O ΣΥΡΙΖΑ και η διατήρηση των Μνημονίων - του Σπύρου Βούλγαρη

Γεγονός 1ο: Η νέα ελληνική κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δεν κατήγγειλε ως παράνομα τα  μνημόνια. Ούτε τα ακύρωσε. 
Γεγονός 2ο: Η κυβέρνηση, υποχρεωτικά, εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με βάση τα Μνημόνια που είναι, πλέον νόμοι του Ελληνικού Κράτους.
Γεγονός 3ο: Οι δανειστές μας (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ) επιμένουν στην απόλυτη εφαρμογή των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις και μέχρι στιγμής και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν επιμένουν από τυπολατρία αλλά θέλουν να εφαρμόσουμε τα συμφωνημένα και νομιμοποιημένα Μνημόνια.

Επομένως: Οι παράνομοι και επαχθείς όροι δανεισμού παραμένουν εν ενεργεία, δηλαδή:

 1. Παράδοση της εθνικής κυριαρχίας
2. Καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας.
3. Κανένα έσοδο από επενδύσεις δεν πηγαίνει στο ελληνικό κράτος. Όλα τα έσοδα παραδίδονται στους  δανειστές.
4. Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιλέξει επενδυτές. Πρέπει να εγκριθούν από τους Θεσμούς.
5. Απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.
6. Οι δανειακές συμβάσεις υπάγονται στο Αγγλικό Δίκαιο.

Εύλογα ερωτήματα

Ερώτημα 1ο: Αλήθεια, τί νόημα έχουν όλες αυτές οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους Μέρκελ, Ολάν, Γιούγκερ και τους υπόλοιπους; Για ποιο πράγμα προσπαθεί να τους πείσει; Να καταργήσουν εκείνοι τα Μνημόνια; Μα αυτό είναι το μεγαλύτερο τους επίτευγμα τα τελευταία εκατό χρόνια. Δέσμευσαν μια ολόκληρη χώρα μαζί με τον Λαό της. Και τί χώρα; Μια χώρα πάμπλουτη από ιστορία, πολιτισμό, ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο, εύφορα εδάφη, ήλιο, θάλασσα… Κι όλ’ αυτά θα γίνουν ολοκληρωτικά δικά τους! Κι ο Λαός μας θα είναι αδύναμος και ανήμπορος να τα υπερασπιστεί. Υποχρεωμένος να σκύβει το κεφάλι στους δανειστές του.

Ερώτημα 2ο: Πώς θα παρθούν μέτρα κατά της λιτότητας, πώς θα αντιμετωπιστεί η «ανθρωπιστική κρίση» και πώς θα υλοποιηθεί η ανάπτυξη όταν η Ελλάδα δεν έχει εθνική ανεξαρτησία, έχει παραχωρηθεί η εθνική της κυριαρχία και δεσμεύεται από τους παράνομους όρους δανεισμού;  

Ερώτημα 3ο: Για ποιες «κόκκινες γραμμές» μιλά η κυβέρνηση; Μήπως όλα αυτά γίνονται για εσωτερική κατανάλωση κι επικοινωνιακούς λόγους;

Ερώτημα 4Ο: Για ποιους λόγους η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν «κόβει με το μαχαίρι» τον Γόρδιο Δεσμό που μας έχει δέσει χειροπόδαρα; Αυτό υποσχέθηκε στους Έλληνες. Γι αυτό την ψήφισαν! Αναλογίζεται  η κυβέρνηση  ότι όσο διατηρεί τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. και Πασόκ, μοιραία, μια μέρα –και μάλιστα σύντομα- η πολιτική της θα ταυτιστεί  με τις προδοτικές ενέργειες των προηγούμενων κυβερνήσεων;

Για μια ακόμη φορά δικαιώθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης όταν έλεγε ότι χωρίς Παλλαϊκό Μέτωπο δεν μπορεί να υπάρξει ριζική λύση. Πικρή δικαίωση και για εκείνον αλλά και για όλους εμάς που υπερασπιστήκαμε αυτή την θέση.

Και τώρα τί κάνουμε; Όσο ο λαός παραμένει «μουδιασμένος» και σε κατάσταση αναμονής, ελπίζοντας το ανέλπιστο, εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μιλάμε. Μέχρι κάποιος να μας ακούσει...

Σχόλια

  1. «Πλανόδιοι αργυραμοιβοί στους δρόμους
    παζάρευαν τις μέρες μας
    με αμφίβολα νομίσματα
    από μελλοντικές αβέβαιες εποχές»

    (Τάσος Λειβαδίτης)

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.