«90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» με τον Μάριο Φραγκούλη



«90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» με τον Μάριο Φραγκούλη, τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τη «Διάσταση»

Παρασκευή 3 Ιουλίου
Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας

Κυριακή 5 Ιουλίου
Κηποθέατρο Λεμεσού

Συμπληρώνονται φέτος 90 χρόνια από την γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη.

Η αξία του σαν Έλληνας, σαν συνθέτης, αλλά και η αξία της προσφοράς του προς τους απανταχού Έλληνες, είναι πολύ γνωστά και αξιολογήθηκαν από εκατοντάδες κριτικούς τέχνης, κυβερνήσεις ξένων χωρών αλλά πιο ουσιαστικό από όλα από τον ίδιο τον λαό . Ένα λαό που μέσα από την μουσική του Μίκη εξέφρασε την χαρά ή την λύπη του, την απογοήτευση ή τον θυμό του, την εθνική περηφάνια του και κάποτε τoν εθνικό του μαρασμό.

Τον μεγάλο μας Μίκη Θεοδωράκη τιμούμε με αυτές τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στη Λάρνακα και Λεμεσό, 3 και 5 Ιουλίου αντίστοιχα. Στις συναυλίες συμμετέχουν ο Μάριος Φραγκούλης, η Διάσταση, η τραγουδίστρια Μπέττυ Χαρλαύτη και η «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης». 

Μέσα στις δύο ώρες που θα διαρκέσει αυτό το υπέροχο μουσικό ταξίδι θα ακουσθούν τραγούδια που συνοδεύουν όλα αυτά τα χρόνια τις χαρές και τις λύπες του λαού μας. 

Όμορφη πόλη, Φαίδρα, Δρόμοι Παλιοί, Μαργαρίτα Μαγιοπούλα, Στρώσε το στρώμα σου για δυό, Χαρταετοί, Τα Λαϊκά τραγούδια από το «Άξιον Εστί» και τόσα άλλα θα ακουστούν από την υπέροχη φωνή του Μάριου Φραγκούλη που θα έχει για συνοδοιπόρους το Φωνητικό Σύνολο, τη Παιδική Χορωδία και την Ομάδα Χορού της «Διάστασης».

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1997 από μουσικούς-συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Η πρώτη εμφάνιση της Ορχήστρας έγινε στο Θέατρο Αιξωνή της Γλυφάδας τον Ιούνιο του 1997. Έκτοτε η Ορχήστρα έδωσε πολλές λαϊκές συναυλίες στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα συμπράττοντας πάντοτε άριστες κριτικές. 

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», που στόχο έχει να αναδείξει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη - από τον Μάιο του 1997 μέχρι σήμερα έχει δώσει πολλές λαϊκές συναυλίες στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράττοντας με καταξιωμένους καλλιτέχνες της παλιάς και της νέας γενιάς, προάγοντας τοιουτοτρόπως τον ελληνικό πολιτισμό. 

Στόχος της Ορχήστρας είναι η ανάδειξη του έργου του Μίκη Θεοδωράκη και προσπαθεί να το επιτύχει με ποικίλους τρόπους (συναυλίες, παραστάσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις και ηχογράφηση δίσκων). 

Εισιτήρια προπωλούνται: 
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟΥ
(ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 
ΑΠΟ ΤΙΣ 16:00-19:00)
ΤΗΛ 25 58 22 68 

ΤΑΜΕΙΟ ΟΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ 158
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00-18:00) 
ΤΗΛ 25 37 28 55 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 
ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.