ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ

Aγαπητοί αναγνώστες,
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην RealNews της Κυριακής όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δηλώνει τα κάτωθι:

«Δεν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις, αλλά για αναπτυξιακές κοινοπραξίες με ενισχυμένη συμμετοχή του Δημοσίου, ώστε να εξασφαλίζονται το δημόσιο συμφέρον και η απαρέγκλιτη τήρηση της εργασιακής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

Χαιρετίζουμε τα λεγόμενα του πρωθυπουργού και θα στηρίξουμε την προσπάθειά του αυτή πάνω σε αυτό το πλαίσιο αν το πιστεύει και αν σταδιακά και μεθοδευμένα το κάνει πράξη.

Στο παρακάτω link μπορείτε να διαβάσετε το μεγάλο θέμα των κοινοπραξιών, όπως το έθεσε για πρώτη φορά ο Μίκης Θεοδωρακης και η ΣΠΙΘΑ, κιόλας απ' το 2011.



Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού

Σχόλια

  1. Οι τελευταίες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Αρχίζει και με εκπλήσσει ευχάριστα.

    Νομίζω ότι οι κινήσεις αυτές βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση, που ευνοεί τα εθνικά συμφέροντα σε αυτήν την συγκυρία. Επίσης βλέπω ότι ο Τσίπρας αρχίζει και εφαρμόζει αυτά που έχει πει η ΣΠΙΘΑ και ο Μίκης Θεοδωράκης, πράγμα που πρέπει να μας ικανοποιεί.

    Πρώτον, στροφή προς Ρωσία, ομολογημένη και φανερή. Το βλέπουμε να το προσπαθεί. Μένει να δούμε αν θα έχει συνέχεια, διάρκεια και ουσία.

    Δεύτερον, αναφορά στο θέμα των κοινοπραξιών με χώρες εκτός Ευρώπης, συνεχώς τις τελευταίες μέρες. Είναι απ' τις βασικότερες θέσεις της ΣΠΙΘΑΣ όλα τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων και της εξάρτησης. Βλέπουμε κι αυτό να το προσπαθεί δειλά δειλά να βρει τρόπο για να το κάνει πράξη. Δεν μπορούμε παρά να χαρούμε γι' αυτό και να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια.

    Τρίτον, οι επιτροπές ελέγχου των μνημονίων και του χρέους, ήταν κι αυτή θέση της ΣΠΙΘΑΣ, απαραίτητο να γίνουν και να χυθεί άπλετο φως σε όλα!

    Τέταρτον, απαίτησε - έθεσε το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, ακόμα και μέσα στο Βερολίνο. Δεν μπορεί κανείς παρά να χαρεί γι αυτό! Ήταν μια απ' τις θέσεις μας.

    Ο χρόνος θα δείξει αν αυτές οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι ουσιαστικές και όχι ψευδεπίγραφες, ευκαιριακές και τυχοδιωκτικές. Ο χρόνος θα δείξει αν τις πιστεύει πραγματικά η κυβέρνηση και θέλει να ακολουθήσει πραγματικά μια διαφορετική και ριζοσπαστική πολιτική και όχι απλώς να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια.

    Μέχρι να αποδειχθεί το οτιδήποτε, οφείλουμε να στηρίζουμε την κυβέρνηση αν οι εξαγγελίες που κάνει συμπίπτουν με την ιδεολογία μας και με το εθνικό και λαϊκό συμφέρον. Δεν μπορούμε εκ προοιμίου να είμαστε απέναντί της.

    Αν όμως ο χρόνος δείξει ότι όλα αυτά που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι ουσιαστικά αλλά είναι ένας αέρας κοπανιστός, τότε είναι αυτονόητο ότι θα μας βρει απέναντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.