"ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΠΡΑΞΗ"

ΑΡΘΡΟ - ΚΑΛΕΣΜΑ του συναγωνιστή Στέλιου Διαμαντή 
Τι πιο τρανή απόδειξη των λεγομένων του ΜΙΚΗ για αποκλεισμό από την πολιτική, πνευματική και καλλιτεχνική ζωή αυτού του τόπου από την (εσκεμμένη;) αποσιώπηση της μεγαλειώδους σε σημασίας πρότασης του ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ για την ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ!!

Δημιουργούνται εύλογες απορίες και ερωτηματικά.

Γιατί το μεγαλύτερο πνευματικό ίδρυμα της χώρας δεν την προώθησε ,δεν την διέδωσε ώστε Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ στα αρμόδια διεθνή όργανα (ΟΥΝΕΣΚΟ-ΟΗΕ) και τελικά να υλοποιηθεί?

Ποιους σκοπούς τελικά υπηρετεί η Ακαδημία, αν όχι την ειρήνη, τον πολιτισμό και την πνευματική ανάταση των Ελλήνων?

Από την σκοπιά αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία η αξιέπαινη πρωτοβουλία της ιστορικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών για την ανάδειξη της πρότασης του ΜΙΚΗ την ερχόμενη Δευτέρα!!

Όλοι πρέπει να είμαστε εκεί και παράλληλα να προσπαθήσουμε να την κοινοποιήσουμε.

Πολιτιστικοί σύλλογοι, ενώσεις, σωματεία .εργατικές λέσχες, πρέπει να πάρουν την "σκυτάλη" και να την διαδώσουν στον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ώστε όλοι μαζί να φέρουμε το θέμα στα αρμόδια διεθνή όργανα και να κάνουμε το ΟΡΑΜΑ του ΜΙΚΗ, με το οποίο η πατρίδα μας θα μπορεί να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της, πράξη!!

Όραμα που είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να κηρυχτεί ουδέτερη χώρα και ταυτόχρονα να γίνει παγκόσμιο κέντρο όλων των πολιτισμών της γης, καθώς και τόπος συνάντησης για όλες τις νεολαίες του κόσμου.

Μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν όλοι το πιστέψουμε!!!

Είναι η μόνη λύση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε!!


Το χρωστάμε στον ΜΙΚΗ. Το χρωστάμε στην ΠΑΤΡΙΔΑ!!!


Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια στον συναγωνιστή Στέλιο Διαμαντή για το κείμενο.

    Στην ιστορία της ανθρωπότητας ήταν κάποιοι "τρελοί" που έλεγαν κάποια πράγματα που τότε που τα έλεγαν φάνταζαν απίθανα, απραγματοποίητα και γραφικά.

    Κι όμως, αυτοί οι "τρελοί" έγραψαν ιστορία και άλλαξαν το ρου ολόκληρης την ανθρωπότητας, στην πολιτική, την επιστήμη, την τέχνη, την κοινωνία, την φιλοσοφία. Παντού!

    Ένας από αυτούς τους "τρελούς" είναι και ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης.

    Το μυαλό του βρίσκεται πάντα στο μέλλον, δεκαετίες μπροστά απ' τον πεπερασμένο χρόνο που αντιλαμβάνεται ο μέσος νους... Έτσι γίνεται πάντα με τους μεγάλους και τους πολύ σπουδαίους ανθρώπους.

    Με αφορμή την μεγαλειώδη ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών, ας προσπαθήσουμε για μια φορά να πλησιάσουμε, να καταλάβουμε και να νιώσουμε την σκέψη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.