ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ...*

*Πρώτη δημοσίευση στον Θεοδωρακισμό στις 10 Μαρτίου του 2015

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ...

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι η Τρόικα μετονομάστηκε σε "τεχνικά κλιμάκια" και το μνημόνιο σε "συμβόλαιο - συμφωνία"

Αυτό είναι το συμπέρασμα του χθεσινού Eurogroup. Και καταδεικνύει τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η νέα αριστερή κυβέρνηση. 

Οι μεγάλοι μας φόβοι για συνέχιση του οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού status quo (όπως διαμορφώθηκε απ' το 2010 εώς σήμερα) επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο και πιο τραγικό τρόπο.

Η νέα αριστερή κυβέρνηση έχει (όπως δείχνουν τα πράγματα) οριστικά αποδεχθεί την ισχύουσα μνημονιακή κατάσταση και δεν αμφισβητεί ούτε στο ελάχιστο τις δανειακές συμβάσεις, την επιτήρηση και τα μνημόνια, στην ουσία τους. 

Τις τελευταίες εβδομάδες δείξαμε τεράστια ανοχή προς την κυβέρνηση, κάνοντας συνειδητά την επιλογή να μην μιλήσουμε μετεκλογικά πολύ αυστηρά και να μην ασκήσουμε αυστηρή κριτική, ενώ θα μπορούσαμε να το κάνουμε διότι η κυβέρνηση μας έδινε πάρα πολλές πολιτικές αφορμές.

Απόφασή μας μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι από εδώ και στο εξής όταν αναφερόμαστε στην κυβέρνηση να βάζουμε πάντα εισαγωγικά στο "αριστερή". 

Και αυτό διότι πιστεύουμε βαθιά ότι καμία πραγματικά αριστερή κυβέρνηση δεν μπορεί να αναγνωρίζει και τελικά να συνυπάρχει με μνημόνια και παράνομες και αντισυνταγματικές οικονομικές συμφωνίες δανεισμού, που έχουν δέσει την Ελλάδα χειροπόδαρα και έχουν εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία.

Σημειώνουμε δε, ότι είναι χειρότερο μια κυβέρνηση να κοροϊδεύει και να εμπαίζει τον λαό λέγοντας ότι θα σκίσει τα μνημόνια ενώ στην πραγματικότητα τα αποδέχεται πλήρως, από μια μνημονιακή κυβέρνηση που πιστεύει στα μνημόνια, το φωνάζει, το υποστηρίζει και είναι συνεπής με την πολιτικής της.

Με αυτές τις πρακτικές της σημερινής κυβέρνησης, ελλοχεύει η πλήρης απαξιώση των ιδανικών της αριστεράς, στα μάτια ενός ολόκληρου λαού. Αυτό είναι το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει την χώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (και αυτός είναι ο μεγάλος πολιτικός κίνδυνος) μέσα μόνο κιόλας σε 45 μέρες διακυβέρνησης.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου:

Η Ελλάδα κινδυνεύει να βιώσει ένα νέο 81' μέσα στις σημερινές νέες συνθήκες. Ένα νέο 81' με ότι συνέπειες συνεπαγόταν το 81' - και τα χρόνια που ακολούθησαν - για τον λαό σε βάθος χρόνου. Και όποιος δεν αντιλαμβάνεται και δεν διακρίνει την παγίδα - παγίδευση, θα προσγειωθεί με πάταγο και οριστικά, αρκετά σύντομα...

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού
10/3/2015

Σχόλια

  1. επιτέλους πειτε τα! αυτοι οι ανθρωποι μας προσβαλλουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας ξανα υποδεχτουμε λοιπον τον κυριο τομσεν, με την νεα του ονομασια (μελος τεχνικου κλιμακιου...). ρε σαν δεν ντρεπονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H νεοεκλεγείσα κυβέρνηση διολισθαίνει διαρκώς σε λογικές διαχείρισης και αποδοχής της μνημονιακής κατάστασης - λογικής.

    Στην οικία του Μίκη Θεοδωράκη ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι χρειάζεται καλή στρατηγική και ελιγμούς για να ξεφύγει η χώρα απ' τα μνημόνια, αλλά δεν βλέπουμε μέχρι στιγμής από πλευράς κυβέρνησης καμία στρατηγική και κανέναν ελιγμό, πέραν από επικοινωνιακές εξυπνάδες και παλινωδίες και πέραν από μια συνεχιζόμενη διγλωσσία. Και ούτε φαίνεται (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) να υπάρχει κάποιος κρυφός άσσος στο μανίκι της κυβέρνησης.

    Με βάση τα παραπάνω φρονώ ότι η περίοδος χάριτος της κυβέρνησης έχει παρέλθει οριστικά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα προοδευτικά και ριζοσπαστικά κινήματα και συλλογικότητες, που έδειξαν ανοχή προς την κυβέρνηση μέχρι τώρα.

    Αν ο πραγματικός αντιμνημονιακός αγώνας του λαού και ο πραγματικός αγώνας επανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας και κατάκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας, οριστικά και τελεσίδικα, θέλουμε να συνεχιστεί και να υπάρξει εκ νέου, οφείλουμε να τερματίσουμε την ανοχή μας προς την κυβέρνηση αυτή.

    Δεν αγωνιζόμαστε για αριστερές ταμπέλες χωρίς αντίκρυσμα, αλλά για πραγματικά αριστερά και πατριωτικά προτάγματα τα οποία επιθυμούμε να μετουσιωθούν σε πολιτική πράξη και εφαρμογή. Δεν είναι δυνατόν απ' την στιγμή της εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν σωπάσει και ουσιαστικά εξαφανισθεί - απορροφηθεί όλα τα αντιμνημονιακά κινήματα και φωνές και εμείς να εξακολουθούμε να δείχνουμε ανοχή.

    Αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη για την παγίδευση στην οποία αναφέρεται το άρθρο αυτό. Ως λαϊκό αντιμνημονιακό κίνημα στο σύνολό του, πρέπει να αλλάξουμε τακτική άμεσα και να περάσουμε στην επίθεση. Αλλιώς θα γίνει πράξη σταδιακά αυτό που το άρθρο αναφέρει "Η Ελλάδα κινδυνεύει να βιώσει ένα νέο 81'". Και μάλιστα με τις έμμεσες ευλογίες μας...

    Αυτό πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια ακόμη κυβέρνηση - οργανο της Trilateral Commission του κ. David Rockefeller. Με γενικο της Γραμματεα ένα μεγαλοδικηγόρο που αυτοδιαφημίζεται ως "ειδικος στις αποκρατικοποιήσεις" ,κραδαίνοντας ως τρόπαιά του εκεινες του Λιμανοιου,της Ολυμπιακής,του Ανατολικου Αερολιμενα ...και ευελπιστεί εις την ωραία τους συνεχεια ... Με γκαουλάιτερ στο υπουργειο Οικονομικων,το λυσσασμενο σκυλί του Μονεταρισμου και του Νεοφιλελευθερισμου,την εξολοθρευτή των αγροτων,εργατων και της μεσαιας ταξης του Περου,στη δεκαετια του '90,υπο τον αρχιμαφιοζο Φουτζιμόρι ,στον οποίο αφιερωσε και "βιβλιο" -υμνωδία...την Παναριτη !!! Και υπάρχουν ακομη "αναλυτες" και "κριτικοι" ...που αναμασουν φληναφήματα και γελοιότητες περι "αριστερης" κυβερνησης ...Αηδία!
    Χρηστος Παρισης , jfr23tb@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.