Απάντηση του Θεοδωρακισμού στους Καραμπελίσκους της διανόησης

Διαβάστε επίσης:


Η απόγνωση και η έσχατη κατάντια του συστήματος εξουσίας  

Έπειτα από τα δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που λάβαμε από τους φίλους του Θεοδωρακισμού, δημοσιεύουμε το παρόν άρθρο, το οποίο απηχεί και τις απόψεις των φίλων του Μίκη Θεοδωράκη.  

Πέντε ημέρες μετά το συγκλονιστικό άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη (ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ), το οποίο σχολιάστηκε από μέλη και φίλους της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλους) ως «εκπληκτικό», «ιστορικό», «ιστορικό πατριωτικό κείμενο» (κάποιοι φίλοι μας το ζήτησαν εκτυπωμένο!), ο Γιώργος Καραμπελιάς, κατά την προσφιλή του συνήθεια,  επιτίθεται στον Μίκη Θεοδωράκη.  

Τόσο είναι το μένος του που επιτίθεται και στον Μανώλη  Γλέζο  την επόμενη της παρότρυνσης τού έτερου Εαμίτη προς τον Πρωθυπουργό «να σταματήσει τον ατέρμονα “διάλογο” με τους δανειστές και να συναντήσει τον Ελληνικό λαό στις πλατείες».  

Προφανώς το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη είχε τεράστια απήχηση για να εξωθήσει τον Γ. Καραμπελιά να γράψει:  «Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος καλούν σε μια ακαθόριστη αντίσταση, αγνοώντας απολύτως την οικονομική, πολιτιστική, δημογραφική και γεωπολιτική κατάσταση της χώρας, κυνηγώντας απελπισμένα τα νιάτα τους που έφυγαν και ξεχνώντας την ευθύνη τους απέναντι στην ίδια τους την ιστορία».  (“Οι ψευδοεκσυγχρονιστές συναντούν τους ψευδοπατριώτες”)

Ήταν, ίσως, και η συγκέντρωση ενάντια στα Μνημόνια, που ανακοινώθηκε αμέσως μετά την ανάρτηση του άρθρου,  που εξώθησε τον συντάκτη του κειμένου στο ανοσιούργημα να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό ενός Θεοδωράκη;  

Πίσω από την ύβρη, την ασέβεια, την αναίδεια και την ατιμία του συντάκτη τού λιβέλου  (ατιμία γιατί και ο ίδιος υπήρξε συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη στη Σπίθα) κρύβεται  κάτι βαθειά πολιτικό.   

Πιστεύουμε ότι ο σκοπός του άρθρου επί της ουσίας είναι να χτυπηθεί με κάθε μέσον η πρόταση Θεοδωράκη για ένα νέο ΕΑΜ (εθνικοαπελευθερωτικό και ταξικό κίνημα). Είναι η προσπάθεια αποδόμησης της Εαμικής Γενιάς και της Αντιστασιακής Συνείδησης του Λαού.  

Ο Γιώργος Καραμπελιάς, χρησιμοποιώντας τους όρους και τα μέσα που καταδικάζει στα βιβλία του για την αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας και του έθνους, προσπαθεί να αποδομήσει τους πυλώνες της ελληνικής αντιστασιακής συνείδησης. Την Εθνική Αντίσταση και τον Αντιδικτατορικό Αγώνα. (Να θυμίσουμε  ότι ο μεν Γλέζος μαζί με τον Σάντα δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα του αντιστασιακού αγώνα κατά του ναζισμού  ο δε Θεοδωράκης κατά της δικτατορίας).  

Τόση η σύγχυση του Γ. Καραμπελιά ώστε φτάνει να συμπεριλαμβάνει στις αντιμνημονιακές δυνάμεις την Χρυσή Αυγή; Μα είναι δυνατόν να μην γνωρίζει, αυτός ένας διανοούμενος και μάλιστα αντιμνημονιακός και πατριώτης όπως ισχυρίζεται, ότι έτσι χτυπά το Αντιμνημονιακό Μέτωπο; Το εφαλτήριο της Αντίστασης. Πώς επιτρέπει στον εαυτό του να ταυτίζεται με τον Λοβέρδο τη στιγμή, που μαινόμενος, λέει στον Γ. Κασιμάτη, μέσα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ότι αυτά που λέει ο καθηγητής για τα Μνημόνια τα λέει μόνον η Χρυσή Αυγή;  

Τα ρωτήματα όλα ρητορικά.  

Ας παρακολουθήσουμε, όμως,  τη χρονολογική σειρά των γεγονότων.  

Στις 12 Ιουνίου δημοσιεύεται το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη. Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο αποκαλύπτει το σχέδιο των δυνάμεων του Ιμπεριαλισμού να πλήξουν στρατιωτικά την Ρωσία και   για την Ελλάδα προτείνει την Ουδετερότητα. 

Στις 16 Ιουνίου δημοσιεύεται το άρθρο του Γ. Καραμπελιά.  

Στις 17 Ιουνίου  αναρτάται στο διαδίκτυο η δήλωση  του Πούτιν για Ουδετερότητα της Φιλανδίας, ως λύση στην περιοχή, διότι στην περίπτωση που η Ρωσία απειληθεί   «θα αναγκαστεί να στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις της σε οποιαδήποτε επίθεση».
  



Είναι τυχαία όλα αυτά; Καθόλου ρητορικό το ερώτημα.   

Πριν από όλα αυτά, όμως, είχε προηγηθεί η συναυλία που διοργάνωσε το ΚΚΕ για τα 90 χρόνια του Μίκη, όπως είχαν προηγηθεί και πάμπολλες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στον Πλανήτη ολόκληρο για τα 90 χρόνια του Εαμίτη Μουσουργού και Αγωνιστή. Και έπονται ακόμα δεκάδες άλλες εκδηλώσεις για τον Οικουμενικό Έλληνα.  

Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ο Γ. Καραμπελιάς ότι κάθε εκδήλωση για τον Θεοδωράκη αυτομάτως σημαίνει: Μνήμη αγώνα, πρόσταγμα σε αγώνα, ελληνική ιστορία, ελληνική γλώσσα, ελληνικός πολιτισμός, παγκόσμιος ουμανιστικός και, ταυτόχρονα,  λόγιος πολιτισμός. Σημαίνει όραμα για μια ειρηνική και δίκαιη Ανθρωπότητα. Όραμα που ορίζει διακύβευμα: Ειρήνη, Πολιτισμός, Ανεξαρτησία, Ελευθερία για όλους τους Λαούς!  

Πώς να αντέξει το Σύστημα που οραματίζεται την Παγκόσμια Διακυβέρνηση έναν Θεοδωράκη;  

Πώς να αντέξει το Σύστημα τη Σκέψη του Θεοδωράκη που στο πρόσφατο άρθρο του μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι: Το πρόβλημα των αμερικανόδουλων κυβερνήσεων της Ευρώπης με την Ελλάδα δεν είναι το οικονομικό αλλά είναι το γεγονός ότι αυτός ο Λαός, παρά τα δεινά του, επιμένει να είναι φιλειρηνικός, ουμανιστής, αριστερός στην συντριπτική του πλειοψηφία (εδώ η λέξη «αριστερός» και με την έννοια της κοινωνικής αριστεράς)  και να τάσσεται πάντα στο πλευρό των θυμάτων του ιμπεριαλισμού.  

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μίκης ορίζει την θεμελιώδη διαφορά μας με την Ε.Ε. ως ιδεολογική.  

Τρεμάμενο από οργή και φόβο το Σύστημα κατανοεί ότι ο Θεοδωράκης με το άρθρο του επισημαίνει ότι: Το σχέδιο των θεσμών είναι, αφού κονιορτοποιήσουν πολιτισμικά και ψυχικά τους Έλληνες, αφού τους εξαθλιώσουν οικονομικά, ανήμποροι να αντιδράσουν , να μετατραπεί η Ελλάδα σε Νατοϊκό πεδίο βολής, που θα πλήξει το ομόδοξο έθνος, την Ρωσία.     

Έτσι το σύστημα, σε απόγνωση οδηγείται στην έσχατη κατάντια του. Αφού έχει χρησιμοποιήσει, επί έξι σχεδόν δεκαετίες,  όλα τα αθέμιτα μέσα να πλήξει τον κομμουνιστή Θεοδωράκη και δεν τα έχει καταφέρει, χρησιμοποιεί, εκ νέου,  εξωνημένους διανοούμενους. Μόνον που αυτή τη φορά διαλέγει από τον πατριωτικό χώρο.  

Οι συντελεστές και φίλοι του Θεοδωρακισμού εκφράζουμε την οργή και τον αποτροπιασμό μας για το κείμενο του Γιώργου Καραμπελιά και την λύπη μας για την κατάντια ενός ανθρώπου της  Διανόησης.  


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού

Σχόλια

  1. Θα πρεπει να δημοσιευτει η απαντηση και στα εντυπα γραπτα ή ηλεκτρονικά που "φιλοξενησαν" τις δηλωσεις Καραμπελια

    Α. Ζερβακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε ο ανθρωπος ειναι αρρωστος! τι ασχολειστε;;
    O θεοδωρακης τον ειχε διαγράψει και απ' τους λαμπράκηδες! Φραξιονιστης και διασπαστης ηταν και τοτε, φραξιονιστής και διασπαστής παραμένει και τώρα! τον ξερουμε και τον ξεραμε παντα. Τα ίδια έκανε και στην σπιθα. Στην συνδιάσκεψη της σπιθας που εγινε το 2011 έκανε πάλι φράξια μαζί με το αρδην για να πάρει την θέση του μικη και να διαλύσει τη σπίθα. Tώρα με τι ανάστημα, θράσσος και ήθος επιδιωκει να χτυπήσει τον μέγιστο των Ελλήνων Θεοδωρακη, αυτο ειναι ενα αλλο θεμα, δικο του. ειναι τυχαιο οτι καθε φορα που τοποθετειται ο θεοδωρακης αυτος βγαζει κειμενο χολης στο καπακι εναντιον του; απλα έχει τεράστιο κόμπλεξ κατωτερότητας ο άνθρωπος με τον θεοδωράκη (και δεν ειναι ο μονος φυσικα). μην ασχολείστε καν μαζί του. ενα ανθρωπακι ειναι!

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιστορίες για αγρίους Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επανάσταση σημαίνει να αλλάξουμε τον εαυτό μας, ο οποίος έχει ολισθήσει στην βαρβαρότητα..

    Α.Ρ.Η.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μίκης Θεοδωράκης και οι ξεκάθαρες, αγωνιστικές, ελληνικές και πανανθρώπινες θέσεις του ούτε προβάλλονται από τα ΜΜΕ ούτε δυστυχώς υιοθετούνται και υποστηρίζονται από την (υποτίθεται) αριστερή ελληνική κυβέρνηση. Αντιθέτως η κυρίαρχη αντίληψη που προσπαθούν να επιβάλουν είναι η ολοκληρωτική υποταγή του λαού μας και ο πλήρης εξανδραποδισμός του. Ο Καραμπελιάς και οι όμοιοί του δεν μπορούν να δεχτούν ότι οι μόνες αυθεντικές αντιστασιακές φωνές του Μίκη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου ακούγονται και στις μέρες μας. Αγαπητέ Μίκη, στήριξε όσο μπορείς και αυτή τη φορά το λαό. Είσαι η φωνή μας, είσαι ο οδηγός μας, είσαι η χαμένη μας αξιοπρέπεια, είσαι η Ελλάδα. Μην σταματάς να μας δείχνεις το δρόμο της αντίστασης, το δρόμο της νίκης.
    Παναγιώτης Ψαρράς, δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.