Άρχισε το μεγάλο ξεπούλημα! / Δείτε και ακούστε τι έλεγε ο Μίκης στη μεγαλειώδη ομιλία στα Προπύλαια το 2011!


Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την στήριξη των κομμάτων της Δεξιάς, υπέγραψε την «παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων» (δελτίο ειδήσεων Mega), έναντι του ποσού των 1,23 δις ευρώ, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, στην Γερμανική κοινοπραξία Fraport-Sentel. Η Fraport ανήκει στο γερμανικό κράτος.

Η απόφαση του ξεπουλήματος είχε ήδη παρθεί μετά την εισήγηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ την 3η Ιουλίου 2015.

Όπως γνωρίζουμε, σύμφωνα με το νόμο για το ΤΑΙΠΕΔ, το ελληνικό κράτος δεν δικαιούται να εισπράττει χρήματα από παρόμοιες επενδύσεις διότι αυτά θα πηγαίνουν επ’ ευθείας στους δανειστές.

Μιλάμε για κανονική αποικιοκρατία και κατοχή.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αποκρατικοποίησεις, μέχρι να μην μείνει τίποτα που να ανήκει στην Ελλάδα.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεπουληθεί και ολόκληρος ο ορυκτός πλούτος της χώρας. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ουράνιο κλπ.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεπουληθούν τα δάση και οι ακτές μας.

Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα λυμαίνονται τον εθνικό μας πλούτο και ο λαός θα πρέπει να ζήσει με μισθούς πείνας.

Η καρδιά του προβλήματος βρίσκεται στην απώλεια της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Είναι χρέος όλων των αντιμνημονιακών, των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων να ενωθούν για να ξεκινήσει ο αγώνας για την Εθνική Ανεξαρτησία.

Όποιες και όσες πολιτικές δυνάμεις παρεμποδίζουν μια τέτοια συνεργασία και γίνονται τροχοπέδη ενός τέτοιου αγώνα είναι συνυπεύθυνες στην μελλοντική καταστροφή της Ελλάδας και του Λαού της.

Από την άλλη, εμείς, ο Λαός, οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να δημιουργηθεί το Παλλαϊκό Μέτωπο της Αντίστασης και της Απελευθέρωσης της πατρίδας μας από τους ντόπιους και ξένους δυνάστες.


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism 


Παρακάτω, επισυνάπτεται ολόκληρη η μεγαλειώδης ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια των Αθηνών, τον Μάιο του 2011. Σε αυτή τη πρώτη μεγάλη ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, ως Ηγέτη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα, ειπώθηκαν κατά γράμμα, όλα όσα ακολούθησαν μέχρι σήμερα. Όσο αφορά στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, ο Μίκης αναφέρεται στο μετέπειτα ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά στο 14:10 του παρακάτω βίντεο: 
"...αυτή η επιτροπή που θα είναι ανεξάρτητη και πάνω από κάθε δικό μας έλεγχο. Γκαουλάιντερ! Θα εκτιμά την αξία του κάθε περιουσιακού μας στοιχείου και θα το βγάζει σε πλειστηριασμό! ... θα είμαστε δηλαδή ένας Λαός ξένος, στη χώρα του! Το καταλαβαίνετε αυτό; Όταν μπαίνουμε στο λιμάνι και θα είναι τούρκικο, θα μπαίνουμε στο αεροδρόμιο και θα είναι γερμανικό... Αυτό δε το πάθαμε, ούτε με τη γερμανική κατοχή!..."



Σχόλια