ΚΡΗΤΕΣ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΜΙΚΗ

Ο λυράρης Βασίλης Σκουλάς
Στις 16/5 στο Μέγαρο Μουσικής ο σπουδαίος Κρητικός λυράρης Βασίλης Σκουλάς σμίγει σε μια παράσταση-έκπληξη με την Παλαιστινιακή ομάδα “Sareyyet Ramallah Dance Company” και τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης σε παραδοσιακά κρητικά και παλαιστινιακά τραγούδια και συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη!

Μια παράσταση γεμάτη χρώματα με μοναδικές στολές και κοσμήματα από την ιματιοθήκη του Ramallah Folklore Dance Group και του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης θα κατακλύσει τη σκηνή με δυο ορχήστρες που θα συμπράττουν ταυτοχρόνως.

Ένα μουσικό διάλογο της Κρητικής Παραδοσιακής μουσικής και αυτής των προγόνων των Κρητών και των Φιλισταίων που μέρος τους μετακινήθηκε πριν χιλιάδες χρόνια στην Falestine, την σημερινή Παλαιστίνη.

Μαζί τους ως guests ο Haig Yazdjian και ο νέος τραγουδιστής Αλέξανδρος Μπελλές σε ένα μουσικό ταξίδι που θα περάσει από την παράδοση και την εναλλαγή των μελωδιών και των χωρών των δυο λαών σε έναν ακόμη κόσμο αυτόν του μεγάλου συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη που έγραψε για τους Κρητικούς και για τους Παλαιστίνιους.

Ενδιαφέρον στοιχείο της παράστασης είναι ότι ο Βασίλης Σκουλάς θα ερμηνεύσει έργα Μίκη Θεοδωράκη, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. 

Από τα έσοδα θα δοθεί δωρεά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς Πνευμόνων «Σκυτάλη». Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Πηγή: athinorama.gr

Σχόλια

  1. Στο τελευταίο μέρος της παράστασης μπουζούκι θα παίξει ο Κώστας Παπαδόπουλος συνοδεύοντας τον Βασίλη Σκουλά στα τραγούδια του Μίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν μία πολύ συγκινητική συνύπαρξη.
    Παλαιστίνη, Κρήτη και Μίκης !
    Τα χορευτικά αριστουργηματικά. Το α΄ μέρος πανδαισία !
    Το β΄ μέρος ελαφρώς ανέτοιμο από τους συντελεστές, αλλά πάντοτε καθηλωτικό λόγω των μεγαλοπρεπών συνθέσεων και των μηνυμάτων που εξέπεμπαν..
    Απόγονοι των Φιλισταίων, Κρήτες και Παλαιστίνιοι, ενωμένοι κάποια στιγμή να χορεύουν σε έναν κύκλο, έστειλαν μήνυμα τόσο στην αντικρυνή πρεσβεία του Μεγάρου, όσο και στην παραπάνω στην Κατεχάκη...
    Έντονα συναισθήματα αδελφοσύνης, αλληλεγγύης.

    ΜΠΡΑΒΟ για την σύλληψη της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
    ΜΠΡΑΒΟ στον πραγματικά δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, που εξακολουθεί να κρατάει την πατρίδα του.

    Οι Παλαιστίνιοι, κάνουν 10 παιδιά. Ένα για τους ίδιους και εννέα για την πατρίδα..!

    Α.Ρ.Η.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.