Μίκης, Παπακωνσταντίνου, νέοι και νέες σήκωσαν το Λαύριο "ψηλότερα"! (βίντεο)

Μία συναυλία άνευ προηγουμένου έζησαν και σηκώθηκαν λίγο "ψηλότερα" όσοι έδωσαν το "παρών" στο Αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Λαυρίου, όπου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Παιδική-Νεανική Χορωδία και η Ορχήστρα Νέων Δήμου Λαυρεωτικής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ευτύχη Ζαρμπ, παρουσίασαν έργα του Μίκη Θεοδωράκη, τιμώντας τον φέτος για τα 90 του χρόνια!

Τέτοιες κινήσεις πραγματικά τιμούν τον πολιτισμό, τον Λαό μας και το έργο του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς βλέποντας παιδιά επιπέδου Δημοτικού σχολείου να ανοίγουν τη συναυλία με τους στίχους του Ανδρέα Κάλβου "Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερίαν" και να συνεχίζουν με τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου "Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δε πιάνει", πλάι σε έναν εξαιρετικό Βασίλη Παπακωνσταντίνου που ερμήνευσε επίσης και τραγούδια από το "προδομένο" έργο του 1984 "ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ", μόνο Περηφάνια και Ελπίδα μπορείς να νιώσεις.


Τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης, που αποδεικνύουν πως τελικά στις ημέρες όλα ΔΕΝ "έχουν αποδελτιωθεί"...

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού


Ακολουθεί το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα notioanatolika.gr




Μία μοναδική βραδιά έζησαν οι θεατές στην συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με την Παιδική- Νεανική Χορωδία και την Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαυρεωτικής, σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη σε διεύθυνση του μαέστρου Ευτύχη Ζαρμπ.

Μία μοναδική βραδιά έζησαν οι θεατές που γέμισαν ασφυκτικά το Αμφιθέατρο ΕΠΑΛ Λαυρίου, το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαΐου , στην συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με την Παιδική- Νεανική Χορωδία και την Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαυρεωτικής, σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη σε διεύθυνση του μαέστρου Ευτύχη Ζαρμπ.




Το Αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Λαυρίου άρχισε από νωρίς να γεμίζει, ώστε να μοιάζει μικρό σε χωρητικότητα αφού, πολλοί από τους θεατές στέκονταν όρθιοι, κάποιοι κάθισαν ακόμη και στους διαδρόμους του Αμφιθεάτρου, για να θαυμάσουν τον αιώνιο έφηβο Βασίλη Παπακωνσταντίνου ο οποίος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και δικαίωσε για άλλη μία φορά το κοινό του και τους θαυμαστές του. Η συναυλία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» και τον Δήμο Λαυρεωτικής στα πλαίσια εκδηλώσεων του εορτασμού των 150 Χρόνων του Νεότερου Λαυρίου. Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συμμετείχε αφιλοκερδώς.



Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου,ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Ιωάννης Αδάμης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Λαυρεωτικής, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, το επίσημο fun club του Βασίλη Παπακωνσταντίνου "Οι ψυχές και οι αγάπες", καθώς και πλήθος πολιτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του hpolhmas.com, η συναυλία ξεκίνησε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να ερμηνεύει το «Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία» και στο πρώτο μέρος της συναυλίας, οι θεατές άκουσαν Σεφέρη, Ελύτη, Λειβαδίτη, Ρίτσο, Αναγνωστάκη, Γιάννη Θεοδωράκη ντυμένα με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από την Ορχήστρα Νέων.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πριν ξεκινήσει την ερμηνεία δήλωσε: «Xρωστάμε πολλά στους ποιητές μας και τίποτα στους δανειστές μας».



Η βραδιά κύλησε με τραγούδια από τους κύκλους τραγουδιών που έχουν αφήσει το στίγμα τους, όπως Άξιον Εστί, Τα τραγούδια του Αντρέα, Τα τραγούδια του Αγώνα, καθώς και από τη δισκογραφική συνεργασία του Μίκη Θεοδωράκη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου: Της Εξορίας, Ο Εχθρός Λαός και Καρυωτάκης.

«Θέλω να σας πω ότι έχω και εγώ ένα δεύτερο σπίτι καλοκαιρινό στην Κερατέα. Πέρα από αυτό με τον Ευτύχη Ζαρμπ μας συνδέει μία παλιά φιλία, ήταν μουσικός στην ορχήστρα μου για πολλά χρόνια, τον ήξερα πολύ πριν από αυτή την συνεργασία. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μακάρι ο κάθε Δήμος η κάθε Περιφέρεια να είχε αντίστοιχους, ο οποίος ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα Πολιτιστικά. Είναι σε δράση ο Ευτύχης ο Ζαρμπ, σαν καλλιτέχνης θεωρώ υποχρέωση μου να είμαι δίπλα σε ότι κάνει και σε οποιαδήποτε καλλιτεχνική δραστηριότητα και όχι μόνο στον Ευτύχη, αλλά σε όλους τους τοπικούς παράγοντες οι οποίοι ασχολούνται με το κομμάτι αυτό. Για μας ένας είναι ο εχθρός ο Καπιταλισμός, για αυτούς ένας είναι ο εχθρός ο Πολιτισμός. Είναι χρέος μου λοιπόν να βρίσκομαι εδώ και με τόσο γλυκά παιδιά και με τόση ανάγκη να προσφέρουν πολιτισμό στον εαυτό τους, αλλά και σε όλους τους άλλους», δήλωσε ο Βασίλη Παπακωνσταντίνου σχετικά με την συνεργασία του με τον Ευτύχη Ζαρμπ πέρυσι το καλοκαίρι στο Ηρώδειο.



Μάλιστα στην συνέντευξή του στο hpolhmas.com, o καταξιωμένος ερμηνευτής έστειλε και το δικό σας μήνυμα για τις δύσκολες μέρες που διανύει και βιώνει η χώρα μας. «Βεβαίως είναι δύσκολες, είναι οι πιο δύσκολες θα έλεγα, το θέμα όμως δεν είναι η ύλη τα χρήματα. Είναι ο εκφυλισμός των ίδιων των ανθρώπων, ο εκμαυλισμός μέσα από τα μέσα που διαθέτουν αυτοί που είναι πολύ πιο ισχυρά από τις έξυπνες βόμβες και τα κανόνια, είναι τα Μέσα Μαζικής Ύπνωσης, 40 χρόνια λοιπόν μετά την μεταπολίτευση έχουν υπνώσει ένα ολόκληρο λαό, προσφέροντας του lifestyle άνευ αντικρίσματος. Ποτέ κανείς μετά την μεταπολίτευση δεν έκατσε να μάθει τι είναι σοσιαλισμός, κομμουνισμός, τι είναι ναζισμός, τι είναι φασισμός. Απλά ενδιαφέρονται ποιος θα έχει το καλύτερο αυτοκίνητο, με τις πιο πολλές δόσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τα Παιδιά της Παιδικής- Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Λαυρεωτικής καθώς και την Ορχήστρα Νέων και τον μαέστρο μας Ευτύχη Ζαρμπ και φυσικά τον ανεπανάληπτο και καλό φίλο Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μας στάθηκε παλαιότερα και στα πολύ δύσκολα, κάνοντας συναυλίες στο μπλόκα στον αγώνα τονώνοντας το ηθικό του κόσμου και φυσικά βγήκαμε νικητές. Ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου στον χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια σε όλους του συμμετέχοντες και πρότεινε η Παιδική – Νεανική χορωδία του Δήμου Λαυρεωτικής, να ονομαστεί «Χαρταετοί» και μία φωτογραφία της βραδιάς με τα παιδιά και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να σταλεί στον Μίκη Θεοδωράκη, μιας και η βραδιά ήταν αφιερωμένη στα τραγούδια του και στο έργο του.


Παρακολουθήστε στιγμιότυπο από τη συναυλία: 




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.