Γράφει… ο Σπινθήρας - Ψηφίσαμε το Μνημόνιο ΙΙΙ και μετά γλεντήσαμε…

Στην  «εκδήλωση Μνήμης για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών -ΣΦΕΑ στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ)», παρέστη ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός του Τρίτου Μνημονίου ομολόγησε, στους φιλακισθέντες και εξορισθέντες αντιστασιακούς, που αγωνίστηκαν  κατά  της επτάχρονης χούντας, ότι η Ελλάδα έχει χάσει την κυριαρχία της και την ανεξαρτησία της. 

Τέτοια κυνική ομολογία δεν έχει ξανακάνει Πρωθυπουργός της Χώρας!

«…Και αυτός ο δημοκρατικός πατριωτισμός της εποχής εκείνης» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, «είναι και σήμερα οδηγός στους αγώνες του λαού μας, για να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία, η κυριαρχία και η ανεξαρτησία που χάσαμε εξαιτίας αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Και να μπορέσουμε να ξαναπατήσουμε στα πόδια μας όρθιοι, να ατενίζουμε ένα μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Οι αγώνες δεν θα πάνε χαμένοι. Και είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός έχει αποθέματα πίστης και αυτοπεποίθησης για να καταφέρει να αντιμετωπίσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες».

Ο στόχος μιας τέτοιας ομολογίας είναι να συνηθίζουμε σιγά-σιγά στην υποδούλωση;

Ας μην περιμένει το Σύστημα ότι θα του κάνουμε τη χάρη.

Δεν μου κάνει εντύπωση που ο Πρωθυπουργός αντί Ελλάδα είπε «τόπος» και την ανεξαρτησία την άφησε χωρίς τον επιθετικό προσδιορισμό «εθνική». Πρέπει να είναι «σύννομος» με τις απόψεις του σκληρού πυρήνα του κόμματός του, που ανήκει στην «μη πατριωτική αριστερά». Δεν το λέω εγώ, ο Ν. Κοτζιάς παραδέχεται  στο βιβλίο του ότι υπάρχει μη πατριωτική αριστερά…. Άλλωστε οι θιασώτες της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης θέλουν «τόπους» και «χώρους», όχι «Χώρες», «Εθνικά Κράτη» και «Έθνη»…

Ο στόχος μιας τέτοιας ομολογίας είναι να συνηθίζουμε σιγά-σιγά στην υποδούλωση;

Ας μην περιμένει το Σύστημα ότι θα του κάνουμε τη χάρη.

Πόση υποκρισία! Τη νύχτα να ψηφίζεις το Μνημόνιο και το πρωί να μιλάς για  τους αγώνες που δεν πάνε χαμένοι… Και μάλιστα ενώπιον εκείνων που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν για τη Δημοκρατία. Αλήθεια, εκείνοι τί έκαναν; Τον άκουσαν σιωπηλοί; 

«Αποθέματα πίστης και αυτοπεποίθησης» έχει ο ελληνικός λαός κύριε Πρωθυπουργέ. Αποθέματα αντοχής θα έχει άραγε μετά τα μέτρα που θα εφαρμοστούν οσονούπω; 

Ο Έλληνας, κύριε Πρωθυπουργέ, έχει μεγάλες αντοχές και ανοχές, αλλά όταν του πάρουν και την τελευταία πεζούλα του τότε γίνεται θεριό… Μην δοκιμάζεις, λοιπόν, ούτε τις αντοχές του ούτε τις ανοχές του. Θα χάσεις. Κι εσύ κι οι Σύμμαχοί σου. Το αίμα νερό δεν γίνεται, όπως σοφά λέει  ο λαός μας…

Σήμερα είχαμε και τα γλέντια της (νοθευμένης εδώ και χρόνια) δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Μαζεύτηκαν, που λέτε, η Φώφη, ο Βαγγέλης, ο Σταύρος, ο Πάνος και ο Αλέξης να χαρούν παρέα. Δεν θα ήθελα καθόλου να ήμουν στη θέση του κ. Παφίλη… Τί ήθελες, αξιαγάπητε Θανάση, με όλους αυτούς; Ο κ. Κουτσούμπας ήταν στην Σύρο σε περιοδεία. Τυχερός.

Και είπε η Φώφη: «Όλοι μαζί χτίζουμε για το αύριο. Χωρισμένοι γκρεμίζουμε αυτά που χτίσαμε χθες. Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια. Σήμερα που καταρρέει ο διαχωρισμός «μνημόνιο – αντιμνημόνιο», σήμερα που τα ψέματα δίνουν τη θέση τους στις δύσκολες αποφάσεις ο δρόμος είναι ένας. Ο δρόμος της συνεννόησης». Μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας. Αυτή δηλαδή που δίνει ασφάλεια για το αύριο. Θα πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε χωρίς πολώσεις, χωρίς διχαστικά κηρύγματα με έναν και μόνο οδηγό. Το συμφέρον για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και κυρίως για τη νέα γενιά της πατρίδας μας».

Που σημαίνει: Σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση θα σας αλλάξουμε τα φώτα στη λιτότητα. Θα ξεπουλήσουμε τα πάντα. Οι νέοι θα συνεχίζουν να μεταναστεύουν κατά χιλιάδες. Οι συνταξιούχοι θα εξοντωθούν. Θα υλοποιήσουμε ως το τέλος το πρόγραμμα των νεοφιλελεύθερων της Ε.Ε. Σας λέμε ψέμματα. Ανάκαμψη δεν θα υπάρξει. Ούτε ανάπτυξη.  

Ευτυχώς, πάντως,  που κατάρρευσε ο διαχωρισμός μνημόνιο-αντιμνημόνιο, όπως μας ενημέρωσε η Φώφη. Ξεκαθάρισε το τοπίο. Όλα τα αστικά κόμματα στην υπηρεσία των ξένων και υπηρετούν τις κατοχικές δυνάμεις. 

Ο Πάνος Καμμένος δεν ήταν που από το 2011 διερρήγνυε τα ιμάτια του ότι «απωλέσαμε την εθνική ανεξαρτησία», ότι «τα μνημόνια είναι παράνομα και το χρέος απεχθές», ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε κατοχή» και ορκιζόταν ότι θα αγωνισθεί  για την εθνική ανεξαρτησία; 

Τί συνέβη και ξαφνικά προέχει η  νατοϊκή βάση στην Κάρπαθο; 

Κι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που δεξιώθηκε τους υπογράψαντες το Μνημόνιο, κι εκείνος «τόπο» αποκάλεσε την Ελλάδα. Τί θλιβερό να είσαι Πρόεδρος μιας ολόκληρης Ελλάδας και να συναγελάζεσαι περιχαρής μ’ εκείνους που την πουλάνε! 

Την καλύτερη δήλωση πάντως την έκανε ο Σταύρος ο Θ…Θ… (ξέρετε το γνωστό μου πρόβλημα) Ποτάμης: Μαύρισε πάνω στο σκούτερ. Πλάκα κάνω… δεν θυμάμαι τί είπε ο Σταύρος.

Ο ειρηνικότατος κ. Πανούσης, ξέρετε, ο υπουργός της προστασίας του πολίτη, που στέλνει τα ΜΑΤ να δείρουν τους διαδηλωτές για να μας προστατέψει, μας το είπε ξεκάθαρα: «έχουμε τρικομματική κυβέρνηση». Εμένα, όμως, με μπέρδεψε. Ποιο είναι το τρίτο κυβερνόν κόμμα; Αφού οι Σύμμαχοι της Κυβέρνησης είναι τρεις…

 Ο κύριος Παπαδημούλης έγραψε στο τουΐτερ του:  «Τώρα, συμφωνία και τα "μπάνια του λαού".  Μετά, έναρξη εφαρμογής, απομείωση του χρέους, συνέδριο του "κοινωνικού" ΣΥΡΙΖΑ και αν χρειαστεί, εκλογές». 

Για τις εκλογές δεν θα σχολιάσω, δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου, ούτε το συνέδριο. Αυτό το «τα μπάνια του λαού» με τρομάζει. Συνήθως  η κόλαση της λιτότητας έρχεται πάντα μετά τα μπάνια του λαού. Όσο για την απομείωση του χρέους; Ούτε στον αιώνα τον άπαντα. 

Πώς θα απομειώσεις το χρέος όταν σε δανείζουν τοκογλυφικά και πληρώνεις τόκους και πανωτόκια επί των τόκων και των πανωτοκίων και δανείζεσαι δάνεια επί δανείων για να πληρώσεις τους τόκους και τα πανωτόκια επί των δανείων…  

Σκληρός Σεπτέμβρης μας περιμένει… 

Ετοιμαστείτε ν’ αντισταθούμε!  

Ο Σπινθήρας
24.7.2015

Σχόλια

  1. Χρόνια πολλά στον γίγαντα Μίκη μας ,
    που θα παραμείνει έφηβος, παρά τα 90 του χρόνια. Να είναι γερός ,να παρεμβαίνει φωτίζοντας τα σκοτάδια που ζούμε. Τον έχουμε ανάγκη.
    Αυτή η προδοσία - η Νέα Βάρκιζα, που υπογράφηκε- ας μη γελιόμαστε- από Κυβέρνηση Αριστερή έχει αφήσει άναυδο το λαό. Μοιάζει απίστευτο αυτό που έγινε. Ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο δεν παίρνονται τέτοιες αποφάσεις αυτοταπείνωσης, ενός ηγέτη και ενός λαού. Φοβόμασταν την άλλη μέρα του Ναι , αλλά η άλλη μέρα του ΟΧΙ κυριολεκτικά μας αφόπλισε από την ελπίδα. Το σενάριο ήταν στημένο και για τις δυο περιπτώσεις: και του Ναι και του Όχι. Ήταν το ίδιο. Αντί να καλέσει ο Πρωθυπουργός τους αρχηγούς των κομμάτων , για να απαιτήσει τη στήριξη της πλειοψηφίας του 61,3%. τους κάλεσε για να στηρίξει ο ίδιος τη μειοψηφία του 38,7%. Να αποφασίσουν δηλαδή οι χορτάτοι για τους πεινασμένους. Αν δεν είναι παραλογισμός αυτό, είναι καθαρή εκτροπή- πραξικόπημα κοινώς. Και η Βουλή δεν υπεράσπισε τη λαική βούληση, ως όφειλε. Τι λένε επ’ αυτού οι συνταγματολόγοι; Όποιο παρασκήνιο κι αν υπάρχει , ένας ηγέτης που ενδίδει σε απειλές, ενώ έχει τη νωπή στήριξη του λαού, είναι επικίνδυνος. Μας συμβούλεψε ο Αλέξης Τσίπρας να ψηφίσουμε " χωρίς τον φόβο του φόβου" και έκπληκτοι είδαμε όλοι την άλλη μέρα να πριονίζει το ΟΧΙ μας στα μέτρα του δικού του πανικού. Θλίβομαι για την πολιτική ανηθικότητα που ζούμε, αντί της πολιτικής ηθικής που προσδοκούσαμε, από μια αριστερή κυβέρνηση. Είναι αξιοθρήνητες μαριονέτες και το υπογράφουν δυστυχώς κάθε φορά με τις δηλώσεις τους. Προς το παρόν η στάση τους μου προκαλεί λύπη, γιατί δε μου αρέσει εκείνο το «δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Χρόνια πολλά και από εμένα στον Μίκη,πάντα γερός και δυνατός,ιδιως σημερα που ο λαός τον εχει πιο πολύ από ποτέ ανάγκη.
    β) Εχει επικρατήσει ο όρος "Βαρκιζα" για την τότε παράδοση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Αλλά πιο ακριβές θα ήταν "Λιβανος",'η "Λιβανος-Καζερτα", γιατί εκει υπογράφηκε η παράδοση στους Αγγλους. Ο δρόμος ειχε πλέον χαραχτεί για την εξόντωση του λαικού επαναστατικού κινήματος, το δε "κίνημα" του Δεκέμβρη ηταν,κατα την ταπεινή μου άποψη, η σκηνοθετημένη από την "ηγεσία" "στρατιωτική ηττα", μόνο και μόνο για να συγκαλύψη την προδοσία της. Ετσι,πέρασε δε δευτερο πλάνο αυτή (Λιβανος-Καζερτα) και εμεινε η τελικη πράξη της τραγωδίας, η "Βάρκιζα",οπως ακριβώς συνέφερε στους κυρίους αυτους. Το ότι το "κινημα" ηταν "φτιαγμενο" για να "αποτυχη", φαινεται από όλα τα στοιχεία,πληρης ελλειψη προετοιμασίας,οργάνωσης,εφοδιασμου,σχεδιασμου,οπως μαρτυρουν πολλοι που τα εζησαν τότε.Εαν κάποτε δημοσιευθούν τα κρατικα αρχεία της τοτε ΕΣΣΔ και της Αγγλιας,ΗΠΑ,για το θεμα αυτό, θα εχουμε πληρη εικόνα. Πιστευω -κρινοντας από τα γεγονότα και μονον- ότι και στο Λϊβανο - Καζερτα και στη Βάρκιζα υπήρχε και μυστικό παράρτημα των επισημων κειμενων,οπως παντα αλλωστε γινόταν και γινεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μονο ετσι εξηγειται η 'περιεργη" συμπτωση ότι ουδεις σχεδόν από την αθλια "ηγεσια" του ΚΚΕ-ΕΑΜ θιχτηκε στο παραμικρό,κατεφυγαν δε σχεδόν ολοι στις πρωην σοσιαλιστικες χώρες,αφήνοντας στην τυχη του τον λαό.

    Χρήστος Παρίσης, Αθηνα - jfr23tb@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.