ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΠΙΘΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ



Το 61,5% του ΟΧΙ μίας κοινωνίας καθημαγμένης επί πενταετία, εκφοβιζόμενης επιστημονικά και ασύστολα και απειλούμενης άμεσα με ασφυξία, αποτελεί εκπληκτική απάντηση Αντίστασης στις δυνάμεις που τη θέλουν υπόδουλη στην οικονομική τους δύναμη.

Το πιο ηχηρό, θαρραλέο, υπερήφανο ΟΧΙ που ξεστόμισε ποτέ λαός στη νεώτερη Ευρωπαϊκή ιστορία, μόλις ήχησε.

Τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, το χθεσινό παλλαϊκό και πλειοψηφικό ΟΧΙ μπορεί να συγκριθεί μονάχα με το μεγάλο ΟΧΙ που εξέφρασε ο λαός μας σύσσωμος το 1940.

Ο λαός μας έκλεισε τα μάτια και τα αυτιά του στους εκβιασμούς του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου και έβαλε πάνω απ' όλα την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνειά του, ρισκάροντας τα πάντα. Και γι' αυτό, μόνο τιμή και δέος μπροστά σε αυτόν τον μικρό αλλά υπερήφανο λαό αισθανόμαστε τούτη την ώρα.

Ο λαός μας δεν υπέκυψε ούτε στους εκβιασμούς των ξένων. Πήγε ένα βήμα πιο μπροστά απ' την εξουσία, ζητώντας κατάργηση των μνημονίων και όχι ένα καλύτερο μνημόνιο - συμφωνία, αντίθετα με την κυβέρνηση. Αυτό αποδεικνύει ότι εδώ και 5 χρόνια συντελείται αργά αλλά σταθερά στην Ελληνική κοινωνία μια ευδιάκριτη ριζοσπαστικοποίηση του λαού.

Στη βάση του λαού συντελέστηκε ένα μεγάλο, πλειοψηφικό αντιμνημονιακό μέτωπο του 60%, όπως εκφράστηκε με το ΟΧΙ. Στην βάση του λαού δηλαδή έγινε πράξη αυτό που ο Μίκης Θεοδωράκης και η ΣΠΙΘΑ “φωνάζουν” απ' το 2011. Μία πορεία, που έσπειρε τους καρπούς που θερίζουμε, από χθες, με το ιστορικό, πλέον, Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Το όραμα του Μίκη Θεοδωράκη, που πρώτος σήκωσε το λάβαρο του Αντιμνημονιακού Αγώνα το 2010 και η θέση της Σπίθας ήταν και παραμένει πως ο Λαός μπορεί να αντισταθεί μόνο μέσα από ένα Παλλαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο.

Το ΟΧΙ δεν ήταν κομματικό, αλλά εθνικό, πατριωτικό και κινηματικό. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσπαθήσουν να φαλκιδεύσουν το ΟΧΙ και να το καρπωθούν για κομματικούς λόγους, την επόμενη φορά το ΟΧΙ θα είναι προς εκείνους. Και μάλιστα σύντομα.

Απαιτούμε και περιμένουμε από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτή την τεράστια δύναμη Δημοκρατικού φρονήματος που της έδωσε η Ελληνική κοινωνία, όχι μόνο σαν ασπίδα της Ελλάδας στις κερδοσκοπικές βλέψεις των δυνάμεων που απεργάζονται τη λεηλασία της Χώρας μας, αλλά και σαν δώρο προς τους Δημοκρατικούς πολίτες της Ευρώπης, απέναντι στις σκοτεινές Ευρωπαϊκές δυνάμεις που επιδιώκουν την υποταγή της Δημοκρατίας στην οικονομία του παγκοσμιοποιημένου χρηματοπιστωτικού συστήματος των τραπεζών.

Επιβεβαιώνεται η διαχρονική θέση της Σπίθας ότι η διέξοδος για την πατρίδα μας και η κατάκτηση της εθνικής μας Ανεξαρτησίας αυτήν την στιγμή μπορεί να προέλθει μονάχα με τα κάτωθι στοιχεία (με την συγκεκριμένη σειρά):

  1. Ισχυρό Αντιμνημονιακό μέτωπο 
  2. Eνότητα στη βάση του λαού
  3. Eκμετάλλευση του εθνικού πλούτου μέσω κοινοπραξιών με χώρες εκτός Ευρώπης.

6/7/2015

Σχόλια

  1. Μετά το ΟΧΙ του 1940, ακολούθησε πόλεμος...
    Άστοχη τελείως η σύγκριση.
    Και τότε το ΟΧΙ, το είπε ο Μεταξάς μέσα στο σπίτι του, όχι ο λαός στις κάλπες.
    Βεβαίως, είχαμε δικτατορία τότε, το μόνο κοινό με αυτό που έρχεται σήμερα..

    Τώρα, λοιπόν ο λαός (με μικρό "λ"), που χθες το βράδυ χόρευε στις πλατείες, θα κόβει κάθε μέρα λίγη από την αξιοπρέπεια και την περηφάνεια του και θα τρώει..

    Α.Ρ.Η.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίζερο αυτό το σχόλιο.

      Δεν θέλουμε να δώσουμε συνέχεια όμως.


      Μας εκφράζει πλήρως το Δελτίο Τύπου του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

      Διαγραφή
    2. Τί θα πει "μίζερο αυτό το σχόλιο"
      Αυτή είναι η άποψή του και έχει και νόημα άλλωστε δεν βρισκόμαστε σε κάτασταση θάρρους για νέο, Ζαλόγγου χορό.

      Διαγραφή
  2. Έχουμε και λέμε:


    Ο λαός κατά 61,5% απέρριψε στο χθεσινό Δημοψήφισμα την πρόταση - μνημόνιο των θεσμών για 8,5 δις μέτρα.

    Έστω μιλώντας με μνημονιακούς όρους έχω να πω το εξής:

    Να μην διανοηθεί λοιπόν ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του να μας φέρουν μια συμφωνία ακριβότερη από αυτό, ούτε κατά ένα ευρώ.

    Η εξαιρετική παρακαταθήκη του Δημοψηφίσματος, αυτό το μεγάλο ΟΧΙ, ίσως δώσει την ευκαιρία στις πολιτικές εξελίξεις να επιταχυνθούν και να αποκαλύψουν γρηγορότερα ΠΟΙΟΣ και ΠΟΣΟ πολιτικός απατεώνας είναι...


    Αναμένουμε με το όπλο παρά πόδα.
    Χρήστος Ανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθαμε αλήθεια, ποιό πραγματικά ήταν το ηρωικό ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος;





      Διαγραφή
    2. Ο κ. Τσίπρας, δεν θα φέρει ακριβότερη από την δική του αρχική πρόταση, γιατί απλώς δεν θα φέρει συμφωνία..

      Θα φέρει ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..
      Έχει άλλωστε και το 61,5% με το μέρος του..

      Α.Ρ.Η.Σ.

      Διαγραφή
    3. Σιγά μην φέρει και τον Λένιν. Μνημόνιο θα φέρει ο άνθρωπος. Και μάλιστα μνημονιάρα.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα,
    Ποια είναι η γνώμη του Δικτύου Σπιθών για το κοινό ανακοινωθέν;

    Σπύρος Βούλγαρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Δίκτυο Σπιθών δεν συζήτησε ακόμη το κοινό ανακοινωθέν που υπέγραψαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί πλην Κουτσούμπα.
      Θα ήταν χρήσιμο να το κάνει άμεσα.

      Επί της ευκαιρίας το email του Δικτύου Σπιθών ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. είναι το diktioellada@gmail.com για οποιαδήποτε ερώτηση.
      ΄Ήταν άμεση η ενημέρωση από τους διαχειριστές του Theodorakism για την ερώτηση και όσον αφορά εμένα, τους ευχαριστώ πολύ.

      Επίσης τα σχόλια στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικτύου http://diktioellada.blogspot.gr/ είναι ανοιχτά για συζήτηση.

      Υ.Γ.
      Μας διέφυγε να συζητήσουμε (επίσημα) και την άποψη του άκυρου και της αποχής που πρότειναν αρκετές Πολιτικές δυνάμεις

      Διαγραφή
  4. ''Το Δίκτυο Σπιθών δεν συζήτησε ακόμη το κοινό ανακοινωθέν που υπέγραψαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί πλην Κουτσούμπα.
    Θα ήταν χρήσιμο να το κάνει άμεσα''
    Ευχαριστώ για την απάντηση Μιχαήλ.
    Σπύρος Βούλγαρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακολουθούμε τη συζήτηση και δεν έχουμε καταλάβει ακόμη πια είναι η διαφωνία κάποιων και αν υπάρχει.

    Η κυβέρνηση διεξήγαγε δημοψήφισμα με την ερώτηση αν συμφωνεί ο ελληνικός Λαός με τη πρόταση μέτρων που πραγματοποίησε με τη μορφή τελεσίγραφου (έτσι μας είπε η κυβέρνηση) η Τρόικα. ΝΑΙ ή ΟΧΙ λοιπόν. Αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τα μέτρα (απάντηση στη κα Μίκα που εξέφρασε την απορία).

    Ο ελληνικός Λαός απάντησε σε ποσοστό 62%, ΟΧΙ, δε συμφωνούμε με τα προτεινόμενα μέτρα του νέου μνημονίου. Και η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει πως θα έπαιρνε το ΟΧΙ και θα έκανε καλλίτερη διαπραγμάτευση για καλλίτερη συμφωνία.

    Κι εκεί είναι η παγίδα, αλλά έτερον εκάτερον. Σε περίπτωση δηλαδή που η κυβέρνηση φέρει νέο μνημόνιο με δυσβάσταχτα μέτρα για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, απλά ο Λαός θα πει και ένα δεύτερο ΟΧΙ στα μούτρα της. Και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τον χρόνο, ούτε τα χρήματα, ούτε την ευχέρεια να γίνει νεο-ΠΑΣΟΚ... Απλά δε μπορεί. Δε θα περάσουν 20 χρόνια δηλαδή για να αποκαλυφθεί, αλλά ...20 ώρες μετά τις κωλοτούμπες της ο Λαός θα τη φάει...

    Στα παραπάνω, που διαφωνούμε;

    Μήπως διαφωνούμε πως για πρώτη φορά ο ελληνικός Λαός είπε ΟΧΙ, κάτω από τη μεγαλύτερη επικοινωνιακή τρομοκρατία στην ελληνική ιστορία;
    Άπαντες ολιγάρχες, καναλάρχες, επιχειρηματίες και διαχρονικά βολεμένοι "πνευματικοί" άνθρωποι και καλλιτέχνες υποστήριξαν το ΝΑΙ στα μέτρα και από την άλλη, ο Λαός με ποσοστά 85% στους νέους και 71% στους Δημοσίους Υπαλλήλους (ναι αυτοί οι απαίδευτοι "ωχαδερφιστές" νέοι και οι "βολεμένοι πασόκοι" Δημόσιοι Υπάλληλοι! Έτσι δε τους λένε κάποιοι εδώ και χρόνια;;;) απάντησε ΟΧΙ!
    Δηλαδή δε βλέπετε κανένα θετικό σημείο σε αυτό; Δε βλέπετε πως αυτός ο Λαός θυμήθηκε την ικανότητά να λέει ΟΧΙ, μετά από 40 χρόνια ΝΑΙ σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, 40 χρόνια ΝΑΙ σε Οικογενειακομματοκρατία, 40 χρόνια ΝΑΙ στη ψηφοθηρική πολιτική κάθε εξουσίας;

    Και περισσότερο απ' όλα, δε βλέπετε πως ο Λαός δεν έχει χάσει το ένστικτό του; Απλά τον είχαν κοιμήσει όλες οι προηγούμενες εξουσίες. Και τώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του χάρισε -αν μη τι άλλο- ένα Δημοψήφισμα και την ευκαιρία να εκφραστεί, μακριά από κομματικά πλαίσια! Ή μήπως διαφωνούμε πως αυτό το ΟΧΙ δεν ήταν κομματικό, αλλά Εθνικό; Σε ένα μεγάλο του ποσοστό τουλάχιστον... ΟΧΙ ψήφισαν και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ (αντί άκυρου), ΟΧΙ ψήφισαν και αρκετοί ψηφοφόροι της ΝΔ και απ' όλους τους χώρους. Ήταν ένα ξεκάθαρο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΟΧΙ λοιπόν...

    Και σε ό,τι αφορά στη παγίδα, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΙΘΩΝ "ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α." τονίζει στη παρούσα ανακοίνωση:
    "Ο λαός μας δεν υπέκυψε ούτε στους εκβιασμούς των ξένων. Πήγε ένα βήμα πιο μπροστά απ' την εξουσία, ζητώντας κατάργηση των μνημονίων και όχι ένα καλύτερο μνημόνιο - συμφωνία, αντίθετα με την κυβέρνηση. Αυτό αποδεικνύει ότι εδώ και 5 χρόνια συντελείται αργά αλλά σταθερά στην Ελληνική κοινωνία μια ευδιάκριτη ριζοσπαστικοποίηση του λαού.",
    ενώ πριν το δημοψήφισμα, αντίστοιχη ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ "ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α." ανέφερε:
    "Τα ενδεχόμενα (μεγάλα) ΟΧΙ για εμάς λοιπόν είναι δύο:
    Ένα μεγάλο ΟΧΙ την επερχόμενη Κυριακή στους δανειστές και ένα μεγάλο ΟΧΙ την επερχόμενη Δευτέρα στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που επιχειρήσει να συνεχίσει στις πλάτες του Λαού την πολιτική των Μνημονίων."

    Ή μήπως διαφωνούμε πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κακώς προβαίνει σε "αγκαλίτσες και φιλάκια" με τους "τρομοκράτες" δανειστές όπως τους αποκάλεσε στο ευρωκοινοβούλιο; Και κακώς θα συνεχίσει τη πολιτική των Μνημονίων, αν μέχρι τη Κυριακή οι "θεσμοί" θελήσουν να τιμωρήσουν παραδειγματικά τη χώρα μας για το ΟΧΙ με τον τρόπο τους...

    Που διαφωνούμε λοιπόν αγαπητοί κύριοι και κυρίες;

    Με εκτίμηση,

    Σπίθα Μαρκοπούλου "Ζ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.