Ανασκευάζει ο Δήμος Νέας Σμύρνης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ  Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Ελ. Βενιζέλου 16
Ν. Σμύρνη
Τηλ. Επικ. 2132025922,924, 2109310408
email: politistikosorg@yahoo.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα Σμύρνη,  22/4/2015

           Ανακοίνωση από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Νέας Σμύρνης σχετικά με την επιλογή του Σάκη Ρουβά ως βασικού ερμηνευτή του “’Αξιον Εστί” στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου 2015 στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.  

“Επειδή πολλά έχουν λεχθεί και διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα διαδικτυακά, αλλά και προφορικά όσον αφορά το “’Αξιον Εστί” και την επιλογή του Σάκη Ρουβά ως βασικού ερμηνευτή του έργου, δηλώνουμε τα ακόλουθα: 

Η επιλογή του κ. Ρουβά όπως και όλων των λοιπών συντελεστών έγινε αποκλειστικά από το μαέστρο κ. Θεόδωρο Ορφανίδη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού-αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Χατζατουριάν και ο στόχος αυτής της επιλογής ήταν να κοινωνηθεί το τεράστιο αυτό έργο -σύμβολο κοινωνικών αγώνων μιας ολόκληρης εποχής- και στις νεότερες γενιές Ελλήνων.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ενημερώθηκε για τη συναυλία και τους συντελεστές της πριν από ένα περίπου μήνα και ουδέποτε αναμείχθηκε στην επιλογή του κ. Ρουβά ούτε κανενός άλλου συντελεστή. 

Στη χθεσινή γραπτή δήλωσή του (http://www.mikistheodorakis.gr/el/writings/statements/?nid=5168), που αποτελεί και τη μοναδική τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα της συμμετοχής του κ. Ρουβά, καθιστά σαφές το σκεπτικό του όσον αφορά την επιλογή καλλιτεχνών που ερμηνεύουν έργα του. 

Θα θέλαμε να δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δημοσιεύματα που αποδίδουν στον κ. Θεοδωράκη οποιεσδήποτε απόψεις και τοποθετήσεις που δεν περιέχονται στην προαναφερόμενη δήλωσή του είναι απολύτως ψευδή και εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτά.”

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα:

210 9310408 και  2132025922 & 924
Email: politistikosorg@yahoo.gr

Από το Γραφείο Τύπου

Σχόλια

  1. Άρα λοιπόν τα λεχθέντα του κ.Ορφανίδη και του αντιδημάχου Ν.Σμύρνης, που ήθελαν τον κ.Θεοδωράκη να έχει συμφωνήσει για Σάκη Ρουβά και να είναι μάλιστα και ενθουσιώδης με αυτήν την επιλογή, να υπάρχει και video κτλ κτλ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.

    Εντάξει, ο Δήμος έβγαλε ανακοίνωση. Ο κ.Ορφανίδης όμως και ο κ.αντιδήμαρχος δεν χρειάζεται να ζητήσουνε μια συγνώμη απ' τον κ.Θεοδωράκη και μάλιστα δημόσια συγνώμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης, τι μας λέει ο Δήμος;

    Οτι απλώς ανακοίνωσαν στον Μίκη Θεοδωράκη οτι ερμηνευτής του Άξιον Εστί θα είναι ο Σάκης Ρουβάς. Ούτε τον συμβουλεύτηκαν, ούτε πήραν την άδειά του, ούτε ζήτησαν την έγκρισή του!

    Το αποφάσισαν οι ίδιοι, μαζί με τον κ.Ορφανίδη. Με δικά τους κριτήρια, ετσιθελικά.

    Συγχαρητήρια κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως αυτή είναι η μόνη επίσημη ανακοίνωση που βγήκε από την πλευρά του Δήμου. Όλα τα προηγούμενα ήταν δημοσιεύματα που χρησιμοποιούσαν διάφορα ονόματα και δηλώσεις αυτών. Υπήρχε και δήλωση του κ. Θεοδωράκη σε κάποια sites (μετά από επικοινωνία μαζί του). Οπότε ή θα δεχτείτε ότι συνολικά τα δημοσιεύματα δημοσιεύουν ψευδή στοιχεία ή θα δεχτεί ότι δημοσιεύουν αληθή. Δεν μπορεί στην περίπτωση του κ. Θεοδωράκη να δημοσιεύουν ψευδή και στην περίπτωση του Δήμου αληθή.
    Τέλος θα ήθελα να πω ότι γίνονται δεκάδες συναυλίες με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Αν διαβάσετε καλά και την άνακοίνωση του κ. Θεοδωράκη θα δείτε ότι αναφέρει την επικοινωνία που είχε ο Δήμος με τη γραμματέα του χωρίς να του κάνει εντύπωση η επιλογή του Ρουβά χωρίς την άδειά του, κι αυτό γιατί είναι μία συνήθης τακτική.

    Γιάννης Ψαλίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν αρνήθηκε κανένας αυτήν την επικοινωνία, αλλά αυτή η επικοινωνία έγινε απ' την πλευρά του Δήμου για να ανακοινωθεί προς την πλευρά του κ.Θεοδωράκη η αποφασή τους, εν είδει τελεσιγραφου, όχι για να τον συμβουλευτούν ή να πάρουν την άδειά του (ενω ήξεραν και οι ίδιοι οτι η επιλογή Ρουβά δεν είναι η ενδεδειγμένη για το συγκεριμένο έργο και γενικότερα για το έργο του Μίκη Θεοδωράκη).

      Όλα αυτά γεννούν μεγάλα ερωτηματικά, που ο Δήμος, ο κ.Χατζατουριαν και κυρίως ο κ.Ορφανίδης, οφείλουν να ξεδιαλύνουν.

      Το οτι αποφασίζουμε κάτι (που είναι αντικειμενικά λάθος και που αντικειμενικά θα προκαλέσει αντιδράσεις) μόνο και μόνο επειδή ξέρουμε οτι ο κ.Θεοδωράκης έχει την ευγένεια και την μεγαλοψυχία να μην αρνηθεί, αλλά σίγουρα μέσα του διαφωνεί έως και αηδιάζει με αυτήν την επιλογή, είναι εντελώς προκλητικό και ανήθικο απ' την πλευρά του Δήμου και του κ.Ορφανίδη.

      Διαγραφή
  4. Κύριε Theodorakism έχετε τίτλο στο άρθρο σας "ο Δημος ανασκευάζει", ενώ είναι η μόνη επίσημη ανακοίνωση από το Δήμο, άρα τι ανασκευάζει; Αυτό αναφέρω στο πρώτο μέρος του σχολίου μου αλλά δεν μου δώσατε κάποια απάντηση.

    Γιάννης Ψαλίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είδατε τα δημοσιεύματα διαφόρων sites στα οποία ο αντιδήμαρχος σαφώς δηλώνει διάφορες ανακρίβειες και τα απέδωσε στον Μίκη Θεοδωράκη;

      Ο κ.αντιδήμαρχος δεν είναι απ' τον Δήμο;

      Δείτε:

      http://www.difernews.gr/articles/16-15/showbiz/97932/o-mikis-theodorakis-uper-tou-saki-rouva-gia-to-aksion-esti./

      Ο κ.αντιδήμαρχος τι έχει πει για όλα αυτά τα απαράδεκτα που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο;

      Διαγραφή
    2. Τα έχω διαβάσει, όπως έχω διαβάσει και άλλα που δημοσιεύουν "δηλώσεις" του κ. Θεοδωράκη και χαρακτηριστικά γράφουν, "ο κ. Θεοδωράκης μας δηλώσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του". Αυτά είναι αληθή; όχι σύμφωνα με τη χθεσινή δήλωση του κ. Θεοδωράκη. Τα άλλα λοιπόν γιατί να είναι; Δεν γνωρίζετε ότι τα sites γράφουν ανακρίβειες και βάζουν δηλώσεις στο στόμα ανθρώπων που δεν τις έκαναν ποτέ;

      Γιάννης Ψαλίδας

      Διαγραφή
    3. Κε Ψαλίδα,

      Στην ανακοίνωση του Δήμου πουθενά ΔΕΝ διαψεύδονται οι φράσεις που αποδίδονται στον κ. Χατζατουριάν. Αντιθέτως, και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, διαψεύδονται κατηγορηματικά οι φράσεις που αποδίδονται στον κ. Θεοδωράκη. Τα ψέμματα είναι εξώφθαλμα και είναι αδύνατον να κρυφτούν! Πρόκειται για στημένη Παγίδα, εις βάρος του Μίκη Θεοδωράκη...

      ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ.

      ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

      Θέλετε και αποδείξεις επ' αυτού:

      http://www.tlife.gr/Article/news-sakis-rouvas-mikis-theodorakis-aksion-esti/0-77-79718.html

      Από το παραπάνω λινκ:

      Το TLIFE επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Χατζατουριάν, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης και μας αποκάλυψε τι του είπε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης μετά από όσα ακούστηκαν, τονίζοντας πως είναι ακόμα περισσότερο ενθουσιώδης απ' όσο ήταν δύο μήνες πρίν που γεννήθηκε η ιδέα!

      "Είναι μία πρόταση που απηύθυνα προσωπικά, πριν από δύο μήνες, με τρεις αποδέκτες, το Σάκη Ρουβά, το Θεόδωρο Ορφανίδη και τον Μίκη Θεοδωράκη. Επειδή ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έζησε από τα νεανικά του χρόνια μέχρι και αρκετά μεγάλη ηλικία στην πόλη της Νέας Σμύρνης, αποφασίσαμε να κάνουμε μια πολύ μεγάλη επετειακή εκδήλωση σε σχέση με την επέτειο των 90 χρόνων.

      Ο Σάκης Ρουβάς ήταν ιδιαίτερα θετικός, το θεώρησε μάλιστα ως πρόκληση, όπως μου είπε. Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ενθουσιώδης και ο Θεόδωρος Ορφανίδης ήταν επίσης ενθουσιώδης."

      "Εγώ τη μόνη ένσταση που είχα ήταν το γεγονός αν θα μπορούσε φωνητικά, τεχνικά δηλαδή, να υποστηρίξει ο Σάκης Ρουβάς αυτό το εγχείρημα. Ο Μίκης Θεoδωράκης, όπως σας είπα, ήταν ενθουσιώδης οπότε δεν είχε κανένα θέμα ότι μπορεί να υποστηριχτεί φωνητικά το έργο του, το "Άξιον εστί". Ο Θεόδωρος Ορφανίδης, ο οποίος είναι διευθυντής συμφωνικής ορχήστρας παγκόσμιας εμβέλειας (διευθυντής της Orchestra Mobile με έδρα το Βερολίνο), θεώρησε ότι ταιριάζει η φωνή και μπορεί να ακουμπήσει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτού του έργου. Κάνουν πρόβες εδώ και δύο μήνες."

      Γιατί δεν διαψεύδει ο κ.Χατζατουριάν τις συγκεκριμένες δηλώσεις στα συγκεκριμένα sites;

      Μπορεί να το κάνει; Θα το κάνει; Περιμένουμε την απάντησή σας.

      Εμείς θα προχωρήσουμε την έρευνά μας σε βάθος επικοινωνόντας και με τα sites αυτά, για να ξετυλίξουμε το κουβάρι και να δούμε ποιός παίζει παιχνίδια με το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη.

      Διαγραφή
  5. Τέλος,

    η θέση μας είναι ότι ο Δήμος αυτός που ο Μίκης Θεοδωράκης έχει ζήσει πάρα πολλά χρόνια και έχει μεγαλουργήσει και τον έχει τιμήσει με την παρουσία και το έργο του, θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός στις επιλογές του και στον τρόπο που αντιμετωπίζει και χειρίζεται τις εκδηλώσεις που αφορούν το πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη.

    Εμείς την μέρα της συναυλίας αυτής, θα θρηνούμε σιωπηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η δική μου θέση είναι ότι την ημέρα της συναυλίας η μισή Ελλάδα θα γελάει με τα χάλια μας και η αλλη μισή θα κλαίει. Συνεχίζει όμως ο τίτλος σας να μην αντανακλά την πραγματικότητα. "Ανασκευάζω: αλλάζω προηγούμενες δηλώσεις μου".

    Γιάννης Ψαλίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζητάτε την απάντησή μου σαν να είμαι εγώ ο κ.Χατζατουριάν. Θα σας τη δώσω χωρίς να είμαι ούτε ο κ. Χατζητουριάν ούτε ο Δήμος ούτε ο κ. Θεοδωράκης. Όλοι πρέπει να βγαίνουν να διαψεύδουν ότι ψευδές γράφεται για το πρόσωπό τους. Όσοι όμως από εσάς έχετε τη δύναμη να γράφετε ειδήσεις (sites, blogs) καλό είναι να ελέγχετε πρώτα τις πηγές σας και την αλήθεια πίσω από τα δημοσιεύματα. Αυτή είναι η μόνη μας διαφωνία.

    Γιάννης Ψαλίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ισχύει για εμάς αυτό κύριε, δεν είμαστε ένα συμβατικό ενημερωτικό και ειδησεογραφικό blog. Εδώ είναι το ιστολόγιο "Θεοδωρακισμός", που είναι αφιερωμένο στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη και τον ίδιο και είμαστε ένα blog που έχει την έγκριση και την στήριξή του.

      Προ ολίγου βρήκαμε video απ' το Star Channel στο οποίο ο ίδιος ο κ.Χατζατουριάν αυτοπροσώπως δηλώνει αυτά που θα δείτε στο 6:33 λεπτό.

      https://www.youtube.com/watch?v=jBQ1dh02wjY

      Νομίζουμε ότι ο κ.Χατζατουριάν οφείλει κάποιες εξηγήσεις.

      Ο κ.Θεοδωράκης διαβάζει και τα σχόλια και το blog μας και μπορεί να μας κρίνει όλους.


      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.