ΜΙΚΗ... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΙΓΜΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΕΣΕΝΑ...! (video)


111 φίλοι απ' την Ελλάδα και τον κόσμο και μέσα από 54 φωτογραφίες σε 5 λεπτά, δίνουν εικόνα στην αγάπη και τις ευχές τους για τον Μίκη Θεοδωράκη, που σήμερα 29-7-2015, συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής!

Ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» και μία τεράστια ευγνωμοσύνη από όλους, για όσα μας έχει προσφέρει και συνεχίζει να μας προσφέρει.

Αγαπημένε μας Μίκη, θα σηκώνεις ψηλότερα τις γενιές των ανθρώπων για χιλιάδες χρόνια ακόμα.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΙΓΜΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΕΣΕΝΑ...
Με αγάπη και απεριόριστη εκτίμηση,
Οι απανταχού Θεοδωρακιστές




Σχόλιο των συντελεστών του Θεοδωρακισμού/Theodorakism:

Η παραπάνω προσπάθεια "χρεώνεται" σε περισσότερους από τους 111 συμμετέχοντες με τη παρουσία τους στις φωτογραφίες! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους συμμετείχαν, αλλά και όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά δε μπόρεσαν! Και βέβαια σε όσους βοήθησαν και δεν εμφανίζονται καν στις φωτογραφίες!

Ευχαριστούμε θερμά τα νέα "μουσικά" παιδιά, από το Περιστέρι ("Ορχήστρα Νέων Ακουσμάτων") και τη Θεσσαλονίκη (μέλη ροκ συγκροτημάτων στη πλειονότητά τους!) για τις πανέμορφες και συλλογικές φωτογραφίες τους.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους "επώνυμους" και "ανώνυμους", από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας αλλά και τους φίλους του εξωτερικού που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα, από τη Ουγγαρία και την Αυστρία μέχρι την Ρουμανία και την Ιταλία!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όμως, την αγαπημένη κα Καλλιόπη Σπανομάρκου, η οποία μας έστειλε τη δική της φωτογραφία, με τη βοήθεια των εγγονών Αρετής και Ιωάννας, και μας έκανε να βουρκώσουμε! Η ιδιαιτερότητα της Καλλιόπης Σπανομάρκου έγκειται στο γεγονός πως γεννήθηκε επίσης στη Χίο, όπως και ο Μίκης, το 1925, όπως και ο Μίκης! 

Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε όλους!

Με μία ευχή/προτροπή: Παραμείνετε ανένδοτοι Θεοδωρακιστές, Αγωνιστές και Οραματιστές ενός καλλίτερου κόσμου. Του κόσμου για τον οποίο μάχεται εδώ και 75 χρόνια ο Μίκης Θεοδωράκης!

Σχόλια

  1. Σήμερα που έχεις τα γενέθλιά σου, η ζωή με βρίσκει ταπί αλλά ψύχραιμη, κι αν με γυρίσεις ανάποδα δεν έχω φράγκο ούτε για τσιγάρο. Γι αυτό το λόγο δεν θα μπορέσω να είμαι κοντά σου με τη φυσική μου παρουσία, αλλά θα είμαι κοντά σου με την ψυχή και την καρδιά μου όπως κάθε στιγμή όσο ζω και υπάρχω. Σε χαιρετώ, εύχομαι να είσαι γερός, δυνατός και σου ζητώ να μείνεις κοντά μας για να ζήσουμε μαζί την ώρα που όπου να 'ναι θα σημάνει !!! Την ώρα της λευτεριάς !!! Χρόνια πολλά αγαπημένε μας Μίκη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτογραφία λάβαμε και από τον αρχηγό, Νικόλαο Μόττα, της ελληνικής 21μελούς αντιπροσωπείας που μετέβη πρόσφατα στη Κούβα!

    Δυστυχώς εστάλη "εκπρόθεσμα" για να συμπεριληφθεί στο φωτο-βίντεό μας, ωστόσο η αξία της παραμένει ανεκτίμηση!

    Ευχαριστούμε θερμά τον Νικόλαο Μόττα και του ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο έργο του!

    Οι συντελεστές του θεοδωρακισμού/theodorakism

    Αυτό ηταν το μήνυμα του Νικόλα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο:

    Κατά την παραμονή μας στην Σάντα Κλάρα, έγραψα το παρακάτω σύντομο σημείωμα το οποίο (ασχέτως βίντεο) θα επιθυμούσα να μεταφερθεί στο Μίκη και στους φίλους του. Για την ιστορία, επισυνάπτω και φωτογραφία της 18/7 από την Σάντα Κλάρα με το κείμενο η οποία τραβήχθηκε στο κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης το οποίο το 1958 κατέλαβαν οι αντάρτες του Τσε, κερδίζοντας την σημαντικότερη ίσως μάχη της Επανάστασης:

    Σάντα Κλάρα, Κούβα 18.7.2015

    Από την ηρωϊκή πόλη της Σάντα Κλάρα, εδώ στο νησί της Επανάστασης, τις καλύτερες ευχές μου στο μεγάλο μας ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, για την συμπλήρωση 90 χρόνων ζωής, γεμάτης αγώνες και περηφάνεια. Να 'σαι πάντα καλά ΜΙΚΗ!

    Με τιμή και αγάπη,

    Μόττας Νίκος


    Μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία, μεταβαίνοντας στο παρακάτω λινκ:

    https://www.facebook.com/theodorakismos/photos/a.668491833279294.1073741828.572122436249568/736486886479788/?type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΗ!!!!!! Ενας απο τους σημαντικότερους συνθέτες παγκοσμιως, μια ισχυρη αγωνιστική προσωπικότητα-συμβολο, ένας λατρης του Ελληνικού πολιτισμου... και πανω απο ολα ανθρωπινος... αληθινος, αυθορμητος....ανεπαναληπτος!!

    Ενα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ που με την ιδέα αυτη και την ομορφη αυτη πρωτοβουλια του Θεοδωρακισμου, δόθηκε η δυνατότητα σε οοοολο τον κόσμο να μπορέσει να στείλει τις ευχές του!!! Μπράβο σε όλη την ομαδα, πολυ ομορφο βιντεο, πολυ ομορφο μονταζ, πολύ προσεγμένο, υπέροχο!! Ιδιαιτέρως να σημειώσουμε οτι διεδωσε και στηριξε αυτη την προσπαθεια ο πολύ αγαπητός Χρήστος Σωτηρόπουλος σε ολο αυτο το διάστημα! Δεν θα μπορούσαμε λοιπον παρά να στείλουμε κι εμείς τις ευχές μας!! Οταν ομως το εμαθε η γιαγια μας (γιατι είναι μεγάλη θαυμαστρια της μουσικής και της προσωπικοτητας του Μίκη), κατάφερε και μας έστειλε κι εκείνη τις ευχες της! Τωρα λοιπον που το είδε το βίντεο, συγκινηθηκε παρα πολυ, και στελνει μια μεγάλη αγκαλια σε ολους!! Σας ευχαριστούμε θερμα για ολα!!

    Και παλι Χρόνια Πολλα στον Μίκη!! Τον ευγνωμονούμε που μας προσφερε το αιώνιο έργο του, το όραμά του, το παθος του, την αγαπη του για ολους εμας που μέχρι και σήμερα μέσα απο τις πραξεις και τα λογια του συνεχιζει να εμπνεει, να κινητοποιεί, να αγωνιζεται! Ενα λαμπρο παραδειγμα για ολους μας, ενας μεγάλος Έλληνας!


    Αρετή&Ιωάννα&Καλλιόπη Σπανομάρκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.