ΑΠΛΟΤΗΤΑ - ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ - ΠΥΓΜΗ - του Μίκη Θεοδωράκη



Πρώτον: ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν στον Λαό μας το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το οποίο δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν αμέσως μόλις γίνουν Κυβέρνηση. Ο Ελληνικός Λαός πίστεψε στο πρόγραμμα αυτό και τους ανέδειξε σε Κυβέρνηση της χώρας. Όλα αυτά σημαίνουν απλότητα, δεδομένου ότι ο ένας υπόσχεται και ο άλλος το αποδέχεται. Τόσο απλά!

Δεύτερον: Ο Λαός ψηφίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και η Κυβέρνηση αρχίζει να το πραγματοποιεί. Αυτό σημαίνει καθαρότητα. Δηλαδή ο Λαός περιμένει, ενώ η Κυβέρνηση εκτελεί. Καμμιά δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρξει σ’ αυτή τη σχέση που αφορά την ίδια τη ζωή του Λαού.

Όμως οι μέρες περνούν και το καθαρό νερό αρχίζει να θολώνει. Φταίνε, μας λένε, οι ξένοι. Δεν τους ήξεραν άραγε; Έπρεπε να γίνουν Κυβέρνηση για να το μάθουν;

Αν ήξεραν αλλά πίστευαν ότι θα … γοητεύσουν τους Τροϊκανούς-Θεσμούς και το ΔΝΤ, τότε η καθαρότητα θολώνει. Γίνεται ανωριμότητα, ανευθυνότητα, επιπολαιότητα, ανικανότητα. Γίνεται βούρκος.

Τρίτον: Ακόμα και στην χειρότερη περίπτωση, θα έπρεπε τώρα που έμαθαν τι σημαίνει «αλλαγή μέσα από το Σύστημα», τώρα που ζούμε όλοι μαζί ως Λαός τα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι ίδιοι, χρειάζεται η Πυγμή! Πρέπει να βρεθεί κάποιος σοβαρός και υπεύθυνος, που αντί να δέχεται τη ντροπή της Ρίγας, να δώσει μια γροθιά στο γραφείο του και να πει θαρρετά «ΤΕΛΟΣ!». Αυτή είναι η Πυγμή που μας οφείλουν για να σωθούν οι ίδιοι και ο Λαός μας.

Αθήνα,  11.5.2015
Μίκης Θεοδωράκης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Δύο «επιχειρήματα» της Κυβέρνησης:

α) «Το Μνημόνιο το κατήργησε ο Λαός». Λες και το ψήφισε ο Λαός… Τα Μνημόνια τα υπέγραψαν εκλεγμένα στη Βουλή κόμματα και εξουσίες. Επομένως θα καταργηθούν μόνο από Κυβερνητική Εξουσία, λ.χ. τη σημερινή.

β) «Έχουμε νωπή εντολή του Λαού για να βάλουμε εμείς τις κόκκινες γραμμές. Αυτοί όμως δεν τις σέβονται, δεν είναι δημοκράτες».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Μήπως και οι Κυβερνήσεις των άλλων κρατών της Ευρώπης δεν ψηφίστηκαν από τους Λαούς της Ευρώπης; Και μάλιστα πιο πρόσφατα από μας, όπως λ.χ. στη Φινλανδία; Δεν έχουν προγράμματα; Δεν έχουν τις δικές τους εντολές; Και μάλιστα πιο «νωπές»; Εφ’ όσον ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τους υπόλοιπους Λαούς, αυτόματα τελειώνουν οι οποιεσδήποτε νωπές ή μη εντολές και σαν καλοί μαθητές πρέπει να παραδεχτούν ότι εκεί ισχύει μόνο μία εντολή: του ισχυρότερου.

Πηγή: http://www.mikistheodorakis.gr/el/writings/articles/?nid=5174

Σχόλια

  1. Χρήστος Σωτηρόπουλος12 Μαΐου 2015 στις 12:04 π.μ.

    ΑΠΛΟΤΗΤΑ - ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ - ΠΥΓΜΗ - του Μίκη Θεοδωράκη

    Η απλη λογική ενός Ανεξάρτητου Έλληνα, σε τρεις παραγράφους και ένα ΥΓ...

    Προσοχή στη "ΠΥΓΜΗ"... αυστηρά μόνο για "άνδρες" (ανεξαρτήτως φίλου!)...
    Ποιος είναι έτοιμος για "ΤΕΛΟΣ";

    Μέχρι τώρα η κυβέρνηση δε φαίνεται δυστυχώς έτοιμη... Οψόμεθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κάθε ημέρα που περνά χωρίς πυγμή πηγαίνει την χώρα και τον λαό μας προς τα πίσω.

    Η ανησυχία όλων μας μεγαλώνει. Κι αν ο λαός, πιεσμένος κι εξαντλημένος, αποδεχθεί, τελικά, στη συνείδησή του τα μνημόνια;

    Το ΔΝΤ πέρασε από 57 χώρες και καμία δεν αντέδρασε ακαριαία όπως έκανε η Ελλάδα. Μέσα σε 5 χρόνια είχαμε δεκάδες διαδηλώσεις, παραίτηση ενός πρωθυπουργού (Γ. Παπανδρέου) και νίκη της πρώτης αριστερής κυβέρνησης.

    Η καίρια ιστορική παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη, ήδη από το 2010, λειτούργησε καθοριστικά προς την κατεύθυνση της ριζοσπαστικοποίησης του λαού.

    Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει πολιτικό υποκείμενο. Οδεύουμε προς τον πλήρη ραγιαδισμό;

    Μια κοινωνία φοβική, ανήσυχη, σε κατάσταση ψυχικού πανικού. Αυτό συναντώ καθημερινά. Η κάθε προσπάθεια αντίστασης "καπελώνεται" ή διαλύεται από τους κομματικούς μηχανισμούς.

    Ο κόσμος λέει: "και που εξεγερθήκαμε τί καταλάβαμε;"
    Είναι λογικό ο κόσμος να φοβάται. Γνωρίζει ότι οι δανειστές μας είναι αδίστακτοι.

    Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σπάσουμε τον φόβο.Να μιλάμε, να μιλάμε, να μιλάμε. Στους φίλους μας, τους γνωστούς, στη γειτονιά μας, όπου μπορούμε. Καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη.

    Όσο ελπίζουμε ότι κάτι καλό θα γίνει από μόνο του χωρίς τη λαϊκή παρέμβαση τόσο θα βουλιάζουμε. Αν δεν οργανωθεί ο λαός κάτω από το σύνθημα της Εθνικής Ανεξαρτησίας είμαστε χαμένοι. Θα ζήσουμε τη δεύτερη οθωμανική κατοχή. Αν δεν έχουμε ήδη αρχίσει να τη ζούμε...

    Ο Μίκης δικαιώνεται, τραγικά, και πάλι. Το είχε πει (κάπως έτσι) "ακούστε με όσο είναι καιρός. Αύριο θα είναι αργά".

    Να κάνουμε κάτι πριν έλθει το "είναι πλέον αργά". Ό,τι χάνει ένας λαός σήμερα, το χάνει για πάντα ή το ανακτά με πολλές θυσίες. Ας μην χρειαστεί να φτάσουμε στις πολλές θυσίες. Ας θυσιάσουμε σήμερα τα λίγα: την βολή μας, το χρόνο μας, την ξεκούρασή μας, την καθημερινότητα μας.

    Αγώνας για την Εθνική Ανεξαρτησία!
    Ή τώρα ή ποτέ!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας δώσουμε μια απάντηση σε κάποια ερωτήματα που θέτει ο Μ.Θ. χρησιμοποιώντας τα λόγια του ίδιου του Α. Τσίπρα.

    Απ’ αυτά προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου γνώριζε πολύ καλά ποια στάση θα κρατούσε απέναντί του το ευρωιερατείο, οπότε μόνο σαν φτηνές δικαιολογίες μπορεί να θεωρηθούν τοποθετήσεις Συριζαίικων στελεχών ότι δεν περίμεναν τέτοια αντιμετώπιση από τους «εταίρους».

    Ελεγε μεταξύ άλλων, λοιπών, ο Αλέξης Τσίπρας στις 28 Φλεβάρη μιλώντας στην Κ.Ε του κόμματός του:

    «Το σχέδιό τους, λοιπόν, ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνησή μας σε φθορά, ανατροπή, ή άνευ όρων παράδοση, πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

    Και πριν το ελληνικό παράδειγμα επιδράσει στους συσχετισμούς σε άλλες χώρες.

    Και κυρίως πριν από τις εκλογές στην Ισπανία.

    Δηλαδή: Να μας πιέσουν τόσο ώστε να οδηγηθούμε σε απαράδεκτες υποχωρήσεις υπό την απειλή της πιστωτικής ασφυξίας.

    Να σπείρουν έτσι απογοήτευση και να μας αποκόψουν από τη λαϊκή βάση.

    Να χρησιμοποιήσουν αν χρειαστεί και μπορέσουν ακόμα και την πιστωτική ασφυξία ως μέσο πρόκλησης λαϊκής δυσαρέσκειας.

    Με τελικό στόχο είτε να μας σύρουν σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα αμφίβολης ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης, κατά το παράδειγμα της κυβέρνησης Παπαδήμου. Είτε να μας ανατρέψουν και να τελειώνουν με όσα εμείς εκπροσωπούμε και τους φοβίζουν. Είτε τέλος, όπως έγινε με τη ΝΔ του Σαμαρά, να μας ενσωματώσουν πλήρως στην πολιτική και τη λογική τους και να καταφέρουν έτσι στρατηγικό πλήγμα και στην Ελλάδα που αντιστέκεται, και στην Ευρώπη που λέει όχι στη λιτότητα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσον αφορά την δημοκρατια στην Ευρωπαικη Ενωση και τά όργανά της –
    Η δήθεν «δημοκρατική και πλουραλιστική Ευρώπη»,την οποία με υπερβάλλοντα ζήλο υμνολογεί ο χωρος του σημερινού Συριζα επι δεκαετιες, είναι ο μεγαλυτερος ΜΥΘΟΣ της προπαγανδας των Βρυξελλων και οσων βεβαια ζουν από την εκμετάλλευση του.
    Τα ιστορικα στοιχεια (τα οποια ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ) αναφερουν ενδεικτικα ότι π.χ.
    Δυο εξεχοντα στελεχη της «οικοδομησης της Νεας Ευρωπης» υπηρξαν :

    Α) O Walter Hallstein. Διαπρεπής Ναζι νομικος και καθηγητης νομικης,εμπιστο οργανο του Καρτελ των ΠετροΧημικων εταιριών .Απο τους εμπνευστες της νεας ναζιστικης νομοθεσιας –φυλετικοι νομοι της Νυρεμβεργης κ.ά. ,που καταργουσε την εννοια του ανθρωπου και του πολιτη). Στις 25 Μαρτίου 1957,ο Walter Hallstein έγινε ένας από τους δώδεκα «ιδρυτές» –τους αρχικούς συνυπογράψαντες – της «Συνθήκης της Ρώμης», της οποίας υπήρξε ο συγγραφέας , δηλαδή του ιδρυτικού εγγράφου της «Ε.Ε των Βρυξελλών»,.(Στην ιστορικη φωτογραφια της ημερας εκεινης,καθεται διπλα από τον Αντενάουερ )
    Στις 7 Ιανουαρίου 1958,ο Hallstein διορίστηκε από τους πολιτικούς παράγοντες του Καρτέλ Πετρελαίου και Φαρμάκων, ως ο πρώτος Πρόεδρος της λεγόμενης «Επιτροπής της Ε.Ε.»,( το ανώτατο αξίωμα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας -ΕΟΚ) και πρόδρομος της «Ε.Ε των Βρυξελλών».Το 1963 ο Hallstein διορίστηκε για δεύτερη 5ετή θητεία.

    Β). O Arno Soelter -Ο Sölter ήταν επικεφαλής του επίσημου Ναζιστικού Ινστιτούτου «Κεντρικό Ινστιτούτο Ερευνών για την Εθνική Οικονομική Τάξη και την Οικονομία της Ευρύτερης Σφαίρας» [Gesellschaft für europäische Wirtschaftsplanung und Großraumwirtschaft - ένα από τα επίσημα γραφεία οικονομικού σχεδιασμού της συμμαχίας Ναζί/Farben για τη μεταπολεμική Ευρώπη] που βρισκόταν τότε στη Δρέσδη και συγγραφέας του βιβλίου «Το Καρτέλ της Ευρύτερης Σφαίρας» (‘Das Großraum-Kartell’). ( 1941) , Ένα Εργαλείο για την Τάξη στη Βιομηχανική Αγορά στη Νέα Ευρώπη» [Ο αρχικός γερμανικός τίτλος ήταν: «Das Großraum-Kartell– Ein Instrument der industriellen Marktordnung in einem neuen Europa»],οπου ο ο Soelter συνόψισε τα σχέδια των Ναζί / Καρτέλ για την υπό τον έλεγχό τους Ευρώπη μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, Το βιβλίο του Soelter έγινε η βάση για την «Ευρωπαικη Κοινη Αγορα» και ο ιδιος αναδειχθηκε στις επομενες μεταπολεμικες δεκαετιες ως ενας εξεχων «ειδικος» της «Ευρωπαικης Κοινοτητος».
    [Αναλυτικα στοιχεια , εις Ματιας Ραθ ( είναι διασημος επιστήμονας,πρωην συνεργατης του Λάινους . Πώλινγκ,και Γερμανος αντιναζιστής) κ αλλοι, « Οι Ναζιστικες Ριζες της Ευρωπης των Βρυξελλων», ελευθερη διανομη στο Διαδικτυο]

    Χρήστος Παρίσης


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.