Το Πατριωτικό Παλλαϊκό Μέτωπο και η Πολιτική επικαιρότητα



Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Άρδην και αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας http://diktioellada.blogspot.gr  το κείμενο Ο γέγονε… του Γιώργου Καραμπελιά και χαιρετίζουμε την πλήρη εναρμόνιση της σκέψης του και του Άρδην με τις θέσεις της ΣΠΙΘΑΣ και του Μίκη Θεοδωράκη.

Ήδη απ' την ομιλία της Ιδρυτικής Διακήρυξης της ΣΠΙΘΑΣ τον Δεκέμβριο του 2010 - το λαμπρό αυτό κείμενο – μανιφέστο που εκφωνήθηκε απ' τον Μίκη Θεοδωράκη στον ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – ο Μίκης Θεοδωράκης σημείωνε για το μεγάλο θέμα Ρωσίας και Κίνας τα εξής:

“Το δεύτερο να απευθυνθούμε στην Ρωσία και την Κίνα, οι οποίες είναι πολύ πιθανό όχι μόνο να μας χρεώσουν φθηνότερα αλλά και να είναι διατεθειμένες να πληρωθούν είτε σε είδος είτε με τη δημιουργία κοινοπραξιών, όπως έγινε με την Cosco, σε μια σειρά έργα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας.”

“Αντί να πουλάμε λοιπόν στους Άραβες μεγιστάνες με επαχθείς και ουσιαστικά αντιαναπτυξιακούς όρους τους Αστακούς, τα ναυπηγεία και ευαίσθητες περιοχές όπως το Ελληνικό, αξίζει ο κόπος να διερευνήσουμε εάν η Ρωσία και η Κίνα είναι διατεθειμένες να δημιουργήσουν μαζί μας με τη μορφή κοινοπραξιών, μονάδες που να αξιοποιούν τον φυσικό μας πλούτο χωρίς να θίγονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.”

“Τέταρτον: Για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας θα πρέπει η χώρα μας να αποχωρήσει από τον μηχανισμό στήριξης Ε.Ε. - ΔΝΤ και από το ΝΑΤΟ και να στραφεί για στήριξη προς άλλες φίλιες χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και οι Αραβικές χώρες, με τις οποίες οι εμπορικές και άλλες σχέσεις θα πρέπει να αναπτυχθούν περισσότερο.”

“Πέμπτον: Η Εθνική Άμυνα θα πρέπει να ενισχυθεί σοβαρά με την προμήθεια υπερσύγχρονου στρατιωτικού αμυντικού υλικού από την Ρωσία και την Κίνα. Γιατί πιστεύω ότι είναι ανόητο και επικίνδυνο να είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ που βυσσοδομεί φανερά και επιδεικτικά εναντίον μας καλλιεργώντας συστηματικά γειτονικούς εθνικισμούς με στόχο ακόμα και την εδαφική μας ακεραιότητα.”

“Σύναψη νέων συμφωνιών με Ρωσία και Κίνα με όρους πρώτον την μακρόχρονη εξόφληση του χρέους, δεύτερον εξόφληση σε είδος και τρίτον συμψηφισμός χρεών με την ίδρυση κοινοπραξιών γύρω από εγχώριες πλουτοπαραγωγικές πηγές με την απόλυτη διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων.”

Από τότε, 5 ολόκληρα χρόνια πριν, διέγνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης και η ΣΠΙΘΑ την μεγάλη και αδήριτη ανάγκη για στροφή της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής προς χώρες εκτός Ευρώπης και συγκεκριμένα για μια στρατηγική και ουσιαστική συμμαχία της Ελλάδας με την Ρωσία και την Κίνα.

Στο πιο πρόσφατο κείμενό του πάνω σε αυτό το θέμα στις 21/11/2014 ο Μίκης Θεοδωράκης τόνιζε τα εξής:

Δεύτερον: Σύναψη στενών οικονομικών σχέσεων με Κίνα-Ρωσία (ή και με την Ευρώπη αν καταφέρει να απαλλαγεί τελείως από την Τρόικα). Με τον όρο ότι θα βοηθήσουν αφ’ ενός να ξοφλήσουμε άμεσα και οριστικά το εθνικό μας χρέος και αφ’ ετέρου να αξιοποιήσουμε τον εθνικό μας πλούτο με συμβάσεις κοινοπραξιών, σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούμε να συνεκμεταλλευθούμε τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, εδάφους, υπεδάφους, υποθαλάσσιες και κυρίως βεβαίως τον αμύθητο πλούτο των υδρογονανθράκων της ελληνικής ΑΟΖ, που σύμφωνα με τις μελέτες επιστημόνων, σε βάθος χρόνου, ανέρχεται σε πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ.”

Γίνεται τώρα πια σαφές ότι αυτή η θέση - για στροφή προς μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με χώρες εκτός Ευρώπης (και όχι μόνο) - αποτελεί την κοινή λογική όλων των πατριωτών και ταυτόχρονα ριζοσπαστών πολιτών και την μόνη ίσως ρεαλιστική στρατηγική στην προσπάθεια άσκησης μιας εθνικής, ανεξάρτητης, περήφανης αλλά και αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής. Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής αποτελεί εθνική επιταγή και υποχρέωση.

Συνεχίζοντας την ανάγνωση του άρθρου του κ.Καραμπελιά, διαβάζουμε φράσεις όπως: “διασφάλιση της μέγιστης εθνικής ενότητας”, “πλατειά κοινωνική συμμαχία”, “ισχυρό κοινωνικό μέτωπο”.

Ο κ.Καραμπελιάς αναφέρεται σαφώς στις θέσεις της Σπίθας και του Μίκη Θεοδωράκη, δίχως καν να τους αναφέρει.

Ήδη απ' το 2011 ο Μίκης Θεοδωράκης διέγνωσε και πάλι πρώτος την ανάγκη για την δημιουργία ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού Μετώπου, το οποίο θέλησε να μετουσιώσει σε πράξη ιδρύοντας το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α Η προσπάθεια αυτή υπονομεύθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και τελικά τορπιλίστηκε και απ' τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από μεμονωμένες προσωπικότητες, που δεν χρειάζεται τώρα να αναφέρουμε.

Επιπρόσθετα, στην ομιλία του στα Χανιά στις 21/11/2011 ο Μίκης Θεοδωράκης τόνιζε τα εξής:

“Είναι απαραίτητο από αύριο κιόλας να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη δημιουργία του «αντι-Τροϊκανικού» Μετώπου με τη σύσταση μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που κατ' αρχήν θα πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση του Λαού. Όλοι οι πολίτες, όπου κι αν ανήκαν ή εξακολουθούν να ανήκουν, μπορεί και πρέπει να συμφωνήσουν για τη σύσταση ενός πανίσχυρου πανεθνικού παλλαϊκού Μετώπου, που να ξεκινά από τον πρώτο κοινό στόχο: την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας με την άμεση σύγκληση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Ξεκινάμε από το ίδιο το πολίτευμα της χώρας, το νέο Σύνταγμα που θα δίνει όσο το δυνατόν περισσότερα δικαιώματα σε κάθε πολίτη.”

Έχουμε φτάσει ως χώρα στο χείλος μια μεγάλης εθνικής τραγωδίας και σε οικονομικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Και τώρα, θα έλεγε κανείς, λίγες μόνο “στιγμές” πριν την επερχόμενη καταστροφή - που ελπίζουμε φυσικά και ευχόμαστε όλοι να αποφευχθεί πάση θυσία - έρχονται κάποιοι φωστήρες εν έτει 2015 και επαναλαμβάνουν - παπαγαλίζουν παριστάνοντας τους έξυπνους και τους πρωτοπόρους, αυτά που ο Μίκης Θεοδωράκης και η ΣΠΙΘΑ φωνάζουν απ' το 2010 έως σήμερα, διαρκώς.

Και εδώ γεννιούνται μερικά μεγάλα και σημαντικά ερωτήματα: Τι θα είχε γίνει αν είχαν ακούσει τον Μίκη Θεοδωράκη; Τι θα είχαμε προλάβει; Πόσο περισσότερο οχυρωμένη και προετοιμασμένη θα ήταν η πατρίδα μας; Πόσο πιο ενωμένος και αποφασισμένος θα ήταν ο λαός μας; Πόσο πιο εξοπλισμένος θα ήταν ιδεολογικά;

Ένα άλλο ερώτημα  είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα!

Ο Συριζα εκμεταλλευόμενος όλες τις συνθήκες υλοποίησε τον στόχο του που ήταν η κατάκτηση της εξουσίας και δημιούργησε Κυβέρνηση με το άλλο αντιμνημονιακό κόμμα των ΑΝΕΛ το οποίο σχεδόν αντέγραψε την ιδρυτική του από την Ιδρυτική της Σπίθας.

Σε αυτήν την νέα Κυβέρνηση ο λαός δείχνει να προσφέρει με συντριπτική πλειοψηφία, ακόμα και αν δεν καταγράφηκε με την ψήφο του στις πρόσφατες εκλογές, πρωτοφανή στήριξη.

Με ποιο τρόπο θα ''κεφαλοποιήσει'' η Κυβέρνηση αυτήν την στήριξη;

Θέτοντας του, όπως ακούγεται, ένα δημοψηφισματικό δίλημμα ή καλώντας τον να ανανεώσει και να ενισχύσει δια της ψήφου του, σε νέες εκλογές, την νέα Κυβέρνηση;

Το παράδειγμα του ''τραίνου με τα βαγόνια'' και την εναλλαγή σε αυτά της κομματικής εξουσίας, γίνεται πλέον κατανοητό από όλους, ότι δεν παρέχει καμία λύση στον χειμαζόμενο λαό.

Μόνο το ''ξερίζωμα'' των ραγών που τρέχει το τραίνο που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ και η αλλαγή πορείας, μπορεί να φέρει την μοναδική λύση.

Μαζί με την υλοποίηση των Κοινοπραξιών για την εκμετάλλευση των Εθνικών πόρων, με συμφέρουσες για την Πατρίδα μας συμφωνίες, μπορούν να μας βγάλουν από την μέγγενη των δανειστών και τον στραγγαλισμό που επιδιώκουν, σε οικονομικό επίπεδο.

Στην υλοποίηση αυτών των στόχων, ξαναλέμε, ότι είναι απαραίτητο ένα Πανεθνικό Παλλαϊκό Δημοκρατικό Μέτωπο.

Αυτό το όραμα πρέπει να αγωνιστούμε να κοινωνήσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας, είτε ως πρόσωπα είτε ως φορείς.

Σε αυτό στόχευε και θα στοχεύει η δική μας προσπάθεια καλώντας τον Ελληνικό λαό να την ενστερνιστεί ως την μόνη Εθνική λύση.

Αυτά τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Και θα υπάρχουν πάντα για να θυμίζουν σε αυτούς που τορπίλισαν την δημιουργία του Μετώπου ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α και συκοφάντησαν τις ιδέες του Μίκη Θεοδωράκη και της Σπίθας ότι στις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, θα πρέπει να βάζουμε στην άκρη τους μικρο εγωισμούς, τα κόμπλεξ, τον μεγαλοϊδεατισμό και την αλαζονεία μας, ώστε να επιτυγχάνεται ο μέγιστος και αυτονόητος Εθνικός στόχος.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.