασα
    για πρώτη φορά, την άνοιξη του 2010
    σε κείμενο με τον τίτλο Διακήρυξη Αντίστασης που είχαν
    γράψει και δημοσιοποιήσει, Δημοκράτες Πατριώτες.
    Τις ιδέες και τις θέσεις εκείνου του κειμένου, είδα
    να τις αναπαράγουν μετά από λίγους μήνες,
    δεκάδες κινήματα και πρωτοβουλίες.
    Οι συντάκτες εκείνου του κειμένου, σεμνοί αγωνιστές,
    είχαν πει ότι δεν θέλησαν να οικειοποιηθούν
    την πατρότητα του κειμένου επειδή πιστεύουν ότι οι πολιτικές ιδέες
    ανήκουν στο λαό και όχι σε άτομα η κινήματα.
    Για του λόγου το αληθές έχω κρατήσει το ιστορικό εκείνο κείμενο
    και είναι όποτε θέλετε στη διάθεση σας.

    Με εκτίμηση
    Παύλος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Φωτιάδη δεν γνωρίζουμε σε ποιο κείμενο αναφέρεστε αλλά δεν έχει καμία σημασία. Δεν αποκλείεται την ιδέα του Μετώπου να την σκέφτηκαν και άλλοι, απλούστατα διότι αποτελούσε και αποτελεί την κοινή λογική για την διέξοδο απ' τα μνημόνια (και ότι αυτά συνεπάγονται).



      Διαγραφή
  5. -Καποιες επισημάνσεις.
    Σωστα οσα γράφει στο σχολιό του ο κ. Ανδρέου (και βέβαια η λιτή αλλά γεμάτη νοήματα δηλωση του σεβαστου μας Μίκη ). Στην προέκταση ολων αυτών, λοιπόν, α) Ο κ. Λαφαζάνης είπε καθαρα στις δηλωσεις του των τελευταίων ημερων ότι το σχημα που στην ουσία ανακυκλώνει με άλλο τίτλο,εχει χαρακτήρα πρωτίστως εκλογικο. οσοι προσχωρήσουν σε αυτό, θα πρέπει να δεχτούν την πρωτοκαθεδρία της πρωην "πλατφόρμας" . β) Η συμφωνια του με τα λεγομενα της προεδρου της Βουλής ,περι "θωρακίσεως του Συνταγματος" και σεβασμου των θεσμών" , (παραπέμπω στις δηλωσεις τους μετα τη συναντηση τους) , δεν εχουν άλλη έννοια από ένα πονηρό κλεισιμο ματιού στους Προστάτες ότι θα παραμενουν παση θυσία και εν παντι χρονω στα πλαίσια του Καθεστώτος Κατοχής. Εάν ο κ. Λαφαζάνης (για την προεδρο της Βουλης ,ως επαγγελματία "πολιτικης" καρριέρας, ειναι όλα εμφανή,απο την διαφήμιση που της γινεται μονίμως από τα ΜΜΕ,μεχρι και την εν μια νυκτι επιβολή της ως υποψηφιας κλπ, στο Συριζα) επίστευε εστω και λεξη από όσα δηθεν "φιλολαικα" λεγει, θα επρεπε να εχη αποχωρήση από τη διαδικασία της ψηφίσεως του Μνημονίου ΙΙΙ, καταγγέλλοντάς το ως αντιθετο με την Οικουμενικη Διακηρυξη των Δικαιωμάτων και σωρεία αλλων Διεθνών ανθρωπιστικών συμβασεων,και αντιθετο και προς τις θεμελιώδεις διαταξεις του Συνταγματος που αφορουν τα δικαιώματα των πολιτων και την εθνική ανεξαρτησια της χωρας. Παρέμεινε όμως εκει, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ετσι και αυτό το τριτο πραξικοπηματικό Μνημονιο. Αυτό λοιπόν το αποκρυπτει με "πολιτικες" υποσχέσεις περι μελλοντικης ακυρωσεώς του , ενώ ξερει πολύ καλα ότι ΚΑΙ ο ιδιος το ενομιμοποιησε ! Γι αυτό ακριβως,κλεινοντας το ματι,και κοροϊδεύοντας τον πολύ κόσμο που βεβαια δεν γνωριζει νομικα τερτίπια,ομιλεί εμφατικά περι "σεβασμου των Θεσμων" . Ευχαριστω για την φιλοξενία,
    Χρήστος Παρίσης, Αθηνα, jfr23tb@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλοντας να συμβάλλω στο διάλογο με μια ουσιαστική επισήμανση στο κυρίαρχο χαρακτηριστικό του Παλλαϊκού Μετώπου που θεωρώ ότι πρέπει να είναι Εθνικοαπελευθερωτικό, αντισυστημικό & όχι αντιμνημονιακό. Γιατί τα μνημόνια που συνοδεύουν τις δανειακές συμβάσεις είναι στην ουσία οι απαραίτητες πολιτικές που επιβάλλονται για τη μακροημέρευση του χρεοκοπημένου οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά & ηθικά του ξενόδουλου μεταπολιτευτικού συστήματος εξουσίας. Γι αυτό το λόγο το μέτωπο πρέπει να έχει κυρίαρχα χαρακτήρα που να χτυπά την καρδιά του πολιτειακού συστήματος στοχεύοντας , μετα την ανατροπή του, σε συνταγματική εθνοσυνέλευση με δημοκρατική αντιπροσώπευση όλων των παραγωγικών & πατριωτικών ομάδων της κοινωνίας . Μετά τη ψήφιση του νέου Συντάγματος θα ξεκινήσει η σταδιακή αποξύλωση της κρατικής διοίκησης σε όλα τα επίπεδα με αρχή από την νομοθεσία, δικαιοσύνη προχωρόντας στους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας, παιδείας, κ.ά. προσαρμοσμένη όλη η νέα νομοθεσία στο νέο Σύνταγμα που θα κατοχειρώνει πρωτίστως την Εθνική ανεξαρτησία & τα δικαιώματα-υποχρεώσεις του συμμέτοχου Πολίτη.
    Αντώνης Κούρος
    spithaknossu@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.