Τσόμσκι: Αίσχος η συμπεριφορά της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα

«Αίσχος» και «επαίσχυντη φάρσα» σε βάρος του ελληνικού λαού χαρακτηρίζει ο Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι τη «συμπεριφορά της τρόικας», σε δήλωσή του που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο στην εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου.


«Η πολιτική της λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, από οικονομικής απόψεως είναι παράλογη και καταστροφική για τη χώρα. Η συμπεριφορά της 'τρόικας' αποτελεί αίσχος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως στόχος τους είναι να διαμηνύσουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η αντίσταση στις βόρειες τράπεζες και στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών δεν θα γίνει ανεκτή και πως οι επιδιώξεις για δημοκρατία και σεβασμό της λαϊκής βούλησης πρέπει να εγκαταλειφθούν», σχολιάζει ο Τσόμσκι.

Ο Αμερικανός θεωρητικός επισημαίνει πως όλα αυτά «είναι μια επίδειξη δύναμης και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί αυτή η επαίσχυντη φάρσα στην οποία γαλλικές και γερμανικές τράπεζες επωφελούνται από τα δεινά του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος, υπογραμμίζει ότι «έπρεπε να αναδιαρθρωθεί ριζικά ή να κηρυχθεί παράνομο και να διαγραφεί».

«Ό,τι κι αν επιλέξει η Ελλάδα απ΄ αυτά που προσφέρονται, είτε αυτό είναι έξοδος από την ευρωζώνη είτε υπακοή στις προσταγές των δανειστών, οι συνέπειες θα είναι πικρές για τον ελληνικό λαό», αναφέρει ο Τσόμσκι.

Και καταλήγει στη δήλωσή του: «Είναι μία άθλια επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων λύσεων. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η γενναία αντίσταση των Ελλήνων θα ενθαρρύνει την παγκόσμια αλληλεγγύη που θα σώσει τους ίδιους αλλά και όλους τους άλλους από την σκληρή μοίρα που υπαγορεύουν οι σημερινοί ηγεμόνες».


Σχόλια

  1. «Ό,τι κι αν επιλέξει η Ελλάδα απ΄ αυτά που προσφέρονται, είτε αυτό είναι έξοδος από την ευρωζώνη είτε υπακοή στις προσταγές των δανειστών, οι συνέπειες θα είναι πικρές για τον ελληνικό λαό», αναφέρει ο Τσόμσκι.

    Όταν το πει ο Τσόμσκι, νομιμοποιείται. Έξοδος από την Ευρώπη το ΟΧΙ, υπακοή στις προσταγές των δανειστών το ΝΑΙ. Ο Τσόμσκι δεν είναι MEGA, ΣΚΑΪ, ΝΔ, ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή ΠΟΤΑΜΙ..
    Είναι λοιπόν και από διανοούμενους αριστερούς ερμηνευόμενο ως "έξοδος από την Ευρώπη" το ΟΧΙ. Θεμιτό. Αλλά, να το έλεγαν οι κυβερνώντες και να μην "διερήγνυαν τα ιμάτιά τους" ότι είναι φιλοευρωπαίοι και θα φέρουν σε 48 ώρες συμφωνία..

    Η κυβέρνηση είναι απλώς ένας υπηρέτης -ένας προσωρινός υπηρέτης. Δεν είναι στα καθήκοντά της να ορίζει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος και να αποφασίζει ποιος είναι πατριώτης και ποιος δεν είναι. Η δουλειά της είναι να υπακούει σε εντολές, όχι να τις δίνει. M. Twain

    Με το λαό μου έκανα μια συμφωνία: Εκείνος θα λέει ό,τι θέλει κι εγώ θα κάνω ό,τι θέλω.
    Φρειδερίκος β΄, ο Μέγας

    Η Ιστορία, γενικά, το μόνο πράγμα που μας μαθαίνει είναι τι σημαίνει κακή διακυβέρνηση. Τ. Τζέφερσον

    Εγώ πάντως επιλέγω να ακολουθώ κάτι από τον Πυθαγόρα, η ερμηνεία δική σας : "Τας λεωφόρους μη βαδίζειν"..

    Α.Ρ.Η.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.